Oefenmatchen KSVO tegen derde amateursclubs : 2-2 tegen Voorde-Appelterre en 5-0 tegen SV Anzegem

Door de uitschakeling in de Croky Cup zullen er voor de competitiestart in het weekend van 3 en 4 september wat meer oefenmatchen zijn voor onze roodwitten. Woensdag werd er gespeeld tegen Voorde-Appelterre, match die in eerste instantie op donderdag was voorzien maar één dag vooruit werd geschoven. Zaterdagavond werd dan -ook op De Valkaart- een andere club uit dezelfde derde amateur-reeks, SV Anzegem een partij gegeven, één van de twee West-Vlaamse reeksgenoten van vorigseizoen.

Tegen Voorde-Appelterre werd het 2-2. KSVO speelt een reeks hoger maar had het heel lastig met deze goedspelende tegenstander, die het in het vorige kampioenenjaar KSVO ook moeilijk had gemaakt. KSVO won toen telkens nipt, 3-2 thuis en 1-2 buitenhuis. Nu werd het dus een gelijkspel met doelpunten van Vanhaeren en Canoot. KSVO begon met Martens; Suffys, Willem, Benoot; Vermander, Lannoo, Decloedt, Ide, Plasschaert; Van De Maele, Canoot. Er waren gele kaarten voor Canoot en invallers Claeys en Declerck. Trainer Delaere voerde meerdere wissels uit na rust. Eén wissel werd noodgedwongen doorgevoerd : doelman Emiel Martens kwam uit tegen een speler die in de diepte werd gestuurd, die tikte de bal net aan voor de tussenkomst van de doelman wat een penalty en tegendoelpunt betekende. En een vervanging want de zwaaiende voet van de speler raakte het hoofd van Martens die afgevoerd diende te worden naar het ziekenhuis en twaalf draadjes waren nodig om de hoofdwonde te hechten. Een hersenschudding was waarschijnlijk en men vreesde al dat Martens pas bij de competitiestart zou hersteld zijn. Uiteindelijk bleek het zo’n vaart niet te lopen. Donderdag a.s zullen de draadjes weer verwijderd worden en wellicht zal Martens kort nadien de training kunnen hervatten. Zo moest Milan Iket toch van de invallesbank weg, al was dat oorspronkelijk niet de bedoeling. Niettemin vond de trainer het een nuttige oefenmatch, met een tegenstander die volgens hem sterker is dan vorig seizoen en wellicht zal meedoen voor de prijzen in de reeks waaruit KSVO promoveerde.
Dan was het zaterdag tegen het SV Anzegem een ander verhaal. Het werd 5-0. En Anzegem had het vorig seizoen al moeilijk in de derde amateurreeks..

KSVO speelde met Iket; Suffys (80’De Kerpel), Willem, Benoot, Bragard; Declerck (46’S.Decloedt), Maus (60’Ide), Vanhaeren, Claeys (46’Plasschaert); Timmerman (75’Van De Maele), Vanhaecke.. Kwam niet van de bank : belofte Thibo Decloedt.

Er was geel voor Bragard. De ruststand was 1-0, de vijf goals kwamen van Jules Vanhaecke (2), Dylan Vanhaeren (2, waarvan één beauty) en Rien Plasschaert. Een treffer van invaller Jari Van De Maele werd nog afgekeurd voor nipt buitenspel.

Lucas Maus speelde dit keer als centrale middenvelder en deed dat prima. De ex-belofte van KVK liet al zien dat hij een concurrent kan zijn voor het duo Willem-Benoot en is ook inzetbaar als centrale middenvelder, hij ziet het goed. Zes spelers waren onbeschikbaar : Martens uiteraard. Ook Canoot en Lannoo die rekening hadden gehouden met bekervoetbal op zondag en daardoor verplichtingen hadden aangegaan op zaterdag. Arvid Lenihan was op reis, terwijl het duo Vermander-Dildick lichte kwaaltjes hadden en met wie geen risico werd genomen. Normaal hernemen ze deze week de trainingen.

De komende oefenmatch is er weer één op De Valkaart, komende donderdag tegen eerste provincialer Excelsior Zedelgem, aftrap om 20 uur.

(Daniël C.)