KSVO demonstreert en maakt gehakt van RC Harelbeke (6-0)

KSV heeft zaterdag op De Valkaart een uitstekende pot voetbal neergezet en tegenstander Racing Club Harelbeke toch wat vernederd. 6-0 werd het en dat was in feite niet eens overdreven. Een mooie bonus was dat deze overwinning KSVO op de tweede plaats brengt in het klassement, weliswaar in het gezelschap van Westhoek (tegenstander van vorig weekend) en Dikkelvenne, die beiden hun match op zondag wonnen en ook 7 op 9 tellen. Jong Cercle heeft een punt meer maar een match meer gespeeld, het speelde al vier keer, won twee keer en speelde twee keer gelijk. Assistent Nigel Smith zei vorige week dat pas na vijf matchen een eerste bilan kan opgemaakt worden, en dat klopt ergens wel, al kunnen we nu al concluderen dat KSVO zonder meer een goeie start maakt en in deze reeks misschien zelfs meer dan een bijrol zal spelen.

Trainer Kurt Delaere had voor dezelfde vijftien als de vorige twee matchen gekozen en dezelfde basiself. Wat de eerste 20 minuten op het veld werd gebracht was zonder meer propagandavoetbal. Er werd vlot gecombineerd en na tien minuten stond er al een royale 2-0 op het bord. Die stond halfweg nog op het bord maar 3-0 of 4-0 halfweg had ook best gekund. KSVO pakte meteen het initiatief en de minutenwijzer had pas drie volledige toeren gedaan toen Phil Canoot een hoekschop mocht nemen. Hij trapte de bal netjes naar de inlopende Dylan Vanhaeren, die onhoudbaar uithaalde (1-0). Tweede seizoenstreffer van de werklustige Dylan. Phil scoorde zaterdag niet maar was bij vier goals betrokken (met drie asssists) en fungeert nu in de rug van Jules Vanhaecke alsl een soort spelmaker die de flanken bedient. En die goals zullen wel komen. Evenveel minuten na die goal was het al 2-0. De laatste pass kwam van Canoot, er ging een hele mooie combinatie aan vooraf, en de assist van Canoot kwam voor de goed doorgelopen Plasschaert. Rien schoot overhoeks binnen (2-0). Match gespeeld ? Zo leek het wel want Racing kon niets forceren en maakte een slappe indruk. Blijkbaar hadden ze de week voordien op Torhout meer verdiend, maar nu kwamen ze er niet aan te pas. De roodwitten gingen door op hun niveau en creeërden nog kansen. Een redding van doelman Thieren op poging van Canoot en ook Vanhaecke was zeer dicht bij de 3-0. Intussen hadden twee bezoekers geel gekregen waaronder Ernest N’for (ex-KVK) die de scheidsrechter zodanig ambeteerde dat hij het karton wel verdiende. De storm ging wat liggen maar de thuisploeg bleef baas. Na 25 minuten een nieuwe redding van Thieren op poging van Canoot, en na 32 minuten de eerste keer dat Harelbeke de neus aan het venster stak. Een aanvaller schoot een redelijke kans stuntelig over. Nog voor de rust leverde Plasschaert (sterke prestatie) een voorzet af die Vanhaecke naast besloot. Een vrije trap op een goeie plaats werd door N’for in de muur besloten. Harelbeke mocht met 2-0 halfweg niet klagen.

Hattrick van Jules Vanhaecke

Als er nog twijfel was dan was die al meteen na rust weg. Canoot bediende Vanhaecke met de rug naar doel, die draaide en schoot de bal over de iets voor zijn doel staande Thieren binnen (3-0).

Nog in het vierde kwartier kwamen Vanhaecke (net naast) en Canoot (te centraal besloten op de doelman) dicht bij 4-0. KSVO had in feite met de tussenstand kunnen kiezen voor controlevoetbal (lees : langzaam aan combineren en op balbezit spelen) maar koos voluit voor het offensief. We zien het niet iedereen doen…. En dat werd beloond. Op het uur was Dildick ingevallen, de eerste wissel, voor Claeys, en hij kreeg direct na een snelle actie de kans om alleen voor doel vanop links te scoren, hij mikte over. Het was slechts uitstel. Na een collectieve aanval over meerdere stations rondde Jules Vanhaecke af. Benoot kopte een vrije trap van Canoot naar doel, Thieren redde. Rien Plasschaert mocht eraf voor Figo Suffys. Eindelijk nog eens de bezoekers in de 77e minuut. Na een scrimmage klemde Willem de bal tussen de benen en hij werd bestraft met een onrechtstreekse vrije trap op de rand van de kleine backlijn. Gans KSVO op de doellijn maar de naar N’for gespeelde bal leverde een schot over. Het werd er nog zwaar voora afgestraft met twee goals in de laatste tien minuten. Een vrije trap van Canoot werd doorgekopt en Thijs Benoot, meegaand op dergelijke fases, rondde af met de voet (5-0). Nog maar een minuut later trof Canoot de paal. En direct erna rondde Jules Vanhaecke een goeie combinatie af met een schuiver, zijn derde van de namiddag en in de tweede helft (6-0). Een hattrick, geen loepzuivere. Daarvoor mag er geen ander doelpunt tussen zitten en dat was met de goal van Benoot nu wel het geval. Het zal Jules wellicht een zorg wezen, met vijf goals in drie matchen staat hij bovenaan bij de topschutters in de reeks. Er kwam nog een kans voor de bezoekers maar Thijs Benoot gunde de bezoekers zelfs de eerredder niet en kuiste de bal op de lijn weg. Met in elke helft één goeie kans heeft Harelbeke weinig offensief gebracht.

Uitblinkers vernoemen na zo’n collectief sterke prestatie zou jammer zijn maar alvast deze bemerking dat de aanwinsten Plasschaert en Maus en de ingevallen Dildick probleemloos meedraaien in het systeem en een “uitstekend” verdienen.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Plasschaert (73’Suffys), Maus, Vanhaeren, Claeys (60’Dildick); Canoot, Vanhaecke. Emiel Martens en Senne Decloedt bleven op de bank.

Scheidsrechter Hannes De Couvreur toonde zes gele kaarten : drie voor de bezoekers, drie voor KSVO, voor respektievelijk Plasschaert, voor invaller Dildick en uiteindelijk voor Willem.

Zaterdagavond speelt KSVO opnieuw thuis op de Valkaart. Tegenstander is dan Merelbeke dat het met 1 op 9 moet stellen. Aftrap om 19u30 en wie weet wordt het weer zo’n glansprestatie. Kom gerust af, we zagen al twee goeie thuismatchen.

De reserven die in vierde provinciale B spelen verloren met 2-1 op het veld van Wingene. De nationale beloften speelden 2-2 tegen die van Dikkelvenne. Met De Kerpel, Ide, Lannoo, Van de Maele (Jari) en Puskas stonden vijf A-kernspelers in het elftal.