KSVO zet titel glans bij met topvoetbal en ruime zege tegen Vigor Hamme (6-1)

Na de titel vorige zondag werd er door de spelersgroep uitbundig gefeest, eerst in ’t Bloemenhuisje en daarna nog verder. Er waren wel nog drie opdrachten maar de riem mocht er al eens af én of er gefeest werd. Sommige spelers vroegen en kregen zlfs een verlofdag op maandag bij hun werkgever…De weekendmatch was de laatste van de tweede periode, een inhaalmatch dus, tegen Vigor Wuitens Hamme. Wilde KSVO ook de tweede periode -en daar bleken ze wel op uit- dan moest er gewonnen worden en liefst met ruim verschil. Want je weet maar nooit wat de overgebleven concurrent Lebbeke kon doen op het veld van de nummer dire, KM Torhout.

Welnu, SK Lebbeke tracteerde de ploeg van de Velodroom op een heuse pil, 1-5 werd het. Stel dat KSVO puntenverlies had geleden of slechts met één goal verschil won dan was de tweede periode niet voor onze roodwitten. Het is zo ver niet gekomen, KSVO deed nog beter door VW Hamme met 6-1 het bos in te sturen.

De jonge doelman Gille Van Haver had in de lokale Wase pers nog de hoop uitgesproken dat de KSVO-ploeg nog niet bekomen zou zijn van hun feestje en dat er misschien wel iets te rapen was op het veld van de nieuwe kampioen. Het bleek ijdele hoop. Zes keer moest de 23-jarige doelman zich omdraaien en dan pakte hij nog uit met een drietal uitstekende reddingen, aan hem lag het zeker niet dat er een tennisscore op het scorebord kwam.

Onder luid applaus en rechtstaand werden de kampioenen begroet door het publiek dat groter was dan in de competitie maar niet zoveel als tegen KM Torhout. Er waren dan ook niet zoveel supporters met de ploeg uit het Waasland mee gekomen, die alleen theoretisch nog een kans maakten op de eindronde. Bij KSVO bleek Broes Willem onvoldoende hersteld, Lannoo en Timmerman vielen uit de selectie. Niels Van De Water werd centraal verdediger, Arvid Lenihan nam zijn plaats op rechtsback weer in en voor het overige de namen die vorige week aantraden en een plaats op de bank voor Martens, Ide, De Waele en Vermander.

Al na één minuut vond Canoot op links de ruimte om voor te zetten, Vanhaecke besloot op de doelman. Achtste minuut, voorzet Canoot en Vanhaecke scoorde. Afgekeurd voor buitenspel, vanuit onze positie gezien, terecht. Het was slechts uitstel. Eén minuut later een aanval over diverse stations met als laatste de assist van Zico Claeys en Louis Declerck stifte de bal in doel (1-0). Het was werkelijk gallery-play dat KSVO speelde. Snel, keurig en verzorgd. Jules Vanhaecke, in zijn element, werd weggestuurd, omzeilde doelman Van Haver en zette voor, de laterale pass kon net niet door Canoot worden afgewerkt. Halverwege de tweede helft de beloning voor het keurige samenspel, weer met Phil Canoot als aangever en Jules Vanhaecke als afwerker (2-0). De bezoekers hadden nog niets in de pap te brokken en toen Claeys Canoot in de rechthoek werd aangespeeld kreeg die een fikse duw. Referee Istvan Lagaert die regelmatig in hogere reeksen fluit was streng en wees naar de stip. Bij afwezigheid van Broes Willem zette Phil Canoot zich achter de bal en zette hard om (3-0). Na nog een prachtaanval op rechts volgde een prima voorzet van de man met dubbele longen, Dylan Vanhaeren, de prima kopbal van Vanhaecke maar een superredding van Van Haver. Na 35 minuten topvoetbal nam KSVO even gas terug, de bezoekers slaagden er niet in om iets te tonen. De schaduwspits Lokondo Mbayo liet zich opmerken door 30 seconden nadat hij was berispt door de referee omwille van onsportief gedrag tegenover doelman Iket een vrij brute fout te maken op Louis Declerck Geel was het logisch resultaat, het zou ook het enige karton van de match zijn. Met 3-0 doken de spelers de kleedkamers in.

