KSVO laat 0-2 voorsprong uit handen glippen in Harelbeke (2-2)

In een doorregend Forestier-stadion in Harelbeke, op een superdraasige grasmamt (met een lange strook modder ter hoogte van de dugouts), heeft KSVO een vroege 0-2 uit handen gegeven. Nadien waren er nog kansen om de zege te behalen maar de late gelijkmaker van de thuisploeg bezorgde Harelbeke een ietwat gevleid punt.

KSVO moest Zico Claeys (geschorst) missen. Yani Van Den Bossche, vorig weekend bankzitter, begon weer aan de match. Voor de rest dezelfde namen én Jari Van De Maele kreeg op de bank het gezelschap van Standaert, Maxim Cornelis en Andreas De Kerpel.

Aardig wat belangstelling voor deze match, ook de regionale televisie alweer. De aanwezigheid van Kurt Delaere als trainer van Harelbeke zal daar niet vreemd aan geweest zijn.

Iets anders dan een blitzstart van KSVO  mogen we het niet noemen. Na vijf minuten stond 0-2 op het bord. KSVO trok meteen de aanval. De eerste kans was raak. Yani Van Den Bossche stuurde vanop rechts met een boogbal naar de verste paal, daar kwam Canoot ingelpen en werkte knap binnen (0-1, 4′). Nauwelijks één minuut later een copy-bookgoal. Dit keer was het Darren Degryse die na een goeie actie vanop rechts voorzette, weer was Canoot paraat aan de tweede paal en nu sschoof Phil de bal onder Galens door (0-2°. In de negende minuut weer een reuzekans. Canoot zond vanop links voor doel, Jules Vanhaecke kopte voorbij Galens maar de bal ging aan de verkeerde kant van de paal. Geen 0-3 dus en KSVO hield de match stevig onder controle. De thuisploeg kwam er niet aant e pas tot minuut 22. De 30-jarige Zaven Yagan, de beste man op het veld zou blijken na 90 minuten, stuurde een bal vanop rechts mooi voor doel, Milan Iket kwam uit maar bleef dan staan, de lange Preben Stiers kopte met een boogballetje in de vrije hoek (1-2). Mteen erloor KSVO ook de teugels, de thuisploeg kreeg een injectie van enthousiasme en begon duels te winnen. Toch bleef het gevaar beperkt tot een afgeweken en gekraakt schot van Coopman die naast het doel van Iket belandde. In het zich Vijf minuten deed Jules Vanhaecke iets gelijkaardigs : wel een goeie poging, maar ook afgeweken en zo in hoekschop.

De tweede helft begon met een vrije trap op een goeie positie, die echter uitmondde in een hoekschop. Yagan bleef zijn technisch meesterschap tonen met een goeie vrije trap voor iedereen, net naast. Niemand om de bal te doen afwijken. KSVO nam weer over. Darren Degryse die echt wel goeie dingen liet zien stak in de 64e minuut goed door naar Jules Vanhaecke, schuin voor doel, de keeper kon het schot in hoekschop werken. Samyn werd dan eens door de Oostkampse defensie gestuurd door Kasmi, hij stuurde de bal naast Iket maar op de paal. Intussen was Phil Canoot vervangen door Jari Van De Maele, aan de overzijde was Santens ingekomen voor Stiers, een zelfde type. Jari ging op recht spelen, Degryse op links. Die Santens devieerde een vrije trapv an alweer Yagan maar net naast. Degryese lobde op voorzet van Van Den Bossche over de doelman en over doel, Darren probeerde het even later met een knal Galens redde. Jules Vanhaecke maakte zich nog eens vrij maar zijn schot werd weer verwerkt door de doelman. Een pegel van Yagan zoefde naast en dan viel de gelijkmaker. Geen echte kans maar een corner vanop links werd slecht weggewerkt en viel pardoes voor de voet van de net ingevallen Ben Omar die van dichtbij kon inschieten (2-2). Santens probeerde nog voor 3-2 te zorgen maar Iket klemde het schot gemakkelijk, ook de laatste Oostkampse poging kende geen succes. Als er één ploeg blij mocht zijn met het punt, dant och Harelbeke.

