KSVO knoopt weer aan met (ruime) zege : 1-4 bij Zelzate

Na een een op negen heeft KSVO weer aangeknoopt met de zege. In Zelzate werd het 1-4. Net als in Oudenaarde werd het een voortreffelijke tweede helft, maar dit keer ging er een eerste helft aan vooraf waar geen schade werd geleden.

Kurt Delaere moest Lenihan missen, terwijl Phil Canoot op de bank begon. Figo Suffys startte opnieuw terwijl Neil Dildick als linkeraanvaller werd gebezigd. Tom Lannoo sukkelt met een achillespeesblessure en miste daarom de matchen van na Nieuwjaar. De eerste helft was op een zwaar veld, met vele moerassige stroken en met een strakke wind, de zeldzame doelmogelijkheden waren toch voor de roodwitten. Arbiter Kenneth Dhont trok twee gele kaarten voor de thuisploeg; Diverse acties stranden op het kleine oneffen en zware veld in de goeie bedoelingen maar zonder succes. Al bij al was de 0-0 halfweg niet onterecht al had KSVO wel een kleine voorsprong kunnen wettigen. De roodwitte bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamers en haden vrij snel succes. Een hoekschop van Louis Declerck werd na vijf minuten ingekopt door Thijs Benoot, altijd present op dergelijke stilstaande fases, al of niet samen met zijn maat centraal in defensie, Broes Willem. De kopbalgoal was treffer nummer drie van dit seizoen voor Thijs.(0-1)

De roodwitten bleven dominant. Rond het uur verving Kurt Deklaere twee spelers tegelijk. Zico Claeys had net een gele kaart gekregen omdat hij te gretig inging op een tegenstander en mocht gaan rusten voor Jari Timmerman, terwijl Neil Dildick plaats ruimde voor Phil Canoot. De gelijkmaker kwam er toen Jari Timmerman een tegenstander tackelde, de elfmeter was niet onterecht en Roy Broeckaert zette hem om (1-1). Lang kon de lokalen niet genieten van het succes. Diego Bragard bracht vanop zijn linkerflank goed voor en Jules Vanhaecke lukte met een even slimme intikker als opportunistische goal (nadat hij uit dekking weg was gelopen) voor de nieuwe voorsprong, 1-2. KSVO ging op zijn elan door. PhiL Canoot kapte dan op de kant zijn tegenstander uit, bracht goed voor en Dylan Vanhaeren tikte aan de tweede paal binnen (1-3). Dit gaf KSVO niet meer uit handen. Vanhaecke mocht na zijn treffer kort nadien gaan rusten, Marvin Puskas verving hem. Tien minuten voor tijd was het Jari Timmerman die op rechts goed doorging en voorzette, Dylan Vanhaeren kapte zijn man uit en trof in de korte hoek raak (1-4). Met in de slotfase ook Senne Decloedt nog in de plaats van Louis Declerck gaf KSVO niets meer uit handen Een mooie en dikverdiende zege voor roodwit.

Jules Vanhaecke maakte zijn tiende van het seizoen, Dylan Vanhaeren zit inmiddels ook aan negen en ik vermoed dat de assistkoning misschien wel eens Phil Canoot zijn met een nieuwe assist.

KSVO speelde met : Iket; Suffys, Willem, Benoot, Bragard; Declerck (84’Decloedt), Maus, Vanhaeren, Claeys (60’Timmerman); Vanhaecke (71’Puskas), Dildick (60’Canoot).

Jong Cercle, Lokeren-Temse en Sparta Petegem wonnen hun match, laatstgenoemde is leider, maar Jong Cercle heeft nog één match tegoed. KSVO blijft vierde en heeft nog één punt voorsprong op Eendracht Aalst dat na een nederlaag op Dikkelvenne (en een 0 op 9) van leider gezakt is naar de vijfde plaats. KSVO staat vier punten in het krijt bij de leider en heeft drie punten voorsprong op nummer zeven, nu Jong Essevee dat gelijkspeelde in Torhout. Ook de nummers acht en negen volgen op vijf punten, zodat het in de eerste helft van de klassering nog alle kanten uit kan.

Zondag om 15 uur op De Valkaart : KSVO-Eendracht Aalst. Supporters dienen hun kaart op voorhand te kopen, info op de website.

Jules Vanhaecke :efficiëntie teruggevonden

In een sterke tweede helft kon Jules Vanhaecke de roodwitten weer op voorsprong brengen met een opportunistische actie. De tiende treffer van Jules, die heel gelukkig bleek toen we hem aan de lijn kregen.

