KSVO deelt de punten met Racing Club Gent na aangenaam kijkstuk : 2-2

Het werd zaterdagavond in de Chilax Arena, het hoofdterrein van Racing Club Gent in Oostakker, een aangenaam kijkstuk tussen twee ploegen die allebei met de volle overtuiging de winst wilden behalen. Voor de aftrap stond KSVO op plaats vier met één punt boni op Racing Club Gent, dat mits winst dus die vierde plaats kon over nemen.

Trainer Kurt Delaere kon weer rekenen op de herstelde Milan Iket (zie verderop) en Broes Willem en de uit schorsing terugkerende Thijs Benoot. Arvid Lenihan, vorige week tegen Oudenaarde uitgevallen, moest langszij blijven, Figo Suffys nam als rechtsachter zijn plaats in én geen Phil Canoot in de basis, wel Jari Timmerman die het vanop de flank mocht doen. Op de bank ook Emiel Martens, Neil Dildick en Martin Puskas naast Phil.

De match begon met een minuut applaus voor het overlijden van de trainer van de U13 van de thuisploeg die na een strijd tegen een slepende ziekte het pleit verloor. Mooi en indrukwekkend.

Het werd een onderhoudende match met veel kansen en doelgevaar. KSVO kwam twee keer op voorsprong maar werd telkens in de minuten nadien gecounterd. Na 27 minuten was er een ingestudeerde vrije trap, Dylan Vanhaeren werd de bal toegespeeld en trapte vanop quasi de zestienmeterlijn haarfijn binnen (0-1). Twee minuten later echter effende de centrale spits van de thuisploeg, Joran Triest, reeds (1-1). De thuistrainer, West-Vlaming Jannes Tant (ex-Club Brugge en trainer geweest bij Blankenberge), wou meer maar ook onze roodwitten waren niet tevreden met de tussenstand. Het zorgde voor enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Na de pauze wees referee Timmermans terecht naar de stip toen een thuisspeler in de fout ging. Jules Vanhaecke achter de bal en hoewel thuiskeeper Bryan Londot er dicht bij zat was was hij toch geklopt. Treffer nummer twaalf voor Jules en belangrijker : 1-2. Weer stond die score niet lang op het bord, drie minuten later verstuurde Matties Volckaert de bal perfect voor doel, Joran Triest kopte zijn tweede van de avond tegen de touwen (2-2). Aan weerszijden werd voor de overwinning en een nieuwe goal gezocht. Het grootste aantal kansen voor KSVO, doelman Londot was sterk, maar de allerbeste was voor een thuisspeler, Samuel Davies. De linksachter werd door een mirakelsave van Milan Iket van de 3-2 gehouden. Al bij al een eindstand waarbij niemand zich bekocht moest voelen, al kwam KSVO aan een groter aantal kansen.

Voor KSVO speelden : Iket; Suffys, Willem, Benoot, Bragard; Declerck, Maus (67’Canoot), Vanhaeren, Claeys (79’Dildick); Timmerman (64’Puskas), Vanhaecke. Maus werd wegens lichte hinder vervangen, de andere waren taktische wissels.

Geel voor vijf spelers, voor twee KSVO-ers : voor Martin Puskas en Diego Bragard. Beide kaarten zonder gevolg.

Zaterdag kwamen de top zeven al in actie. De beste zaak deed Lokeren-Temse dat vlot won van Wetteren en nu al zes punten voorsprong heeft op de nummers twee. Dat was tot vorige week Sparta Petegem maar door het 1-0 verlies bij Jong Cercle staan die ploegen nu gelijk tweede. Met vier punten boni op KSVO. RC Gent blijft op één punt, nummer zes is Eendracht Aalst dat op drie punten staat en vanaf nummer zeven is de kloof al zes punten.

Zaterdag speelt KSVO thuis tegen Westhoek dat zaterdag wel een punt pakte op Oudenaarde (1-1) maar nog altijd strijdt voor het behoud. Hun vorige trainer Bruno Debo werd twee weken terug ontslagen, men wou Stijn Meert aantrekken( doorgestuurd na perikelen door Torhout KM), maar daar was verzet tegen van hun sponsor. In Oudenaarde zat hij niet op de bank. Wie zaterdag de T1 zal zijn is nog koffiedik kijken. Hoe dan ook kan KSVO mits winst zijn vierde plaats verstevigen want de achtervolgers hebben moeilijke opdrachten.

(Daniel C.)

Milan Iket :”Nooit tevreden met gelijkspel”

De laatste anderhalve maand was Milan Iket een klein beetje “zorgenkind”. Hij viel uit met een heupblessure die eerst niet al te ernstig leek en miste daardoor de match op Oudenaarde; Tegen Zelzate trad hij weer aan (er werd met 1-4 gewonnen) maar bij de tegengoal, een penalty, kwam hij weer onzacht neer en hoewel hij de match nog uitspeelde bleek het nadien onmogelijk om te spelen. Twee weken rust en drie opeenvolgende matchen afwezig en vervangen door Emiel Martens. KSVO won één keer met 1-2 op Gullegem tussen twee gelijke spelen thuis tegen Eendracht Aalst en Oudenaarde (telkens 2-2) in. Nu trad hij wederop en werd het opnieuw 2-2.

