Eindronde eindigt in Bilzen (2-0 verlies), match zonder inzet was match te veel

Vier ploegen met een licentie, drie stoten door. De KBVB slaakt wellicht een zucht van oplossing. Voor KSVO was de eindronde in feite een opdracht zonder einddoel. Vorig week had men de derde plaats veilig gesteld na een 3-0 zege tegen Dikkelvenne en daarmee een fantastisch seizoen afgerond. Omdat KSVO met Sparta Petegem, City Pirates en Hades geen licentie had was de opdracht dus simpel. Enkel als KSVO won kon er nog een vervolg komen, naast nog een te vervullen voorwaarden. Jong Cercle, Belisia en Sporting Hasselt haalden het, Eendracht Aalst niet.

KSVO had niet meer getraind deze week en dus lag het voor de hand dat de eindronde in feite een “overbodig geschenk” was. KSVO was uitgeloot tegen Belisia Bilzen, dat vierde eindigde in de B-reeks in tweede nationale.

Limburg is een prachtige provincie (als je het mij vraagt), een fietsparadijs met veel groen. De accomodatie van Belisia mocht er (volgens trainer Kurt Delaere bij wie we onze info haalden) ook zijn. Twee prima kunstgrasvelden, een beperkte hoofdtribune met een honderdtal zitplaatsen, een verzorgde kantine en blijkbaar alles in regel om de overstap te maken. Bij KSVO was het aantal afwezigen bijna even lang als de beschikbzare pionnen. Om diverse redenen (sommigen waren al in verlof, anderen hadden feesten bij familie, sommigen lichtgeblesseerd en anderen waren nog enige tijd out) en daarmee waren vaste waarden als Milan Iket, Arvid Lenihan, Diego Bragard, Dylan Vanhaeren, Jules Vanhaecke en Thijs Benoot er niet bij, evenmin als Senne Decloedt, Martin Puskas, Figo Suffys, Neil Dildick.

KSVO speelde met : Emiel Martens; Tom Lannoo (34’Andreas De Kerpel), Broes Willen, Lucas Maus, Jari Timmerman;Olivier Vermander, Louis Declerck (31’Jeroen Ide), Zico Claeys, Rien Plasschaert; Phil Canoot, Jari Van De Maele (55’Milan Van De Maele). (Niet gespeeld: Yentl Van Severen).

Kurt Delaere :”De eerste was gelijkopgaand, met het iets betere spel voor ons. De beste kans was zelfs voor ons, maar we verloren kort na het halfuur eerst Louis Declerck en dan Tom Lannoo met blessures. Dan scoren zij via een vrije trap van Wijnen die afwijkt op onze muur en daardoor Emiel kansloos liet. Er was nog een kopbal van de net ingevallen Jeroen Ide die ei zo na de gelijkmaker had kunnen maken. Na de pauze was het vat echter af bij ons, zij hebben dan een heel mooi doelpunt gemaakt rond het uur met een aanval op rechts, afgewerkt door Quadflieg (2-0) en toen was het helemaal gelopen. Zij behielden de 2-0 voorsprong en voor ons hoefde het niet echt meer. Zo bleef het 2-0.”

De trainer laat niet na om zijn tevredenheid uit te drukken over het seizoen. Hetgeen hij al na de laatste competitiematch zei herhaalde hij blijkbaar ook nog tegen zijn spelers, ook nu nog. “We hebben een lang en intensief seizoen achter de rug, dit seizoen duurde trrouwens quasi een maand langer dan het vorige. De kalender zat propvol, denk maar aan die matchen tegen Torhout, twee keer uitgesteld en midweek ingehaald. In de competitie heeft de groep fantastisch gepresteerd en we wilden absoluut die derde plaats behalen en vasthouden. Dat is gelukt. Dat dan de eindronde opleverde kwam er bij maar was niet belangrijk omdat we toch niet kunnen promoveren. We hebben deze match “teveel” afgewerkt, maar het seizoen eindigde voor ons in feite vorige week. Ik ben blij dat iemand als Jeroen Ide nog een mooi afscheid is gegund. De spelers mogen nu allemaal van een welverdiende vakantie genieten net als iedereen die nog bij de club betrokken is. Ik ben supertrots op ons seizoen en op deze spelersgroep”.

(Daniel C.)