Zuur match einde voor KSVO dat beter had verdiend : 2-2 tegen Merelbeke

Heel lang leek er niets aan de hand en was KSVO op weg naar een eerste (thuis)zege in dit pril seizoen. In de extra speeltijd kreeg het echter nog een tegendoelpunt binnen en zo gingen twee kostbare punten verloren. Dat die 2-2 voor de bezoekers uit Merelbeke als een geschenk werd beschouwd bleek toen ze juichten en het zelfs nauwelijks leek te geloven. Bij KSVO gingen de gevoelens over grote ontgoocheling, zelfverwijten en woede bij zowel spelers als technische staf. Daarover verderop meer.

Na het gelijkspel tegen én op Oudenaarde koos Kurt Delaere voor Olivier Vermander als rechtermiddenvelder (in plaats van Jari Timmerman) en voor de herstelde Zico Claeys in plaats van Benoit Onraet op de bank, beide “afvallers” haalden de vijftien niet. Onraet speelde trowuens met de beloften vrijdagavond. De eerste helft was er helemaal niets aan de hand. KSVO tastte even wat af maar domineerde al snel en had zes mogelijkheden voor de rust, waarvan er twee werden benut. Halfweg 2-0 dus. De eerste kans was voor Phil Canoot na een interceptie van Vanhaeren, doelman Jordy Maes verhinderde een vroege 1-0 (12′), de tweede kans was wel raak. Dit keer kwam de goeie voorzet van Olivier Vermander die zijn mannetje passeerde en zijn voorzet werd door Phil centraal voor doel binnengewerkt (1-0, 18′). Vier minuten later waren de rollen omgekeerd : voorzet van Phil vanop links, Vermander miste één stap om de bal binnen te duwen. Na 28 minuten was het Louis Declerck die op links mooi werk verrichtte, nu was Vermander wel op tijd maar Maes stond op de goeie plaats. Even na het halfuur was het Bragard die de actie opzette, die vervolgens Vanhaecke op links vond. Die speelde netjes terug in en de doorgelopen Bragard punterde de bal onder Maes (2-0, 32′). Pas dan de eerste doelpoging van Merelbeke, de kopbal van Binst ging naast (36′). In de 41ste minuut was Vermander aangever voor Jules Vanhaecke maar die werkte weer af op het lichaam van Maes.

Na de pauze bleek dat Merelbeke drie wissels had doorgevoerd, met onder andere de spitsen Binst en De Mey die werden vervangen. De bezoekers bleken het nu assertiever en agressiever aan te pakken maar de eerste poging was alweer van de thuisploeg, het mooie afstandsschot van Canoot, maar Maes corrigeerde net op tijd zichzelf en kon de bal uit de korte hoek halen. Na 55 minuten dan toch echte dreiging van Merelbeke met een knal van Van De Winckel die maar net over zeilde. Stilaan nam Merelbeke de match in handen maar tien minuten na dat dreigend schot was er een uitgelezen kans om er 3-0 van te maken. Na balverlies bij de bezoekers kort voor hun zestien mocht Yani Van Den Bossche alleen op Maes afgaan maar de ex-Knokkenaar geraakte niet voorbij de doelman. Nog vijf minuten later knalde Soli staalhard naar de winkelhaak, Iket redde schitterend in hoekschop. Op die hoekschop was hij echter te laat, ging onder de bal door en Verhelst kopte binnen (2-1, 70′). Iket protesteerde hevig en kreeg geel, al bleef het protest tot hemzelf beperkt.

De spanning was terug. Nog voor die treffer was de voor rust prima spelende Vermander vervangen door Oumedjeber en Vanhaecke door Degryse.. De van Torhout overgenomen Fransman nam gewoon de positie over van Vermander en was dicht bij 3-1, zijn schot ging naast (73′). Benoot kopte dan ook nog eens rakelings over na een hoge bal van Lenihan, die dikwijls de angel uit de bezoekende counters haalde. Canoot, goed in de match werd vervangen door Claeys. We naderden de slotfase en na een mooie actie tussen invallers Claeys en Degryse infiltreerde Dylan Vanhaeren prima in de zestien, alleen voor Maes. De 3-1 leek in de maak maar de laatste controle was niet goed en zo ging de bal alweer tegen het lichaam van Maes. En dan begon het vreemd gedrag van referee Carrein. Die in de eerste helft geen enkele kaart trok, de match goed onder controle hield en van heel dichtbij volgde, soms te dichtbij want hij liep soms wat in de weg van de combinaties. Na het eerste geel voor Iket volgden er nog een aantal. De ene al terechter dan de andere. Vier stuks voor de bezoekers en dan de tweede voor KSVO, voor Oumedjeber. Intussen begon de extra tijd en hadden de bezoekers na 75 minuten ook hun vierde invaller ingebracht, Milan Boskamp, kleinzoon van …Jan Boskamp. De bezoekers hanteerden nu de verre bal en het was een paar keer echt dreigend voor de muit van Iket, zelfs doelman Jordy Maes kwam mee. We zaten inmiddels meer dan vier minuten in de extra speeltijd, want waarom die tijd. Eén wissel voor de bezoekers, twee wisselmomenten bij de thuisploeg en geen onderbrekingen door blessures. Vreemd ! Toen Oumedjeber wou inwerpen maar op vraag van Arvid Lenihan de bal na enige aarzeling afstond aan zijn aanvoerder kwam Carrein afgerend en trok een tweede geel voor Oumedjeber. Ontsteltenis bij de betrokkene. En zowaar, de volgende lange bal, naar rechts, leverde iets op. Soli zette vanop die kant voor en aan de tweede paal kwam Boskamp ingelopen, de speler die in feite als rechtstreekse tegenstander van Oumedjeber fungeerde, frommelde de bal over de lijn (2-2, 95′). Er werd afgetrapt en meteen afgefloten. Woede (en protest) bij Kurt Delaere en Thierry Kestremond, grote ontgoocheling bij de thuisspelers, uitzinnige vreugde bij de Oost-Vlamingen.

