Hardbevochten zege, wel verdiend : KSVO klopt Gullegem : 2-1

Veel volk zondagnamiddag op De Valkaart. Enerzijds door de familiedag met een mosselfestijn met alternatieven en anderzijds omdat ook FC Gullegem flink wat supporters mee had. Het werd een felbevochten zege, verdiend, en met het juiste scoreverschil want Gullegem liet zich niet kennen. Voor de aftrap hadden beide ploegen vijf punten, na deze speeldag zijn er drie leiders met tien punten (Voorde-Appelterre, Zelzate en Merelbeke), KSVO volgt als vierde met acht punten.

Het was met volgende ploeg dat KSVO de match begon : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Degryse, Declerck, Vanhaeren, Claeys; Van Den Bossche, Vanhaecke. Op de bank zaten Nicholas Deman, Milan Van De Maele, Mehdi Oumedjeber en Phil Canoot. Geen Vermander (zie verder) noch Timmerman (zie beloften) en ook Onraet en Jari Van De Maele haalden de selectie niet. Maus en Plasschaert zijn al enige tijd out.

Bij de bezoekers was er uitkijken naar hun aanwinst Dirk-Jan Dewaegemaeker, overgenomen van Westhoek, en al drie goals in evenveel matchen. Ook de lichtvoetige Aaron Dhondt is iemand om in de gaten te houden, vorig seizoen scoorde hij op De Valkaart een beauty.

De ploeg die ook de roodwitte kleuren torst maar nu in het geel aantrad zette ook de eerste doelpoging op zijn naam (via Dewaegemaeker, 1 meter naast), de reactie was een Oostkampse aanval waarbij Vanhaecke in de zestien onderuit ging maar de referee, Mataj, gebaarde dat er niks aan de hand was. Nadat Gullegem de eerste tien minuten iets beter was kwam KSVO toch in zijn spel, met een goeie actie van Bragard op links. Puike voorzet maar Darren Degryse, vanop rechts goed ingelopend, kopte meters naast. Op de tegenaanval een benard standje na een solo van Dhondt, maar Iket en Benoot losten het gezamenlijk op. Stilaan was KSVO de betere ploeg met een mooie actie van Jules Vanhaecke en dito voorzet, Dutoit redde met de voet het besluiten van Van Den Bossche (17′). Een minuutje later bediende Vanhaeren mooi Vanhaecke, maar die zag zijn besluiten tegen de paal belanden. En toen het doelpunt viel kon men dat niet onverdiend noemen. Een verloren bal via Van Den Bossche werd door Vanhaecke meegepikt en in één tijd schlderde Jules de bal in de winkelhaak (1-0, 27′). Prachtige goal. KSVO wettigde zijn voorsprong door te domineren maar de stugge verdediging van de bezoekers gaf weinig toe. Vlak voor de goal was Willem terecht met geel bstraft voor een overtreding op Dhondt, maar toen die vijf minuten voor het rustsignaal alleen op Iket afging leek de gelijkmaker een feit. Nog buiten de rechthoek leek Dhondt te haperen aan de uitgekomen Milan, maar referee Mataj trok meteen geel voor een schwalbe van de aanvaller. En wellicht was dat juist want die reclameerde niet eens.

Match wordt potiger

Na de pauze kwam Gullegem nog wat agressiever voor de dag. Bij KSVO kwam Mehdi Oumedjeber in de ploeg voor Darren Degryse, op diens positie, als rechtsmidden dus. De tot dan toe goed leidende Mataj stond vlak na na de rust in de weg van Willem toen die wou tussenkomen waardoor Dewaegemaeker kon doorgaan, gelukkig voor KSVO mikte die over. Even later leek het 2-0 toen Benoot een hoge bal doorkopte lateraal naar Yani Van Den Bossche die binnenkopte maar Thijs stond wel degelijk offside. Na balverlies van diezelfde centrale verdediger kon Vancraeyveldt doorgaan, Arvid Lenihan had een reddende tackle in huis. Thijs ging opnieuw in de fout vijf minuten later, ook nu kon Dewaegemaeker, verrast dat hij ineens voor Iket kwam, de wenkende kans over Maar even later was het wel prijs. Dhondt wrong zich tussen Benoot en Willem door, maar leek eerstgenoemde neer te trekken. Hij werkte fraai af (1-1), het protest van Benoot en ook Lenihan protesteerde, maar de goal werd goedgekeurd (1-1, 67′). Lang konden de mannen uit Wevelgem, waarvan Gullegem een deelgemeente is, niet profiteren van hun voorsprong. Phil Canoot, vlak voor de gelijkmaker ingekomen voor Zico Claeys (na 63 minuten) stond mee achter een vrije trap voor een overtreding van Henneuse, maar het was Dylan Vanhaeren die hem heel knap in de kruising trapte (2-1, 69′). De match werd potiger. Uiteindelijk zou Mataj 8 gele kaarten trekken, twee voor KSVO (Willem & Canoot) en zes voor de bezoekers. Na 80 minuten ging Dewaegemaeker op rechts door, invaller Vandenborre zag zijn poging afgeblokt worden. Op een bal vanop rechts van Mehdi Oumedjeber, die sterk inviel, scoorde Phil Canoot met de hand, maar Phil is geen Maradona : goal afgekeurd, geel niet onterecht Phil miste dan toch de 3-1, op een voorzet van Vanhaecke en met een schot van een andere invaller, Moerkerke, naast werden de vier extra minuten zonder schade doorgekomen. Overigens viel ook Milan Van De Maele vijf minuten voor tijd nog in Yani Van Den Bossche.

