Ruime zege voor KSVO tegen Svelta Melsele na moeilijke openingsfase : 4-0.

KSVO heeft een ruime zege behaald tegen Svelta Melsele, dat vorig weekend ultiem een punt pakte tegen KM Torhout, maar na deze nederlaag weer wat zakt in de klassering. KSVO had zelfs veel ruimere cijfers binnen bereik, maar uiteindelijk moet men ook toegeven dat het in het eerste kwartier zeker niet tegenzat voor onze roodwitten. Na een kwartier stond het 1-0, vanaf het tweede kwartier was het voor KSVO met een numerieke meerderheid in feite een gewonnen match, halfweg met 3-0 moest men niet meer twijfelen.

KSVO moest Jules Vanhaecke missen, die vorig weekend een trap op zijn voet kreeg en niet voluit kon trainen en trappen met de wreef. Mogelijks mist hij nog één match, nadien zou hij zeker fit moeten zijn als KM Torhout naar De Valkaart komt. Ook Milan Iket (vocht in de knie) bleef nog langs de kant en zal wellicht nog een paar matchen missen. De Waele en Lenihan starten ook nu op de bank, waar ook de net herstelde Louis Declerck plaats nam. Trainer Delaere verving Vanhaecke door Jari Timmerman die wel als flankspeler speelde en Olivier Vermander ging in de spits post vatten, naast Canoot. Vermander deed dit vroeger ook wel eens bij zijn vorige clubs (Torhout en Winkel) , waar hij regelmatig als aanvaller acteerde.

Scheidsrechter Robin Lefever floot de match op gang en de bezoekers gingen meteen voluit en zetten de thuisploeg vast met offensieve pressing, de leidersploeg had moeite om er uit te komen. En dan in de zevende minuut, de eerste hoekschop voor KSVO en meteen succesvol. Canoot nam die én net als eerder in de thuismatch tegen Erpe-Mere plaatste hij die bal niet in de kleine rechthoek maar wel naar de rand van de zestien én net als toen nam Olivier Vermander vanop die afstand in één tijd over en ook nu succesvol (1-0), ietwat tegen de gang van de openingsfase in. Het ergste moet nog komen voor de bezoekers. Vier minuten nadien een goeie aanval, waarbij Bragard op zijn kant werd uitgespeeld door de rechterflankspeler, en de bal die naar doel werd gestuurd belandde op de paal en vandaar in de armen van Emiel Martens. Pech voor de bezoekers, meeval voor KSVO. In de volgende actie wilden de bezoekers een strafschop nadat een schot van Spies op een Oostkamps lichaam belandde. Lefever zag er een aangeschoten bal in én liet doorspelen. Sofiane Achnak bleef zeuren en toen hij geel kreeg had hij een “duimpje” over voor de wegwandelende referee. Die was daarmee niet mee gediend en trok een tweede geel (12′).  Achnak out én de bezoekers met tien én dat brak hen zuur op want vanaf dan stond er maar één ploeg meer op het veld en zouden de thuisploeg nooit meer in de problemen komen. Tot de 20ste minuut was het overwicht er één zonder kansen, die laatste 25 minuten kwamen de kansen én de goals. De 2-0 kwam er opnieuw via Olivier Vemander, die een prachtig doorsteekballetje van Phil Canoot, benutte. Olivier zit al aan elf goals. Even na het halfuur was er dan een prachtige lange bal van Broes Willem, de man van de match met defensief sterk werk, goeie infiltraties en uitstekende diepe ballen, naar Zico Claeys. Die profiteerde van een aarzeling tussen doelman Pauwels en back Malfroy voor de 3-0. Er waren nog kansen, Jari Timmerman speelde prima als flankspeler, verdere goals bleven uit. Met die tussenstand halfweg was de match gespeeld en de bezoekers die na de uitsluiting en de 2-0 wat gefrustereerd waren en al wat potiger waren geworden konden nooit reageren. Referee Lefever liet veel passeren en dat was ten voordele van het spel dat minder onderbroken worden.

In de tweede helft kwamen Lenihan voor Bragard en De Waele voor Vermander. Kleine zorgen voor Diego en Olivier, wat last na contacten, maar niets dat hun komende match in het gedrang brengt. Met de tussenstand nam trainer Delaere liever geen risico. De tweede helft was een partij waarin de thuisploeg minder geconcentreerd en wat slordiger voetbalde en niettemin toch kansen genoeg kreeg om er een half dozijn te maken. Hoewel Melsele met acht man achter de bal speelde stonden deklat en paal tot drie keer toe in de weg, kwam Claeys een stap tekort na een pass van Canoot, miste ook Dylan Vanhaeren een dot van een kans nadat de doelman was uitgeschakeld en de muit leeg was. De sterkspelende Timmerman was na een uur vervangen door Louis Declerck die een klein kwartier voor tijd werd afgezonderd na een zoveelste pass van Broes Willem, hij tikte nipt naast.

Opmerkelijk feit : na 77 minuten moest referee Lefever noodgewongen vervangen worden met wat een spierscheur leek te zijn. Eerste lijnrechter Guy De Visch nam zijn plaats in, maar er diende een nieuwe lijnrechter gevonden te worden. Die kwam er uit het publiek, een jonge referee, aangesloten bij KSVO die zijn werk behoorlijk deed. Een onderbreking van een tiental minuten. Uiteindelijk werd het in het slot toch 4-0 via een terechte penalty, door interim-ref De Visch gefloten, omgezet door Phil Canoot die nog niet op het schutterslijstje stond en zo zijn 21ste van het seizoen lukte. In de slotminuut was er nog een doorbraak van de bezoekers, met een goed schot maar de na rust tot toeschouwer gedwongen Emiel Martens wou zijn “clean sheet” behouden en redde knap. Zijn vierde match op rij, een tweede keer de nul gehouden, alleen in Lochristi presteerde hij minder sterk.

KSVO speelde met : Martens; Van De Water, Willem, Benoot, Bragard (46’Lenihan); Timmerman (62’Declerck), Decloedt, Vanhaeren, Claeys; Vermander (46’De Waele), Canoot. Derde doelman Yentl Van Severen was de ongebruikte wisselspeler.

Doelpunten : 7’Vermander 1-0; 25’Vermander 2-0; 31’Claeys 3-0; 86’Canoot (pen.) 4-0.

Referee Lefever gaf bezoeker Achnak twee keer geel en had ook geel over voor invaller Arvid Lenihan. Zijn vervanger trok geel voor bezoeker Suy bij de penaltyfout.

Nog dit : de nieuwe (fraaie) kleedkamers werden voor het eerst in gebruik genomen. De inhuldiging van de nieuwe tribune, dienstruimtes en kleedkamers volgt in april.

De voorsprong op KM Torhout (dat 1-0 won van Avanti Stekene) blijft elf punten. SK Lebbeke, dat op acht punten stond won ook met 0-2 op Lochristi, nochtans een moeilijke uitmatch, en blijft op 8 punten. Niets veranderd dus na vorig weekend, met nu nog (maar) 7 matchen voor de boeg. KSVO heeft het in eigen handen. Komend weekend trekt KSVO naar Avanti Stekene, match die zondag om 16 uur wordt gespeeld.