Hoe dan ook twee verloren punten voor KSVO. Een goeie eerste helft, ondanks een mindere tweede helft toch twee kansen op 3-0 en één op 3-1; de match moest altijd gespeeld zijn voor die (onnodige) extra speeltijd .

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Vermander (67’Oumedjeber), Declerck, Vanhaeren, Canoot (75’Claeys); Van Den Bossche, Vanhaecke (67’Degryse).

(Niet gespeeld : Brent Speeckaert, zit als doelman op de bank omwille van de -21 jaar-regel).

Geel voor Iket en rood (2x geel) voor Mehdi Oumedjeber, die daardoor de confrontatie met zijn ex-ploeg, KM Torhout, volgende zaterdag op de Velodroom mist.

Olivier Vermander gelijkspel voelt aan als nederlaag

Vorig seizoen bijna een gans seizoen out, nu op speeldag twee weer aan de aftrap met een goeie eerste helft. De flankspeler was betrokken bij de 1-0 en kwam dicht bij de 2-0. Hij baalde na afloop als een stekker. “Dit is echt een afknapper en voelt aan als een nederlaag. We speelden een sterke eerste helft die we volledig onder controle hadden, een vijftal goeie kansen en twee goals, een juiste ruststand ook. We hebben dat niet kunnen volhouden na rust maar we gaven toch relatief weinig weg. Die aansluitingstreffer kwam er op een stilstaande fase, dat kan altijd gebeuren. We verdienden toch te winnen, want we hadden twee of drie unieke kansen om op 3-0 of na die tegengoal op 3-1 te komen maar we verzuimden dat. Bij de rust waren we nog van mening dat de referee het goed onder controle had, maar waarom hij zo lang doet doorspelen begrepen we niet. En die tweede gele kaart voor Mehdi was wel heel licht, hij wou inworpen maar Arvid vroeg het aan hem over te laten. Veel tijdrekken was dat niet. Normaal spreken we niet over de referee maar nu mag dat, hij was toch wat bepalend met die rode kaart en die extra speeltijd. Nog meer omdat het de rechtstreekse tegenstander van Mehdi, ook een invaller, die de 2-2 binnenliep. We hadden vandaag gerekend op een overwinning en dus 4 op 6. Nu moeten we dit puntenverlies compenseren door te gaan winnen bij KM Torhout. Inderdaad, een ex-ploeg van mij maar dat maakt niets uit.”

Giovanni Onyema alweer weg bij KSVO

Hij kwam gratis en zonder risico, gewezen speler bij beloften KV Tienen, omdat hij nergens meer aangesloten was en uitblonk in schoolvoetbal, als student bij Vives Brugge. In de voorbereiding bleek dat de speler het moeilijk had. Technisch wel vaardig maar in totaliteit toch te weinig voor het niveau van tweede nationale. De speler zag het wellicht zelf in en is al vertrokken bij KSVO, hij is nu bij Excelsior Zedelgem, eerste provincialer uit de regio. Twee afdelingen lager toch, ook al moet je ook daar knokken.

(Daniel C.)

Winst voor KSVO-reserven, beloften verliezen

Vrijdagavond trapten de beloften van KSVO hun competitie thuis af tegen hun collega’s van Sparta Petegem. De beloften van de Oost-Vlamingen haalden het met 0-2. Met Andreas De Kerpel en Benoit Onraet traden twee A-kernspelers aan bij de ploeg van Jeffrey Vandepoel.

Dit was de ploeg die voor eKSVO aantrad : Decloedt Thibo, Maxim Cornelis, Serge Hoppe, Anderas De Kerpel, Renzo Gevaert, Benoit Onraet, Milan Van De Maele, Tibo Hoste, Jari Van De Maele, Tristan Deblieck en Luca De Blauwe. Invallers waren Elias Van Troeye, Josse Vienne, Foeke Buffel en Luka Talloen. Deze laatste vier traden zondag aan met de reserven.

Die reserven wonnen op het veld van Heist B vlotjes met 0-4. Onder het oog van trainer Steven Verkeyn en afgvaardigde Andy Haezebrouck scoorde Nils Haezebrouck de 0-1 op het kwartier. Halfweg de tweede helft scoorden Josse Vienne en Maxime Oueda de 0-2 en 0-3 in zes minuten tijd en tien minuten voor tijd zorgde Elias Van Troeye voor de 0-4 eindstand.

Dit waren de twaalf die in actie kwamen : Kasper Van Leirsberghe, Sander Desmet, Michiel Meykens, Elias Van Troeye, Josse Vienne, Nils Haezebrouck, Foeke Buffel, Huub De Sutter, Luka Talloen, Maxime Oueda, en Fabrice Beuselinck (61’Tijs Debussche).
Zaterdagavond ontvangen de invallers hun collega’s van Varsenare op De Valkaart om 18u30. Vrijdagavond gaan de beloften op bezoek in Oudenaarde.