Halfweg kwam Olivier Vermander in de pleog voor de lichtgeblesseerde Declerck en ging postvatten op zijn rechterkant, Claeys nam de andere kant voor zijn rekening. Al snel (53′) etaleerde Olivier zijn snelheid door Mboyo in snelheid te nemen, een prima voorzet naar de tweede paal, waar de inlopende Canoot zijn hoofd tegen zette. Van Haver redde maar Jules Vanhaecke kopte de rebound binnen (4-0). Vijf minuten later mochten de bezoekers ook eens juichen, nadat ze na rust toch een tweetal corners hadden gekregen. Het was in feite een doelpunt die niet mocht toegekend worden, want Niels Van De Water werd in een duel duidelijk onder de bal weggeduwd door zijn opponent. De losse bal werd door De Witte met zijn rechter binnengetrapt (4-1). De voor het overige goed leidende Lagaert liet begaan. Veel verschil maakte dat niet. Op het uur mocht Senne Decloedt naar de kant, Joeren Ide kwam in én deed het prima. De student biochermie bewees dat hij én goed combinatievoetbal kan brengen en toch ook kan breken. Van Haver redde een lage kopbal van Diego Bragard na weer een prima assist van Vermander. Er volgden nog twee doelpunten, KSVO joeg nog op verdedigers en middenvelders en kwam zo hoog in balbezit. De paar keren dat er iemand wel voorbij het middenveld geraakte bleken Thijs Benoot en Niels Van De Water quasi onpasseerbaar. In de 72ste minuut werd Vanhaecke diep gestuurd op rechts -randje buitenspel- met op zijn linkerkant de meespurtende Canoot en een verdediger. Jules werkte zelf af (5-1) en ging zich precies excuseren omdat hij Phil niet had aangespeeld, zo leek het toch Een hattrick voor Vanhaecke in elk geval. Hij deed het even later dan wel, opnieuw op de counter, Vanhaecke door, hij bediende Canoot op links, die zwenkte naar binnen om hem goed te leggen en schoot dan in het dak van het doel (6-1). KSVO speelde de match uit zonder problemen en kreeg een staande ovatie van het publiek. Uiteraard was er een groepsknuffel met alle aanwezige kernspelers en de technische staf op het veld, het plezier spatte er vanaf. Een prima pot voetbal tegen een tegensander die we sterker hadden verwacht, niettemin een prestatie die de titel nog meer in de verf zet. Met die 6-1 pakt KSVO dus de tweede periode, met een goalaverage die vijf goals beter is dan die van Lebbeke.

Komende zondag ontvangt men één van de vermoedelijke degradanten, Rhodienne De Hoek. Aftrap om 15 uur.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Van De Water, Benoot, Bragard; Declerck (46’Vermander), Vanhaeren, Decloedt (60’Ide), Claeys; Canoot, Vanhaecke. Martens en DeWaele vielen niet in

Doelpunten : 9’Declerck 1-0; 25’Vanhaecke 2-0; 29’Canoot (pen.) 3-0; 53’Vanhaecke 4-0 57’De Witte 4-1; 72’Vanhaecke 5-1; 76’Canoot 6-1.

Nog dit : wie dit snel genoeg leest kan die doelpunten en matchbeelden nog eens zien in de sportuitzending op Focuw/WTV die vanaf 18u30 op zondag een hele tijd doorloopt.

Arvid Lenihan :”Seizoen met veel persoonlijke pech en toch onvergetelijk”

Als hij speelt of inkomt neemt Arvid Lenihan de aanvoerdersband op. Nadat hij een paar weken genoegen moest nemen met de bank of zelfs dat niet stond Arvid weer op zijn vertrouwde positie. Hij genoot mee van de vreugde na de ruime zege en prachtprestatie. “Voor mij is het seizoen geweest met veel pech. Blessure, een serieuze covidbesmetting en een zware hersenschudding hebben me meerdere selecties gekost. Na die hersenschudding, waarvan ik dacht dat ik slechts twee matchen zou door missen, begon ik te snel opnieuw te werken en moest dan weer afhaken en ook het voetbal even opzij zetten. Dat was nog rond Nieuwjaar. Inmiddels stond Niels op mijn positie en dat is een pion die polyvalent is en verdedigend op alle posities uit de voeten kan en het goed deed. Ik denk dat de tegenstand in de reeks ons serieus onderschat heeft, al moeten ze na de eerste periode die we met tien punten voorsprong wonnen toch al geweten hebben hoe sterk we waren. We zijn nooit bezweken onder de druk, misschien had men dat verwacht. We hebben twee jongens die vlot scoren (wijst naar Phil Canoot en Jules Vanhaecke die met journalisten babbelden) en we hebben een ploeg die niet uit elr maar uit twintig inzetbare spelers bestaat. Wie er ook speelt, we hebben allemaal onze kwaliteiten. Voor iedere positie kan er iemand ingezet worden. Zelf loop ik hier al dertien jaar rond, van bij de jeugd (Arvid is 28, dach), maar ik kan me hier geen grote ruzies herinneren. Men doet hier altijd goeie transfers, met jongens die gaan voor elkaar. Er zijn misschien wel eens futiliteiten, maar door de band hangt onze groep altijd goed aan elkaar. Zelf hoop ik volgend seizoen niet zoveel pech te hebben inzake blessures of onbeschikbaarheden. Vandaag wilden we ook de tweede periode pakken, dat was ons doel. Uiteindelijk telt alleen de titel maar nu we bezig zijn willen we de drie periodes winnen. Mijn rol als aanvoerder is om  niet alleen met mijn eigen positie en situatie bezig te zijn. Dat ik vorig weekend uit de selectie viel en toch een woordje placeerde in de kleedkamer bewijst dat mijn taak als aanvoerder niet beperkt is tot de gebruiken die daarbij horen. Volgend seizoen ontdekken we een nieuwe reeks en nieuwe tegenstanders, maar ik heb er goeie hoop op dat we daar goed zullen in meedraaien. Dit seizoen is in elk geval onvergetelijk.”