KSVO speelde met : Iket; Timmerman, Willem, Onraet, Oumedjeber; Degryse, Declerck, Vanhaeren, Canoot (63’Van De Maele); Van Den Bossche, Vanhaecke.

(niet gespeeld : Standaert, Cornelis, De Kerpel).

Doelpunten : 4’Canoot 0-1;5’Canoot 0-2; 22’Stiers 1-2; 84’Ben Omar 2-2.

De goed leidende Yves Verslycken moest in heet duel met veel duels één keer geel bovenhalen, voor Benoit Onraet. Die staat nu met een vijfde karton ook op scherp.

KSVO blijft vierde winst had hen over Ninove getild, nu staan ze nog een punt minder. Zowel Dikkelvenne (nummer twee) als Ninove verloren, Aalst won wel uit bij Mandel. Onderin deed KM Torhout een uitstekende zaak met de winst tegen Dikkelvenne.

De nummers tien (Torhout en Gullegem) hebben zes punten meer dan de laatste (Wetteren), met nog acht mathen te spelen kan onderin nog alles.

Komende zaterdag ontvangt KSVO Mandel United. Alweer een West-Vlaamse derby.

(Daniel C.)

Kevin Deslypere :”Match gecontroleerd, we verdienden meer”

Een drama maakte Kevin Deslypere niet van het gelijkspel maar dat hij ontgoocheld was werd snel duidelijk. “We hebben op een tiental minuten na -vlak na hun aansluitingstreffer- de ganse math gecontroleerd en we belonen dat niet met de drie punten. Die verdeinden we. Het eerste kwartier overspeelden we hen, 0-3 had gekund, maar dan viel halfweg die eerste helft die goal, die niet in de lucht hing. Dan hadden we het even moeilijk. In de tweede helft stelden we orde op zaken en kregen we de beste kansn, al moet ik zeggen dat die Yagan nog altijd een fameuze speler is. Iemand die zelden een slechte pass geef. We hebben defensief een goeie prestatie geleverd. Het resultaat valt verschrikkelijk tegen maar ik kan weinig opmerken over inzet en mentaliteit. De beide ploegen hadden hun stijl. Wij met opbouw en al voetballend, zij met lange ballen en duels proberen te winnen in de beide rechthoeken.”

Over onze opmerking dat beide flankverdedigers (Jari Timmerman en Mehdi Oumedjeber) een erg sterke prestatie leverden beaamde Kevin dat. En voegde er aan toe. “Niet enkel zij, al deden ze het defensief goed en boden ze zich ook aan in offensieve zin, maar ook de centrale verdedigers warne prima. Dat beide goals uit een stilstaande fase komen, de tweede na een scrimmage, bewijst dat we zelden of nooit uit verband werden gespeeld.”

(Daniel C.)

Jari Timmerman : “Hadden winst binnen bereik”

Jari Timmerman speelde net als Oumedjeber aan de andere kant en zeker ook Broes Willem een heel goeie wedstrijd. We gaven hem dat compliment. “Ik trek mijn plan op die positie en zie er ook niet tegen op. Het was een heel zwaar terrein, we begonnen met veel druk en lokten balverlies uit waardoor we snel twee keer konden scoren. We hadden een kans op 0-3 en bleven de match onder cotnrole houden. En dan viel die 1-2 echt wel uit de lucht. We waren wat aangeslagen maar hebben ons nog net voor de rust herpakt en zeker in de tweede helft waren we de betere ploeg. Zij probeerden ons steeds in de rug te pakken met lange bal maar we wonnen al die duels. En dan viel die goal toch uit een warrige fase na een stillstaande fase. Terwijl we zeker twee of drie kansen haddne om er voordien 1-3 van te maken. Door dat die goal niet viel bleven ze er in geloven.E n zo zijn we onverdiend twee punten kwijt.”

