Zeges voor postformatieploegen : fors voor beloften, voldoende voor de reserven

Vrijdagavond al gaven de beloften het goeie voorbeeld. Het stuurde Merelbeke, dat niet eens slecht speelde, met forse 5-1 cijfers naar huis. Er waren bij beide ploegen veel afwezigen, het zijn tenslotte dikwijls studenten en een examenperiode. Niettemin stond de organisatie echt wel op punt en stond de defensie weinig toe. Als er dan een uitblinker als Luca De Blauwe zijn duivels ontbond kan je met hoge cijfers eindigen.

Op een assist van Tristan Deblieck kon De Blauwe al snel scoren, hij zorgde na rust ook voor de 2-0 op voorzet van Hoppe. Na de tegentreffer halfweg kroop Luca De Blauwe na zijn twee goals nu in de rol van aangever met drie opeenvolgende assists. Het werd 3-1 in de80ste minuut via Jari Van De Maele, de enige kernspeler (behalve derde doelman Van Severen), en dezelfd acteur scoorde ook de 4-1 na 87 minuten. De laatste assist van Luca was voor Tristan Deblieck.

Kwamen in actie : Yentl Van Severen, Renzo Gevaert (17’Maxim Cornelis), Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Jente Dormaels (61’Thibo Hoste), Milan Van De Maele, Josse Vienne (73’Foeke Buffel), Jari Van De Maele, Luca De Blauwe, Jersey Jonckheere (65’Tibo Vanbossel).

De beloften van Jeffrey Vandepoel staan na 17 matchen op een mooie vijfde plaats.

Zondagnamiddag pakten de reserven in vierde provinciale uit met een 2-0 zege tegen FC St.Joris Sport. Een owngoal kort na rust zorgde voor de 1_0, even na het uur deed Josse Vienne met de 2-0 de boeken toe. Door omstandigheden moest Steven Verkeyn op veel spelers beroep doen die ook op vrijdag haden gespeeld.

Kwamen in actie : Thibo De Cloedt, Maxim Cornelis, Tibo Vanbossel, Guillaume Coulier, Foeke Buffel, Milan Van De Maele, Jersey Jonckheere (61’Arno Daenens), Theo Kasongo Sabury, Luca De Blauwe (83’Fabrice Beuselinck), Jose Vienne (73’Elias De Troeyer), Nils Haezebrouck.

De reserven staan 7de met 26 punten uit 17 matchen.

(Daniel C.)