“We hadden een 1 op 9 op ons actief, maar in feite speelden we niet zo slecht. Alleen waren we niet zo efficiënt meer zoals de weken voordien. Tegen Brakel kregen we tal van kansen maar de bal wou er niet in, zij hadden veel minder nodig om ons te kloppen. In Oudenaarde was onze tweede helft zeer goed en hadden we een punt binnen bereik. Vandaag waren we weer dominant al konden we dat pas na de rust konden uitdrukken op het scorebord. Voor de rust konden we de zeldzame kansen niet benutten, na de rust wel. Het veld was drassig, de wind strak. Ik schoof regelmatig uit bij controles, maar gaandeweg konden we ons toch aanpassen. Zelzate is zeker geen slechte ploeg, voor de aftrap stonden ze op twee punten maar nu hebben we ze weer op 5 punten gezet. In de tweede helft waren we heer en meester, al kwamen ze nog op gelijke hoogte via een misschien wel terechte penalty. Mijn goal deed enorm veel deugd, omdat nummer negen toch al enige tijd geleden was. We hebben veel jongens die kunnen scoren. Middenvelder Dylan Vanhaeren staat al op negen goals, onze centrale verdediger Broes Willem heeft er ook al een zestal. Dat scorend vermogen was de jongste weken wat minder maar nu staan we er weer. Net op tijd want met Aalst staat weer een mooie tegenstander op de affiche komend weekend. We staan inderdaad maar op vier punten van de leider en maar vijf punten voor op nummers acht en negen. Dat bevestigt wat ik al eerder zei. In die linkerkolom kan iedereen van iedereen winnen. Elke ploeg struikelde al eens of meerdere keren, wij ook, maar de bedoeling is om zo lang mogelijk mee te doen en zo hoog mogelijk te eindigen. De zege in Zelzate kwam als geroepen.

(Daniël C.)

Zeges voor postformatieploegen : fors voor beloften, voldoende voor de reserven

Vrijdagavond al gaven de beloften het goeie voorbeeld. Het stuurde Merelbeke, dat niet eens slecht speelde, met forse 5-1 cijfers naar huis. Er waren bij beide ploegen veel afwezigen, het zijn tenslotte dikwijls studenten en een examenperiode. Niettemin stond de organisatie echt wel op punt en stond de defensie weinig toe. Als er dan een uitblinker als Luca De Blauwe zijn duivels ontbond kan je met hoge cijfers eindigen.

Op een assist van Tristan Deblieck kon De Blauwe al snel scoren, hij zorgde na rust ook voor de 2-0 op voorzet van Hoppe. Na de tegentreffer halfweg kroop Luca De Blauwe na zijn twee goals nu in de rol van aangever met drie opeenvolgende assists. Het werd 3-1 in de80ste minuut via Jari Van De Maele, de enige kernspeler (behalve derde doelman Van Severen), en dezelfd acteur scoorde ook de 4-1 na 87 minuten. De laatste assist van Luca was voor Tristan Deblieck.

Kwamen in actie : Yentl Van Severen, Renzo Gevaert (17’Maxim Cornelis), Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Jente Dormaels (61’Thibo Hoste), Milan Van De Maele, Josse Vienne (73’Foeke Buffel), Jari Van De Maele, Luca De Blauwe, Jersey Jonckheere (65’Tibo Vanbossel).

De beloften van Jeffrey Vandepoel staan na 17 matchen op een mooie vijfde plaats.

Zondagnamiddag pakten de reserven in vierde provinciale uit met een 2-0 zege tegen FC St.Joris Sport. Een owngoal kort na rust zorgde voor de 1_0, even na het uur deed Josse Vienne met de 2-0 de boeken toe. Door omstandigheden moest Steven Verkeyn op veel spelers beroep doen die ook op vrijdag haden gespeeld.

Kwamen in actie : Thibo De Cloedt, Maxim Cornelis, Tibo Vanbossel, Guillaume Coulier, Foeke Buffel, Milan Van De Maele, Jersey Jonckheere (61’Arno Daenens), Theo Kasongo Sabury, Luca De Blauwe (83’Fabrice Beuselinck), Jose Vienne (73’Elias De Troeyer), Nils Haezebrouck.

De reserven staan 7de met 26 punten uit 17 matchen.

(Daniel C.)