KSVO beter maar geraakt niet voorbij KM Torhout : 1-1

De midweekinhaalmatch op de Velodroom ging woensdagavond eindelijk door. Op een bevroren kunstgrasveld, net nog voldoende bespeelbaar, maar in een temperatuur onder nul, waardoor heel wat minder volk aanwezig was dan bij de oorspronkelijke datum of zelfs de tweede (afgelaste) match. De tickets bleven geldig, dat wel. De tribunes waren dunbevolkt, de zaal voor genodigden bleek in gebruik door een schuttersvereniging, die als huurder bij de stad van geen wijken wilde weten en derhalve kozen veel toeschouwers voor de kantine. Het werd een 1-1 na een matige partij waarin KSVO de betere ploeg was maar dat niet kon concretiseren op het scorebord.

Bij de roodwitten was Arvid Lenihan weer paraat, verdween Senne Decloedt naar de bank en daar zaten naast Dildick en Puskas ook derde doelman Yentl Van Severen om aan de voorwaarde van -21-jarigen te voldoende. Tom Lannoo verdween uit de selectie en volgde de match met Jari Timmerman en de revaliderende Olivier Vermander vanuit de tribune.

KM dat voor het eerst weer startte met Ruben Pyck op rechtsbuiten na twee eerdere invalbeurten probeerde fel te starten maar KSVO had geen probleem om het gevaar in te dijken. Meer zelfs, de eerste tegenprik leverde een goal op. Op rechts werd Louis Declerck mooi vrijgespeeld, die vond met een gemeten voorzet het hoofd van Zico Claeys die Dutoit mooi tegenvoets versloeg (0-1). Na amper zes minuten, precies het tijdstip dat Declerck zelf had gescoord in Aalst en ook het doelpunt van Zico geleek enigszins op de goal die hij in Aalst maakte (de 0-4). De reactie bleef aanvankelijk uit maar toen het wel lukte voor de thuisploeg was het meteen ook prijs. Goeie voorzet van Pyck, dit keer vanop links, Andries en Benoot onder de bal door maar de inlopende Devos die hard inkopte (1-1). Een mooie goal net als die van KSVO maar daar bleef het bij voor de thuisploeg in de eerste helft. KSVO voetbalde vlotter en meer met opbouw van achteren uit, al bleek het veld geen medestander. Net voor het halfuur kreeg Louis Declerck een kans in de zestien, hij mikte naast. Na een actie via Vanhaeren-Vanhaecke dook Canoot op voor de neus van de uitkomende Dutoit, de bal ging net naast maar noch lijnrechter noch scheidsrechter zagen er een hoekschop in,vreemd. Tussenin was er nog een vergeefs appel voor penalty van KSVO toen Huysentruyt zich misrekende op een actie vanop links en laag koppend wilde ontzetten maar de bal met de hand beroerde. Tot ontsteltenis van de roodwitten die dichtbij stonden zag referee Lefever er geen penalty in. Pyck schoot tenslotte nog eens vanuit de tweede lijn, Vanhaeren blokte goed af een metertje of twee voor de lijn. Voor de rust was het 1-1 resultaat zeker gevleid voor de thuisploeg die met lange ballen zelden Andries of Timmerman konden bereiken en het middenveld gewoon oversloeg. Dan was het samenspel van Oostkamp toch verzorgder en beter, al waren het vooral de laatste of voorlaatste passes die te wensen overlieten. Nog voor de rust werd Zico Claeys, die zijn vierde seizoenstreffer scoorde, noodgedwongen vervangen met een blessure die hem misschien ook de laatste match voor de winterstop kan kosten, Dildick was zijn vervanger.

In de tweede helft werd naarmate de match vorderde KSVO slordiger en in het vierde kwartier viel er weinig te beleven. Na het uur een grote kans voor de thuisploeg. Eerst een schot van Damon Timmerman, goed gekeerd door Iket met een prima zweefsprong (63′), even later verraste een inzenden van Dildick ei zo na doelman Dutoit, die de bal nog uit de eerste hoek wist te duwen (67′). Even later was er een inzenden van Vanhaecke, ei zo na een own-goal van Tailleu, die paniekerig ontzette, net naast de eigen doelpaal. In de slotfase nog twee kansen,voor elk van één. Vijf minuten voor tijd een goeie kopbalkans voor Mauro Devos, die naast kopte en in de enige extra minuut was er een inzenden van Dildick, Louis Declerck nam met een botsende bal over maar Dutoit kon terugkrabbelend de poging nog net verwerken.

KSVO was de betere ploeg, zeker voor de rust. Na de rust waren ze vooral op de Torhoutse helft te vinden, maar ontbrak de scherpte bij de laatste passes en in de afwerking Omdat KM nog twee goeie kansen kreeg na rust kan men misschien van een billijk ressultaat spreken, maar als er een winnaar moest zijn dan toch KSVO.

Robin Lefever deelde geen enkele kaart uit.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Declerck, Maus (73’Decloedt), Vanhaeren, Claeys (42’Dildick); Canoot (78’Puskas), Vanhaecke. (niet gespeeld / Van Severen).

Doelpunten : 6’Claeys 0-1; 17’Devos 1-1.

Zaterdag ontvangt KSVO op de Valkaart Olsa Brakel. Of die nog met veel goesting naar West-Vlaanderen komen ? De mannen uit de gemeente van de premier midden de Vlaamse Ardennen maakten woensdagavond voor de derde keer tevergeefs de verplaatsing naar Ruddervoorde voor het treffen met Jong Cercle. Weer werd de match afgelast, dit keer wegens een te gladde en gevaarlijke grasmat. Waardoor er weer geen volledig klassement is na 15 speeldagen.

Voor KSVO betekent het punt de gedeelde tweede plaats, op twee punten van Eendracht Aalst en op gelijke hoogte met Lokeren-Temse maar wel met een beter doelsaldo op plaats twee. Sparta Petegem en Jong Cercle volgen op respektievelijk één en drie punten, al heeft die laatste ploeg nu nog een match tegoed.

(Daniël C.)

Louis Declerck : twee verschillende spelstijlen

Louis Declerck was beslissend met een assist en had de laatste kans van de match voor zijn voeten, maar scoren lukte niet. Nadat de ganse groep een cooling down had gedaan, zo’n tien minuutjes loopwerk, had hij even tijd. “We hadden een zege kunnen wettigen omdat we meer uitgespeelde kansen krijgen. Indien er een winnaar moest zijn dan wij, maar al bij al is het gelijkspel ook wel te verdedigen. Zij spelen direct, agressief achteraan en slaan het middenveld meestal volledig over, die moeten vooral verdedigen, en zij spelen met lange ballen naar hun drie aanvallende pionnen. Ze krijgen over de ganse match drie kansen en scoren één keer. Wij hadden misschien wel vijf kansen. Onze spelstijl is volledig anders dan de hunne, wij spelen meer combinatievoetbal maar het zijn de resultaten die tellen en vandaag waren we ook niet op ons best. Nu, wie had gedacht dat we na vijftien speeldagen op de tweede plaats gingen staan na één van de twee titelfavorieten ? En als we zaterdag kunnen winnen dan blijven we daar al zeker staan tot na de (korte) winterstop.”

(Daniël C.)