Postformatie : nipt verlies voor reserven, gelijkspel voor beloften

De reserven speelden zaterdagavond op krek hetzelfde moment als de A-ploeg op het veld van Varsenare. In een inhaalmatch hadden de blauwzwarten verloren van Wingene en stonden drie punten achterop, het kon zich geen nederlaag veroorloven als het nog in zijn titelkansen wilde geloven. KSVO had een ongelooflijke sterke reeks achter de rug met 17 matchen zonder nederlaag. Het werd een nipte 1-0 nederlaag na een doelpunt halverwege van Samuel Mbeah, zoon van ex-Cercleverdediger Kofi Mbeah.

KSVO speelde met : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis (46’Tibo Van Bossel), Seppe Hoppe, Nils Nagels, Quinten Puype (54’Tibo Hoste), Milan Van De Maele, Matthias Clement, Theo Kasongo Sabury (60’Josse Vienne), Tristan De Blieck, Luka Talloen en Luca De Blauwe.

In de derde periode blijft KSVO op een mooie gedeelde tweede plaats samen met KM Torhout, drie punten achterop bij Wingene. Die ploeg lijkt ook op weg naar de titel in vierde provinciale met nog drie punten voor op achtervolger Wingene. Wingene pakte ook al de eerste periode, Varsenare de teede. Met nog twee matchen te spelen heeft KSVO een mooie remonte gedaan, ze staan nu vijfde en ontvangen komende zaterdag Heist. De kans op de eindronde zit er voor de ploeg van Steven Verkeyn alleen nog via de derde periode maar dan gaat KSVO alles moeten pakken en Wingene (en Torhout) steken laten vallen.

Eén dag eerder hadden de beloften gelijk gespeeld tegen RC Harelbeke. Het werd 2-2. Nogal wat jongens uit de A-kern was present en dat was lang geleden. Olivier Vermander speelde één helft en ondervind geen hinder meer na zijn zware knieblessure, ook Tom Lannoo was gedurende een uur van de partij net als Martin Puskas en Andreas De Kerpel. In feite is ook Jeroen Ide een A-kernspeler maar voor de rijzige middenvelder is dit seizoen wat verloren door studies en blessures.

De beloften speelden met Jeffrey Vandepoel en Steven Verkeyn in de dugout met volgende veertien : Kasper Van Lerberghe, Ismael Van Cleven, Remi Desticker (61’Maxim Gydé), Andreas De Kerpel, Jente Dormaels, Sebbe Blaton, Olivier Vermander (46(‘Foeke Buffel), Tom Lannoo (61’Guillaume Coulier), Jeroen Ide, Tibo Hoste, Martin Puskas (61’Josse Vienne).

Komende vrijdag spelen de beloften uit bij Drongen. Ze staan in de klassering op een gedeelde vijfde plaats.

(Daniel C.)