Postformatie : reserven blijven op periodekoers : 2-1 tegen KM Torhout, beloften spelen gelijk tegen Aalter (2-2)

Hetzelfde stramien als vorig weekend. De reservenmatch bleek interessanter dan die van de beloften omdat in de derde periode KSVO mee aan de leiding staat. Omdat de T1 van de beloften ziek was moest Steven Verkeyn zowel vrijdag bij de beloiften als zaterdag bij de reserven de bank bemannen. Vrijdag was Hans Mukier, TVJO bij KSVO en Pascal Van Severen (teamafgevaardigde en terreincommissaris) zijn gezelschap. Het werd 2-2 tegen KVE Aalter, pas twaalfde in de stand, maar die ploeg kwam met zijn normale opstelling op het terrein. Bij KSVO vooral de jongens die tegen Wielsbeke hadden gespeeld. Soms had de thuisploeg last met het niveau van de tegenstander. An de A-kern waren Emiel Martens, Jeroen Ide en Andreas De Kerpel present. Na een achterstand kon Nils Haezebrouck mooi afwerken en voor een gelijke stand zorgen. Sebbe Blaton kon vanop de stip ookvoor een 2-1 voorsprong zorgen, anderzijds was de gelijkmaker van de bezoekers -weliswaar met een buitenspelsituatie- niet onverdiend.

Speelden : Emiel Martens, Wout Devos (66’Remi Destickere), Andreas De Kerpel, Nils Nagels, Jente Dormaels, Jeroen Ide, Josse Vienne, Foeke Buffel (66’Arne Zarka), Maxim Gijdé (70’Arno Daenens), Nils Haezebrouck (77’Daniel Moroz), Seppe Blaton.

KSVO’s beloften blijven vierde. Komend weekend (vrijdagavond) spelen ze op het veld van KM Torhout, op de Velodroom, tegen de beloften van KM die één puntje meer tellen.

Zaterdag kwamen de reserven dan in actie, anderhalf uur voordat de A-ploeg dat in Daknam deed. Met Andry Haezebrouck naast zich op de bank zag Steven Verkeyn hoe zijn ploeg een felbevochten zege boekte tegen KM Torhout, 2-1. Als co-leider in de derde periode natuurlijk een mooie zaak. In de heenwedstrijd werd het 3-3, in de stand stonden beide ploegen voor de aftrap netjes naast elkaar, al was de ploeg van KSVO beduidend jonger dan die van de bezoekers uit het Houtland. KSVO nam het iniatitief en na een hoekschop van Maxim Cornelis kon Seppe Hoppe scoren (1-0, 5′). De tegenstander liet niet af en toen Warre Maertens buiten de zestien te veel ruimte kreeg kon hij voor de 1-1 zorgen (33′). Lang konden de bezoekers niet genieten,want even later kon Luca De Blauwe een mooie collectieve aanval en na succesrijke pressing van spitsbroer Luka Talloen afronden (2-1, 37′).Die stand stond halfweg nog op het bord en zou ook de eindstand worden. Al zat de tweede helft nog vol met animo. KM kwam opzetten en er was een prima Thibo Decloedt nodig om meerdere keren de gelijkmaker te verhinderen. Anderzijds waren de tegenaanvallen van KSVO scherp en gevaarlijk maar liep er in de slotfase, assist of poging, altijd iets fout. Het bleef 2-1 na een boeiende match en voor de veertiende keer op rij bleef KSVO-B ongeslagen.

Kwamen in actie : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Quinten Puype, Matthias Clement (83’Ismael Van Cleven), Milan Van De Maele ,Theo Kasongo Sabury (65’Tibo Vanbossel), Tristan Deblieck (60’Jersey Jonckheere), Luka Talloen en Luca De Blauwe (85’Nils Haezebrouck). Volgende week, op hetzelfde aanvangsuur (zaterdag 18u30) mag KSVO weer thuis spelen maar nu heet de bezoeker, VC Wingene en dat is de leider in de algemene rangschikking.

(Daniel C.)