KSVO overspeelt Dikkelvenne en wint in slotminuut :2-1

In een kletsnatte De Valkaart -zoals overal in West-Vlaanderen wellicht- heeft KSVO na een ultiem orgelpunt in de laatste minuut de leidersplaats gepakt in de reeks, al had Aalst dan nog niet gespeeld (zie verder). Het was een oververdiende zege want in feite was Olsa Brakel vorige week een veel degelijkere tegenstander, Dikkelvenne was maar drie keer gevaarlijk maar scoorde wel het eerst. KSVO had al bij de rust 3-0 kunnen voorstaan, 2-0 had ook bevredigend geweest, maar met de blanco ruststand konden de Oost-Vlamingen alleen maar “dank je wel” zeggen. Meteen na de pauze scoorden de bezoekers, totaal tegen het spelbeeld in. Pas halfweg de tweede helft kwamen de roodwitten op gelijke hoogte, om dan in de slotminuut met de eerste van Darren Degryse het laken naar zich toe te trekken. Het vergde alles van KSVO, die één van zijn beste thuismatchen van dit seizoen laattijdig werd beloond, wel ten koste van twee geschorsten voor komend weekend.

Kurt Delaere moest de geschorste Jari Timmerman missen. Oumedjeber nam zijn plaats in. Dylan Vanhaeren keerde terug na zijn werkzaamheden bij de Rode Duivels, waardoor Degryse naar de bank verwees. Terug van weggeweest : Thijs Benoot die op de bank begon en naast Canoot, Degryse en jongeling Maxim Cornelis.

Een blitzstart van de thuisploeg. Als het al na tien minuten een dubbele voorsprong had opgeleverd had men niks kunnen zeggen. Eerste minuut kopte Zico Claeys een voorzet van Bragard iets te centraal, pal op de keeper. Een nieuwe voorzet van Diego en Dylan Vanhaeren net niet, na vijf minuten. Eén minuut later redde doelman Beernaert op een poging van Claeys, en weer één minuut later kwam de glijdende Jules Vanhaecke centimeters te kort om de voorzet van Louis Declerck binnen te duwen en in de tiende minuut lag een arm van een gevallen verdediger een poging om verder te geraken, aangeschoten vond referee Hillewaere. Vijf keer doelgevaar maar geen goal. De volgende tien minuten regende het hoekschoppen en vrije trappen maar was er één keer doelgevaar : een voorzet van Diego werd door Dylan Vanhaeren naast besloten. In de 21ste minuut de eerste doelpoging van de bezoekers, een kans was het niet In de 26ste minuut stuurde Vanhaeren op zijn beurt Jules Vanhaecke in het straatje, maar de doelman redde prachtig. Ook Plasschaert en Bragard probeerden het nog eens. In de 32ste minuut werd Jules Vanhaecke weggestuurd maar hij moest uitwijken en schoot naast terwijl aan de verste paal de vrijstaande Dylan Vanhaeren hoopte op een voorzet. Weer redde Beernaert op een poging van Vanhaecke en na een fout op Bragard plaatste Vanhaeren de vrije trap naast. In de laatste vijf minuten herademden de bezoekers : iets meer balbezit en geen kansen meer toegestaan. Halfweg 0-0. Broes Willem had ook nog geel gekregen na een iets te drieste ingreep.

