Tweede seizoensnederlaag voor KSVO, nu bij Jong Cercle (2-1)

KSVO leed zaterdag zijn tweede nederlaag van het nieuwe seizoen, toeval of niet weer uit bij een B-elftal van een eerste klasser. De vorige verplaatsing was bij Jong Essevee (3-1), nu werd het in Ruddervoorde op de Riderfort-site 2-1 voor Jong Cercle.

Jong Cercle heeft al een paar keer de tweede doelmannen (Warleson en/of Bruzzese) opgesteld en neemt meestal een twee tot drie kernspelers in het elftal op. Voor het eerst waren het er dit keer zeven, misschien omdat de leidersplaats op het spel stond. Doelman Bas Langenbick traint ook mee met de A-kern van Cercle, hoewel hij pas nummer vier in de pikorde is. De Fransman Larade, centraal verdediger, overgekomen van Monaco maar nog niet verder gekomen dan één keer bankzitten, de Mexicanen Espinoza en spits Teun Braams Wilke (tevens ook Nederlandse nationaliteit), middenvelder Martlé en de aanvallers Wolf Ackx en Aske Sampers trainen quasi dagelijks met de A-kern. Ook Sampers en Martlé haalden al één of twee keer de Brugse selectie en zaten op de bank, Wilke -boomlang (2m01)- viel al twee keer in als breekijzer.

Bij KSVO begon Arvid Lenihan op de bank ten voordele van Figo Suffys. De ploeg van vorige week begon dus, Neil Dildick was nog niet inzetbaar.

In tegenstelling tot de match bij Jong Essevee was Cercle wel op de afspraak. Het werd een goeie match, spannend en beklijvend, met twee ploegen die hun spel speelden. De halve profploeg bij Cercle is een stevige tegenstander voor de amateurclubs al kon KSVO zijn voet zetten. Er waren mogelijkheden aan weerszijden, na 20 minuten opende Aske Sampers de score voor de thuisploeg, al had dat doelpunt een buitenspelgeurtje. De leiding van Bram De Clercq en zijn lijnrechters was matig en ergerde beide partijen bijwijlen. De 1-0 stond ook halfweg nog op het bord. Na de rust kwam KSVO snel 2-0 achter, na een doelpunt van Teun Wilke die met een grondscherend schot raak trof. Niettemin gaven onze roodwitten niet af. Trainer Delaere voerde een driedubbele wissel uit -wat hij ook al enkele keren deed- en amper drie minuten later kopte de ingevallen Zico Claeys tussen een pak spelers een hoekschop binnen (2-1). Jong Cercle had tot dan misschien iets meer recht op een voorsprong maar was vanaf het uur toch wat aan het terugplooien en rekende vooral op de snelle counter. Die kwam er een paar keer uit zonder nog schade aan te richten. Ook KSVO kreeg zijn kansen op de gelijkmaker die verdiend was geweest. Het bleef 2-1. De groenzwarten lopen vier punten uit op KSVO dat na de zondagmatchen wel alleen derde blijft, met Eendracht Aalst als tweede (twee punten achter Jong Cercle, twee punten boni op KSVO). De ploegen die zondag over KSVO konden springen verloren : Oudenaarde met 2-0 op Zelzate, en RC Gent verloor met 0-7 (!) van Jong Essevee.

KSVO speelde met : Iket; Suffys (65’Lenihan), Willem, Benoot, Bragard; Plasschaert (65’Lannoo), Maus, Vanhaeren, Declerck (65’Claeys); Canoot, Vanhaecke. Senne Decloedt bleef op de bank.

Doelpunten : 20’Sampers 1-0; 52’Wilke 2-0; 68’Claeys 2-1.

Zes gele kaarten netjes verdeeld : Espinoza, Lucker en Langenbick voor de thuisploeg, keepertrainer Kestremond, Maus en Willem voor KSVO. Broes mist normaal de match van komende zaterdag tegen Zelzate wegens drie gele kaarten.

Reacties voorzitter Devliegere en trainer Delaere

Voorzitter Paul Devliegere vond dat een gelijkspel de juiste uitslag was. “Het was een goeie match met twee ploegen die hun eigen spel speelden. We kwamen 2-0 achter en toch gaven ze niet op en bleven ze gaan. De 2-1 kwam er, er waren ook kansen op 2-2, de efficiëntie was er niet en bovendien was de thuisdoelman de ganse match op niveau. Het was wel zo dat Jong Cercle met 7 profspelers op het veld stond, jongens die af en toe de selectie halen en die trainen met de A-kern en dus vele malen meer op het oefenveld staan dan de onze. Dat is geen excuus, wel een uitleg. We staan derde, en dat met het feit dat we bijna alle ploegen uit de linkerkolom hebben gehad. Wat me wel wat teleurstelde was het feit dat de jongens van Cercle toch wel het voetbal wel opgaven in de laatste twintig minuten, na onze aansluitingstreffer, met alle trukken die daarbij horen zoals tijd stelen en rekken en puur op de counter spelen. Met heel veel jongens achter de bal. We moeten echter moed putten, we zijn opnieuw niet weggespeeld door een goeie tegenstander. In feite is het een beetje competitievervalsing, zo’n halve profploeg, maar het bewijst ook dat ze tegen ons echt wel rekenden op jongens die dicht bij de A-selectie aanleunen. En voor ons is het doel nog altijd het behoud en we zijn toch op de goeie weg om dat te verwezenlijken. We zijn alle matchen competitief geweest en wonnen vier van onze zeven matchen.”

Kurt Delaere spraken we nadat hij op zondagnamiddag Zelzate-Oudenaarde had gezien. Zelzate is de komende tegenstander zaterdag om 19u30 op De Valkaart.

“Ze wonnen met 2-0 en bewezen dat ze een hoger klassement verdienden dan ze hadden. Het is een geduchte tegenstander, van onderschatting mag zaterdag geen sprake zijn. Over de match tegen Jong Cercle is het zo dat beide ploegen aan hun systeem vasthielden. De groenzwarten met een hoge en felle pressing en zo snel in balbezit komen. Al hielden ze het dit keer geen 90 minuten vol. Ook wij probeerden ons normale spel met balbewisselingen en combinaties te spelen. Veel pressing veroorzaakt ook wel eens balverlies.Niettemin zaten we altijd in de match. Jong Cercle heeft de beste verdediging van de reeks inzake tegengoals. We hebben teruggeknokt en het laatste halfuur waren we de betere ploeg. 2-2 leek me de juiste uitslag. Dat tijdrekken en het tempo met alle manieren uit de match halen bewijst ook dat die jonge ploeg ook wel al veel maturiteit heeft, ik neem het de Bruggelingen zeker niet kwalijk. We hebben een degelijke prestatie afgeleverd, niet beloond met een puntje, maar we hoeven zeker niet beschaamd te zijn.”

(Daniel C.)

Postformatie : twee nederlagen voor nationale beloften en reserven

De reserven die in vierde provinciale uitkwamen verloren met 1-3 van Westkapelle. Serge Blaton scoorde de late eerredder. Bij de nationale beloften ging KSVO ook fel onderuit, 0- 4 tegen Westhoek. Behalve derde doelman Van Serveren stonden ook kernspelers De Kerpel, Ide en de heroptredende Jari Timmerman aan de aftrap. (Daniel C.)