De werknemer van Cercle Brugge (hij werkt er op de financiële dienst) heeft nog geen contract voor volgend seizoen. “Eén gesprek heb ik al gehad maar er is nog niets beslist. Het is perfekt combineerbaar met mijn job bij Cercle. Ik ben toe aan mijn achtste seizoen, en behoor stilaan tot het meubilair. Canoot is al aan zelf seizoenen bezig bij ons, maar de rest van de spelers heb ik allemaal weten toekomen. Zelf ben ik vragende partij om ook volgend seizoen hier te spelen maar het hangt niet enkel van mezelf af. Voorlopig heb ik nergens contacten. Ik was aanvankelijk aanvaller, werd dan flankspeler (op beide kanten) en nu back. Dat is misschien ook een voordeel, mijn polyvalentie. Liefst speel ik in een iets aanvallender rol, al is dat zeker niet bepalend voor mij.”

(Daniel C.)

Postformatie : beloften halen na rust zwaar uit (7-1), invallers spelen gelijk op Aartrijke

De beloften speelden vrijdag onder de coaching van Jeffrey Vandepoel met TVJO Hans Mulier aan zijn zijde. Tegenstander was Sporting Club Blankenberge, dat wat lager stond in de klassering. Het werd een ruime zege voor de roodwitten die daarmee opschuiven naar een vijfde plaats. Toch zeggen cijfers niet alles.

Maxim Cornelis stond weer in de ploeg, nadat hij een vijftal weken met de eerste ploeg was, hetzij als basisspeler hetzij als invaller. Hij zou de 90 minuten volmaken maar werd wel opgeroepen voor de zondagselectie.Thijs Benoot was er ook bij, een eerste math nadat hij een aantal weken out met een serieuze enkelblessure. Thijs speelde 45 minuten zonder problemen. Ook Andreas De Kerpel speelde, een dik uur en werd toegevoegd aan de selectie voor zondag.
De ploeg zag er als volgt uit : Kasper Van Leirsberghe, Maxim Cornelis, Andreas De Kerpel, Thijs Benoot, Elias Van Troeye, Sander Desmet, Matthias Clement, Luca De Baluwe, Tibo Hoste en Tristan Deblieck. Alle bankzitters, met nameJosse Vienne, Luka Talloen, Foeke Buffel en Ismaël Van Cleven kwamen in actie.

De eerste helft was in feite dramatisch slecht, ook van de thuisploeg, die toch met een klein verschil (1-0) kon gaan rusten. Na de pauze volgde snel de gelijkmaker, na de 2-1 stokte het verweer en werd het nog een uitgesproken zege. De 7 goals kwamen van Tristan Deblieck (3), Tibo Hoste, Foeke Buffel, Josse Vienne en Nicolas Tocco.

Volgend weekend, vrijdag dus, spelen de KSVO-beloften op het veld van FC Gullegem, aftrap om 20 uur.

De invallers traden zondagnamiddag aan op het veld van KVV Aartrijke dat twee punten meer had. En die kloof bleef gerespecteerd na een 2-2 einduitslag. In de eerste 20 minuten liep de thuisploeg tot 2-0 uit via goals van Jelle Van De Voorde, op het halfuur milderde Foeke Buffel. Na 50 minuten kwam de 2-2 op het bord via Luca De Blauwe, nadien kregen beide ploegen een pak kansen om meer goals te maken, uiteindelijk was het gelijkspel terecht. De thuisploeg eindigdee nog met tien maar de dubbele gele viel in de slotminuut, zodat KSVO niet meer kon profiteren.

Een aantal spelers speelde ook vrijdag, alleen doelman Kasper Van Leirsberghe maakte twee keer de 90 minuten vol. Dit was de ploeg : Kasper an Leirsberghe, Seppe Hoppe, Remi Desticker, Guillaume Coulier, Renzo Gevaert, Ismaël Van Cleven, Matthias Clement, Foeke Buffel, Luca De Blauwe, Luka Talloen en Nicolas Tocco. Huub De Sutter, Josse Vienne, Nils Haeszebrouck en Tijs Debussche vielen in.

KSVO blijft zevende, Aartrijke vijfde. Varsenare en Torhout KM blijven de bovenste twee posities innemen.

Zondag a.s ontvangen de invallers op eigen veld Wenduine….