Zondag komt Eendracht Aalst op bezoek, aftrap om 15u. De Oost-Vlamingen hebben één match minder gespeeld en vroeg 300 kaarten aan. Vorig seizoen ook maar toen kwamen er maar 100 supporters mee. Het is hommeles bij Aalst dat zondag verloor van Mandel (1-2). Het vorig bestuur is afgetreden, de lakens worden nu uitgedeeld door Turken. Enige tijd geleden weigerden enkele spelers van vorig seizoen te trainen, omdat ze nog lonen van vorig seizoen (twee maanden schijnt het) tegoed hadden. De nieuw toegekomen spelers trainden wel. Uiteindelijk werden de spelers wel betaald. Maar na twee matchen werd ook trainer Carl De Geyseleer ontslagen na een 4 op 6 tot ontsteltenis en ongenoegen van een aantal spelers en ook van de fans. Intussen is er een interimtrainer maar circuleert de naam van Mark Boussoufa als toekomstig trainer. Kevin Mirallas is de technisch directeur en moet de sportieve lijnen uitzetten. Geen goedkope mannen durven we denken. Welk Aalst zien we zondagnamiddag in De Valkaart ?

(Daniel C.)

Mehdi Oumedjeber : bereid om op diverse posities te spelen

Sterke invalbeurt van de Fransman Mehdi Oumedjeber, nog uitgesloten tegen Merelbeke (onterecht). Mehdi verstaat heel goed Nederlands, spreekt het een beetje maar verkiest het Frans om over voetbal te praten. We kenden hem als linsback bij KM Torhout, waar hij na 2 seizoenen werd weggehaald oor KSVO.

“Oorspronkelijk was ik bij de jeugd van OSC Lille, waar ik mijn opleiding kende, een nummer zes, defensieve middenvelder dus. Ik ben in het Belgische voetbal terechgekomen via Gullegem, waar de toenmalige trainer me vroeg na enige matchen om het als rechtsback te spelen. Geen rpobleem voor mij, want in principe ben ik een rechtsvoetige. Na Gullegem volgden Mandel en Winkel Sport, waar ik rechtsback en centraal gespeeld heb, bij KM werd ik al snel uitgespeeld als linksback wat ik bijna alle matchen daar heb gespeeld. Trainer Delaere speelt me hier ook op rechts uit, geen probleem want ik wil op alle posities spelen, ik ben vrij polyvalent. Met KM Torhout heb ik vier keer tegen Oostkamp gespeeld en kwam tot de vaststelling dat dit een goed voetballende ploeg is met een offensieve ingesteldheid. Daarom geen twijfel toen ik naar hier kon komen. We spelen offensief maar dat brengt risico’s mee want dikwijls ligt er wat ruimte in onze rug. Als de trainer mij wingback wil laten spelen, ook geen probleem. Belangrijk is dat we punten pakken en dat lukt nu toch wel. Jammer dat ik vorige week er niet bij was in Torhout. Gezien de blessures en de schorsingen komt onze ruime kern van pas. Titularis of niet, ik doe wat de trainer vraagt, zo zei hij bij de rust dat er een kans was dat Diego het geen 90 minuten ging volhouden, en dat ik dan eventueel daar ging moeten depanneren. Het is niet gebeurd maar rechts of links, geen probleem, als ik de ploeg maar kan helpen.”

(Daniel C.)

KSVO-weetjes

-Jari Timmerman kreeg een schorsing van drie matchen na zijn uitsluiting op KM Torhout. KSVO gaat zeker in beroep omdat Timmerman de bal speelde en ze daar beelden van hebben. Met één match schorsing wegens de intensiteit van de sliding ging men kunnen leven, met meer dan één match niet. Vraag is of ze de beelden zullen mogen gebruiken.