KSVO krijgt koude douche maar reageert

De eerste aanval van de bezoekers leverde een hoekschop in, in de allereerste minuut. Die hoekschop leek weggewerkt, maar de bal kwam terug en aan de tweede paal stond een vrijstaande speler, randje buitenspel -net wel of net niet- en die Cedric Deceuninck trof raak (0-1). Een fulmineerde Milan Iket reageerde tegenover de lijnrechter, en dat doe je niet ongestraft : geel was zijn deel waardoor hij de match bij Jong Essevee mist. KSVO ging niettemin vol op zoek naar de gelijkmaker, had een paar minuutjes nodig maar nadat een scherpe voorzet van Bragard niemand voor doel vond. Even later werd Declerck vlak voor de zestien foutief neergehaald. Op een nieuwe poging van Louis net voor het uur was de keeper geklopt maar een verdediger redde op de lijn. Intussen hadden de bezoekers -waar diepe spits Dennis Van Vaerenbergh niets klaarmaakte en in de achterzak van zijn “vriend” Broes Willem (beiden speelden vele Brugse jeugdderbies tegen elkaar en konden het goed met elkaar vinden) niets meer getoond. Vanhaecke was vijf minuten later alleen door maar hij schoof de bal naast de doelman maar ook naast. Phil Canoot kwam in de ploeg voor Louis Declerck. Het succes kwam snel, na een collectieve aanval leek de actie onderbroken maar Canoot tikte nog door naar de vallende Bragard die de bal nog net voorbij iedereen kon punteren (1-1). Een oververdiende gelijkmaker en dat is een understatement. De sterkspelende Martijn Beernaert moest noodgedwongen naar de kant en werd door de tweede doelman Van der Eedt vervangen. De volgende tien minuten kon KSVO zijn druk minder aanhouden maar het bleef wel baas met een sterke Zico Claeys. Kurt Delaere gaf dan Thijs Benoot de kans om zijn eerste spelminuten na lange tijd te maken maar nog vooraleer de minzame Thijs een bal had geraakt had hij al geel. De lijnrechter had zijn uitrusting (noppen) nog niet gecontroleerd en de scheidsrechter had nog geen teken gedaan dat hij mocht inkomen al was Mehdi Oumedjeber, degelijke match, al naar de kant. Nogal streng maar volgens het boekje. Ook bij de bezoekers werd nogal een lichte gele kaart getrokken. Wie dacht dat KSVO op zijn adem getapt had kwam verkeerd uit. KSVO trok weer volop ten aanval met veel druk, zoekend naar de openingen. Met Degryse voor Plasschaert. De bezoekers zochten de counter en op een tegenaanval kon Thijs zich met een reddende tackle ver van het doel laten opmerken terwijl vier minuten voor tijd de enige echt uitgespeelde kans van de bezoekers door Mazouz net over de lat werd besloten. Met de vervangingen en verzorgingen kon Hillewaere misschien wel (meer dan vorige week tegen Olsa Brakel) een vijftal minuten laten overspelen. Zo ver kwam het niet. In de slotminuut snelde Vanhaecke op links weer door, hij leverde een voorzet af die aan de tweede paal door de inlopende Darren Degryse binnen werd getikt (2-1). Als een winninggoal ooit terecht was voor KSVO dan wel deze. En wat een bevrijding voor Darren die er al een paar keer dicht bij was. De zoon van Marc wisselt tussen de bank en ploeg maar zet zich in en kan zowel rechts als links uit de voeten. Hoe dan ook werd de overwinning uitbundig gevierd want Hillewaere vond anderhalve minuut extra tijd voldoende.

KSVO speelde met : Iket; Oumedjeber (78’Benoot), Willem, Onraet, Bragard; Plasschaert (80’Degryse), Declerck (67’Canoot), Vanhaeren, Claeys; Van Den Bossche, Vanhaecke.

KSVO stond zaterdag alleen op kop gevolgd door Oudenaarde (3-5 winst bij Jong Essevee) maar zondag moest Eendracht Aalst nog aan de bak tegen een gehandicapt KM Torhout. Het kwam voor de rust op achterstand maar won uiteindelijk met 3-1. Daardoor komt Aalst weer op de leidersplaats met één punt boni op KSVO en twee op Oudenaarde. De nummers vier en vijf (Brakel en Ninove) tellen al vier puntenachterstand op KSVO.

