Match KM Torhout-KSVO alweer afgelast

Is de match KM Torhout-KSV Oostkamp behektst ? Het lijkt wel zo.  Net als op zaterdagavond 12 november werd de match woensdagavond 30 november om krek dezelfde reden afgelast : de zichtbaarheid door de mist.

In Ruddervoorde was ook een inhaalmatch voorzien die op dezelfde 12 november werd afgelast : Jong Cercle-Olsa Brakel. Daar werd woensdag nog voor 19u30 beslist dat de match niet kon doorgaan, ook daar was de aftrap voorzien om 20 uur. In Torhout liet scheidsrechter Florian Stove, terwijl beide teams zich opwarmden, weten dat de zichtbaarheid moest verbeteren tegen het aftrapuur (20 uur). Om 20 uur werd medegedeeld door de omroeper -nadat de scheids had besloten niet te laten aftrappen- dat de match niet kon doorgaan. De opkomst was minder groot dan op 12 november.  Niettemin een streep door de rekening van beide ploegen. De zichtbaarheid was iets beter dan op de oorspronkelijke voorziene datum maar volgens de referee onvoldoende. Vanuit bepaalde posities op het veld kon hij zijn lijnrechter niet zien.  We vermoeden dat de man in eer en geweten heeft beslist. Opmerkelijk, toen we het terrein verlieten rond 20u35 was de zichtbaarheid iets beter dan om 20 uur. En op de terugweg langs de E403 was de mist minder dik dan in de heenrit.

Wanneer de match nu (ten derde male) zal plaats vinden is koffie dik kijken.

KM wou graag spelen nu ze in de winningmood zijn met 7 op 9.  KM ziet de schorsingen van Dylan Vanhaeren en Neil Dildick doorgeschoven naar komende zaterdag tegen FC Gullegem (thuis). Ook Diego Bragard was er door een schorsing niet bij. Daardoor verschenen in de voorziene opstelling FIgo Suffys en Vanhaecke (weer normaal getraind) in de basis en kwamen Senne Decloedt en Jari Timmerman terug in de selectie.

Om van de nood een deugd te maken konden de spelers kiezen : inpakken en trainen op donderdag, of trainen op de Velodroom en donderdagavond geen training (en kans om naar de matc h van de Belgen op het WK te kijken).  Het werd dus een training op woensdag. 

(Daniël C.)