“Die penalty in Zelzate deed de blessure weer heropleven al was ik wellicht nog niet honderd procent. Die weekjes rust hebben goed doen, ik heb de voorbije twee weken weer meegetraind, de voorbije week helemaal pijnvrij. Mijn vervanger, Emiel, heeft het goed gedaan. Hij kiest voor volgend seizoen voor een nieuwe uitdaging, bij Rumbeke. Ik kan het begrijpen, een doelman van 23, 24 jaar moet beginnen spelen Het is zijn keuze maar ik begrijp ze volkomen.”

Wat de match op RC Gent betrof was de immer rustige Milan duidelijk. “RC Gent is een te duchten tegenstander en staat zeker op zijn plaats in de rangschikking. Toch vond ik ons de beter voetballende ploeg en kregen we toch wat meer kansen. We hadden drie, vier of zelfs vijf keer kunnen scoren. We scoren altijd en overal, ik denk dat we maar zelden niet scoren. Ook Gent wou winnen en dan levert dat goeie matchen op. We incasseren telkens die tegengoal kort na ons doelpunt. Dat lijkt me nog een werkpuntje, om direct na een goal ons defensief sterk op te stellen. De beste kans na de 2-2 was wel voor de thuisploeg,v oor die linksback Davies, daar moeten we eerlijk in zijn. Blij dat ik met die redding en mijn prestatie ook mijn steentje kon bijdragen. Als er één ploeg zich wat te kort gedaan moet voelen is het KSVO wel maar ik bekijk het natuurlijk vanuit ons standpunt. Wij zijn nooit tevreden met een gelijkspel, spelen altijd -thuis of uit- voor winst.”

Zaterdag komt Westhoek op bezoek. “Op ons eigen veld kunnen we altijd wat meer, we rekenen ook op drie punten want na Nieuwjaar wonnen we nog niet thuis, wel uit bij Zelzate en Gullegem en moesten we iets te veel vrede nemen met een gelijkspel. Niettemin wil ik de tegenstander niet onderschatten, zij vechten voor hun behoud. In deze reeks kan iedereen tegen iedereen punten verliezen. We moeten ons deze week op training meteen focussen op de komende match en er honderd procent gemotiveerd en geconcentreerd tegenaan gaan.”

(Daniel C.)

Reserven hebben aan één helft voldoende voor 5-1 winst

Op het moment dat de A-ploeg in Gent aan zijn opdracht begon waren de reserven de slotfase in hun thuismatch op de Valkaart aan het spelen. De tegenstander in vierde provinciale was SC Daring Blankenberge, dat op plaats 13 stond. Voor de ploeg van Steven Verkeyn, geassisteerd door ploegafgevaardigde Andy Haezebrouck, moest dit een haalbare klus zijn. De reserven stonden immers beduidend hoger geposteerd, als zesde, en na afloop was het een vijfde plaats. Nog voor het halfuur lag de match in een beslissende plooi. Nils Haezebrouck scoorde al na 3 minuten op voorzet van Theo Kasongo Sabury en na twee afgeslagen aanvallen van de bezoekers was er zes minuten later Luka Talloen met de eerste van wat zijn hattick zou worden, op voorzet van Haezebrocuk.. In de 22ste minuut was Luka weer succesvol na een hoekschop van Jente Dormaels en na een tegentreffer na 38 minuten zorgde dezelfde Oostkampse spits voor de vervolmaking van zijn hattrick met de 4-1. Na de rust kon halverwege invaller Maxim Gydé op aangeven van een andere invaller, Arno Daenens, de score nog opdrijven naar 5-1, een vlotte en comfortabele zege. Remi Desticker maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree.

Vermelden we nog dat KSA-er Luka Talloen luid werd aangemoedigd door zijn vrienden van die scouts die wat verderop in De Valkaart hun lokaal hebben.

Verdedigden de roodwitte kleuren : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Tibo Vanbossel, Guillaume Coulier (76’Remi Desticker), Jente Dormaels, Milan Van De Maele, Theo Kasongo Sabury (58’Foeke Buffel), Josse Vienne (58’Maxim Gydé), Luka Talloen, Nils Haezebrouck (66’Arno Daenens) en Jersey Jonckheere.

Meteen een mooi beginnen van de derde en laatste periode.

Komend weekend geen competitievoetbal, pas weer op zaterdag 25 februari, thuis tegen Daring Club Ruddervoorde B, een onvervalste derby dus.

De beloften speelden dit weekend niet, zij komen in actie komende woensdag om 20u15 op De Valkaart tegen FC Gullegem B, de ploeg die net één plaatsje boven hen staat als vierde, KSVO staat vijfde. Beide ploegen kwamen overeen om die match te verplaatsen omwille examens voor de studenten in hun groep.

(Daniël C.)