KSVO-weetjes

-De domme en ongelukkige gele kaarten voor Milan Iket en Thijs Benoot betekenen dat ze allebei langszij moeten blijven uit bij Jong Essevee. Timmerman keert dan wel terug, het keepersprobleem dient nog opgelost te worden. Naast Iket en Benoot kregen ook Willem en Onraet geel, dus vier keer geel voor KSVO, drie keer voor de bezoekers.

-Liefst zeven andere spelers staan op “scherp” (met twee of vijf gele kaaarten) : Broes Willem, Benoit Onraet, Diego Bragard, Mehdi Oumedjeber, Louis Declerk, Zico Claeys en Yani Van Den Bossche.

-De match bij Jong Essevee wordt zaterdag om 18u30 gespeeld.

(Daniel C.)

Steven Verkeyn heeft KSVO verlaten, KSVO zoekt twee “beloftencoaches”

Goed één week geleden (net toen het ganse provinciale en jeugdvoetbal werd afgelast) heeft Steven Verkeyn afscheid genomen van KSVO. De coach van de invallers (vierde provinciale B) was gewaardeerd en heeft de invallers begeleid nadat hij voorheen ook de U17 trainde. Na vier jaar bij KSVO stapte hij zelf op en last hij een sabbatperiode in.

Omdat Jeffrey Vandepoel voor het seizoen te kennen gaf na dit seizoen te vertrekken zoekt KSVO twee “beloftentrainers”. Eén voor onmiddelijke ingang, één voor volgend seizoen.

(Daniel C.)

Verlies voor beloften, gelijkspel voor invallers

De beloften speelden vrijdagavond op het tweede terreinvan Wielsbeke, voorlaatste in de stand. Een drassige toestand. Jeffrey Vandepoel zag hoe zijn jonge ploeg uiteindelijk met 5-4 de boot inging.

Volgend elftal kwam in lijn : Brent Speeckaert, Renzo Gevaert, Remi Desticker (54’Aron De Muer), Guillaume Coulier, Seppe Hoste, Mathias Clement, Tibo Hoste (54’Foeke Buffel), Josse Vienne, Luca De Blauwe (54’Nicolas Tocco), Luka Talloen en Tristan Deblieck. Aaron De Muer debuteerde vorig weekend met de invallers tegen Lissewege (7-0), is pas zestien en dus één van de allerjongsten in de postformatie, tot voordien bij de U17 aan de slag..

Met vijf nederlagen en vijf overwinningen na tien matchen staat KSVO precies halfweg de rangschikking Sommige ploegen hebben één match meer gespeeld. Komende vrijdag, 1 december om 20 uur, spelen de beloften thuis tegen Dikkelvenne dat één plaatsje lager staat in de klassering.

De invallers (of beloften B….) waren zondagnamiddag aan de beurt, uit bij SK Steenbrugge in Daverloo. Steenbrugge stond vijfde, wat hoger dan KSVO. De ploeg werd gecoacht door Michiel Meyskens, die en physical coach en speler is maar nu als coach fungeerde omdat Jeffrey Vandepoel in het buitenland was met Andy Haezebrouck als afgevaardigde. KSVO kwam halfweg de tweede helft op voorsprong via Seppe Hoppe (67′), vooraleer die even later werd vervangen werd. Een kwartier voor tijd kwam Steenbrugge op gelijke hoogte en met die 1-1 werd ook afgefloten.

De vijftien van KSVO : Thibo Decloedt, Huub De Sutter (78’Rune Groosman), Remi Desticker (54’Nils Nagels), Ismael Van Cleven, Seppe Hoppe (71’Daniel Moroz), Aaron De Muer, Tibo Hoste, Foeke Buffel (78’Tijs Debussche), Luca De Blauwe, Nicolas Tocco en Nils Haezebrouck. Nils Nagels hernam na een lange afwezigheid twee weken terug tegen Lissewege (de laatste match door Steven Verkeyn gecoacht) en is nu volledig terug. Komende zaterdag spelen de KSVO-invallers thuis tegen Beernem B, om 18u30.