KSVO eindigt competitie met uitzege in Dikkelvenne (1-2)

Met een heel vroege en heel late treffer heeft KSVO gewonnen bij nummer twee Dikkelvenne dat zijn tweede plaats verliest aan Ninove. KSVO van zijn kant eindigt als achtste en hield alsnog FC Gullegem en KM Torhout die ook allebei uit wonnen, Gullegem deed dat zelfs bij kampioen Aalst. KSVO schuift één plaats op en wordt in de eindstand achtste, haalt dus vlot de linkerkolom. Dat plaatstje hogerop was ten koste van Jong Essevee, dat thuis verloor tegen het Racing Harelbeke van Kurt Delaere die op de slotspeeldag zo stuntte en het behoud verzekerde, ten nadele van Mandel United (tweede opeenvolgende degradatie) en Sparta Petegem die Wetteren vergezellen naar derde amateur. .

Nigel Smith boekte zo zijn tweede overwinning en mag tevreden zijn van de fighting spirtit in de slotmatch. Dat Declerck en Bragard gesschorst waren was bekend, dat Maus, Plasschaert, Lenihan en Vermander nog altijd out waren ook, maar er ontbraken nog spelers. Darren Degryse was niet geselecteerd, Thijs Benoot voelde lichte hinder maar wou testen voor de match maar haakte af en bleef 90 minuten op de bank, wat Benoit Onraet opnieuw een plaatsje in de ploeg opleverde. Ook Milan Iket is nog niet honderd procent fit en men nam geen risico waardoor Milan Standaert weer onder de lat stond. Dat bracht volgende ploeg die aan de aftrap kwam : Standaert; Cornelis, Willem, Onraet, Oumedjeber; Timmerman, Vanhaeren, Claeys, Canoot (21’Van De Maele); Van Den Bossche, Vanhaecke.

Na zes minuten bracht Jules Vanhaecke met zijn zestiende van het seizoen KSVO op bezoek. Halfweg de eerste helft, kort nadat Canoot geblesseerd naar de kant moest en vervangen werd door Jari Van De Maele, werd het via thuisspeler Mazouz 1-1. In een ondrhoudende tweede helft leek het lang op weg naar een gelijkspel met wisselende mogelijkheden. Jari Van De Maele kon echter nog twee minuten voor het einde van de reguliere speelhelft voor de winst zorgen, een vijfde goal voor Jari. De scheids deelde twee gele kaarten uit, aan elke ploeg één, voor KSVO was die voor Benoit Onraet. Helemaal op het einde -in de extra tijd, kreeg Thierry Kestremond eerst geel en meteen ook een tweede geel, omdat hij niet meen inbond.

Thibo Decloedt bleef op de bank net als Thijs Benoot. Maxim Cornelis ging er tien minuten voor tijd af voor Tristan Deblieck, zo zijn eerste speelminuten in de eerste ploeg kreeg.

Al bij al eindigt het seizoen zo toch op positieve wijze. Voorzitter Paul Devlieghere die meereisde met de ploeg vond de overwinning verdiend, vooral op basis van karakter.

Voor een eindbilan wachten we nog een weekje, er komt ook wel nog wat transfernieuws de komende dagen/weken.

(Daniel C.)

Reserven uitgeschakeld in nacompetitie na strafschoppen : 2-2 tegen Langemark -Poelkapelle

Vorig weekend hadden de reserven van KSVO door de uitgesproken zege in Hertsberge zich van de vierde plaats verzekerd, goed voor de eindronde. Daarin werd KSVO B uitgeloot tegen Langemark-Poelkapelle, er werd zondagavond afgetrapt om 17u30 op De Valkaart. KSVO leek net na rust op weg na kwalificatie toen het 2-0 voor kwam maar binnen anderhalve minuut hingen de bordjes gelijk. Na 120 minuten bleef het 2-2 en in de penalties toonden de bezoekers zich de betere en haalden ze het 1-4.

Trainer Jeffrey Vandepoel kon op een aantal pionnen geen beroep doen, maar mocht wel rekenen op jongens als Milan Van De Maele en Tibo Hoste die al van de A-ploeg mochten proeven dit seizoen, eerstgenoemde is trouwens een A-kernspeler geworden. Vandepoel werd op de bank vergezeld door zijn T2 Michiel Meyskens, zelf soms nog s peler, door afgevaardigde Andy Haezebrouck en de geblesseerde aanvaller Luka Talloen fungeere als verzorger.

Kort voor de rust zette Luca De Blauwe KSVO op 1-0 en meteen na de rust verdubbelde Nicolas Tocco de voorsprong (2-0, 48′). De bezoekers reageerden in anderhalve minuut, tussen begin minuut 56 en einde minuut 57, met twee goals van Ruben Makelberg. Niemand kon nog scoren en zo gingen we naar verlengingen. In de officiële 90 minuten had de referee twee gele kaarten getrokken voor de thuisploeg, en één voor de bezoekers, maar in de extra tijd werd het potiger en probeerden de bezoekers vooral verdere averij op te lopen, niet zonder vier gele kaarten er bovenop, maar wel zonder nieuw tegendoelpunt.

In de strafschoppen reeks misten Milan Van De Maele en Mathias Clement, en de bezoekers misten één keer. Bij 1-2 kon aanvoerder Renzo Gevaert voor de 1-1 zorgen, maar nadien misten de bezoekers niet meer, terwijl Seppe Hoppe en Josse Vienne wel faalden. Er werd een volledige strafschoppenreeks afgewerkt.

KSVO speelde met : Kasper Van Leirsberghe, Renzo Gevaert, Seppe Hoppe, Mathias Clement, Elias Van Troeye, Milan Van De Maele, Josse Vienne, Foeke Buffel (75’Aaron De Muer), Luca De Blauwe (71’Tijs Debussche), Nicolas Tocco (101’Sander Desmet) en Tibo Hoste.

KSVO B is dus meteen uitgeschakeld, promotie naar derde provinciale lag ook nog een tweetal matchen weg.

Al bij al werkten de reserven een mooi seizoen af met een verdienstelijk eindresultaat, vierde plaats en kwalificatie voor eindronde. Hoogtepunt was misschien wel de winst tegen Torhout KM B dat daardoor de leiding kwijt geraakte en het is Varsenare B die kampioen werd en volgend seizoen een reeks hoger speelt.