Phil Canoot kan nog topschutter worden in de reeks !

Dat Phil Canoot topschutter zal zijn van de kampioenenploeg is een zekerheid. Tegen VW Hamme scoorde hij twee keer en daarmee komt zijn totaal op 27 goals. Daarnaast is de Phille ook goed voor 18 assists. Topscijfers. In de reeks is Thomas Zwart (Lochristi, 30 jaar net als Phil) momenteel topschutter met 28 goals. Nadat die niet scoorde uit bij Wolvertem-Merchtem (4-0 verlies) nadert Phil heel dicht. En kan dus nog topschutter in de reeks worden. Voor Zwart zijn er met Lochristi, dat stopt met de eerste ploeg en alleen verder gaat met een B-ploeg in provinciale, nog twee matchen Volgend weekend uit bij Svelta Melsele (moet knokken om niet op barrageplaats te eindigen) en op 1 mei thuis tegen Avanti Stekene. Phil speelt op dezelfde dagen thuis tegen Rhodienne De Hoek en uit bij Anzegem. De rest van de topschutters volgt op afstand. Cocchiere (34 al) van Tempo Overijse had voor deze speeldag 21 rozen en speelt nog drie matchen. Intussen heeft Jules Vanhaecke ook al 16 keer raak getroffen en ook in de dubbele cijfers zit Olivier Vermander met elf goals.

Kevin Deslypere verlaat KSVO en gaat aan de slag bij KSK Deinze.

Wie het maidenseizoen in tweede amateurs van KSVO niet zal meemaken is de huidige T2, Kevin Deslypere. De pas 29-jarige ex-speler van onze ploeg is door blessureleed al een hele tijd gestopt maar werkte zich snel op en werd assistent van Kurt Delaere bij de A-kern en volgde verdere cursussen en inmiddels ontfermde hij zich ook over de beloften. Hoewel hij uitgebreide taken kreeg bleef de eindverantwoordelijkheid wel achterwege, de beloften coachen bij KSVO is wel degelijk belangrijk maar Kevin blijkt heel ambitieus. En kreeg een aanbieding van 1B-ploeg KSMK Deinze, waar hij de U21 onder zijn hoede zal nemen. Deinze is sinds kort in handen van een financieel sterk consortium uit Singapore, hoewel Dennis Van De Weghe als voorzitter de lijnen uitzet. KSVO heeft niet de gewoonte om carrières tegen te houden en gunt iedereen zijn eigen weg. Zie Rik De Mil, Stan Braem e.a. We wensen Kevin dan ook veel succes bij zijn toekomstige werkgever, waarvoor zijn taak als beloftentrainer trouwens een halftijdse job is.

KSVO moet dus op zoek naar een nieuwe assistent voor Kurt Delaere en laatstgenoemde heeft natuurlijk zijn stem daarin. De keuze is gemaakt maar wordt nog niet bekend gemaakt. Mogelijks omdat er nog getekend moet worden, zeker omdat die man nog taken heeft bij zijn huidige club.

Ook inzake spelersbestand kan er nog één en ander veranderen. Quasi iedereen tekende bij. Deden dit niet : Niels Van De Water (tekende al kort na Nieuwjaar voor Blankenberge, misschien iets te vroeg beslist want intussen bijna alles gespeeld bij KSVO), Dylan Vanneste (stopt), Louis Van Hooreweghe (KSV Jabbeke) en Jelle Van Der Veken (Meulebeke) Alleen laatstgenoemde speelde dit seizoen geen minuut (ook al door blessureleed), voor Louis waren de speelminuten heel zeldzaam. Het keepersbestand blijft intact met Milan Iket, Emiel Martens en derde doelman de jonge Yentl Van Beveren. Als veldspelers komen er alvast bij Jari Vandemaele (Varsenare, aanvaller), Rien Plasschaert (middenvelder, beloften KVO), Neil Dildick (aanvaller of aanvallende middenvelder, Zwevezele), Lucas Maus (beloften KV Kortrijk, verdediger). Het lijkt waarschijnlijk dat er nog een extra verdediger bij komt, zo bevestigde trainer Kurt Delaere althans, en misschien later -als er een opportuniteit is- nog een extra speler. Die verdediger lijkt noodzakelijk omdat met slechts vijf (Maus kan ook in middenveld spelen) spelers voor vier posities men wat krap zit. En met Niels Van De Water men een polyvalente verdediger kwijt is. Wordt vervolgd.

(Daniël C.)