-Lucas Maus is nog enige tijd out. Rien Plasschaert had een patellapeesblessure die hem een deel van de voorbereiding koste en ook de eerste drie competitiematchen. Nu is er beter nieuws : dinsdag herneemt hij de training zodat hij binnen een twee tot drie weken wedstrijdklaar moet zijn.

-Slechter nieuws voor Olivier Vermander. Hij geraakte geblesseerd in Torhout, en hij vreest zelf dat het een identieke blessure aan de knie (kruisbanden) zou zijn als vorig seizoen, dat hij op één match na volledig rateerde. Hopelijk valt het beter mee. Hij loopt nu wel met een brace maar dinsdag weet hij mee na een doktersbezoek.

-250 eters voor het mosselfestijn met alternatieven. De ganse bestuursploeg en heel wat vrijwilligers werkten mee en maakten er een geslaagde namiddag van.

(Daniel C.)

Beloften winnen met ruime cijfers, invallers thuis onderuit

Vrijdagavond al haspelden de beloften hun wedstrijd af, thuis tegen SK Roeselare. Trainer Jeffrey Vandepoel was op reis, dus namen Steven Verkeyn en TVJO Hans Mulier de honneurs waar. Het werd een ruime 6-1 zege. Weliswaar speelden een aantal spelers uit de A-kern mee met de bezoekers maar het waren toch voornamelijk jongens die nooit speelminuten krijgen. Bij KSVO stonden toch ook wat A-kernspelers aan de aftrap. Doelman Nicolas Deman, verder ook Andreas De Kerpel, Benoit Onraet, Jari Timmerman en Jari Van De Maele, terwijl ook Maxim Cornelis dit seizoen in de voorbereiding al opdraafde bij de A-ploeg.

Die A-kernspelers spoelden hun mogelijke frustratie over niet selectie (met uitzondering van Deman) door met een degelijke tot uitstekende prestatie. Vooral de tweede helft was heel goed. Halfweg stond het 1-0 na een goal van Tristan Deblieck na 8 minuten op assist van Jari Timmerman. Die krappe voorsprong werd over het rustsignaal gehaald maar na het uur kwam de scoremachine pas goed op gang. Jari Timmerman verdubbelde voorsprong op voorzet van een andere Jari (Van De Maele), en dan was het Luca De Blauwe die vijf minuten later (68′) de assist van Andreas De Kerpel benutte voor de 3-0. Het tegendoelpunt viel quasi meteen nadien, maar de honger bleef en een kwartier voor tijd mocht Jari Van De Maele een penalty omzetten (4-1). Na 80 minuten maakte Jari Timmerman zijn tweede van de avond, op vrije trap en Luca De Baluwe maakte vier minuten voor tijd ook zijn tweede, na een individuele actie.

Volgend elftal kwam in lijn : Nicolas Deman, Maxim Cornelis, Tibo Hoste, Andreas De Kerpel, Renzo Gevaert, Benoit Onraet, Josse Vienne (65’Foeke Buffel), Jari Timmerman, Jari Van De Maele, Luka Talloen (65’Luca De Blauwe) en Tristan Deblieck. Elias Van Troeye zat op de bank maar kwam niet in actie.

De beloften staan momenteel derde met 6 op 9. Komende vrijdag spelen ze op het veld van Eendracht Aalter, aftrap om 20 uur.

Zondagavond dan, als sluitstuk van de familiedag, speelden de reserven in vierde provinciale, thuis tegen FC St.Joris, getraind door Pedro De Graeve, ex-speler van KSVO. Steven Verkeyn en afgevaardigde Andy Haezebrouck zaten op de bank, net als Michiel Meyskens die niet op de grasmat kwam. Het werd een 1-2 nederlaag. Nils Haezebrouck bracht KSVO B nog op voorsprong na 36 minuten, maar kort na de rust effende Menno Bertens en een kwartier voor tijd kon De Schuyter voor de 1-2 zorgen.

Volgende ploeg kwam in lijn : Thibo Decloedt, Daniel Moroz (63’Kelvin Amponsah), Sander Desmet, Remi Sticker, Ismael Van Cleven, Elias Van Troeye, Tibo Hoste, Foeke Buffel, Nils Haezebrouck, Luca De Blauwe (46’Farice Beuselinck) en Tijs Debussche.  De reserven staan 9de na drie matchen en evenveel punten. Zondagnamiddag trekken ze na de dichte buren van Eendracht Brugge, om 15 uur.

(Daniel C.)