KSVO pakt de drie punten in de laatste minuten : 2-3 op Racing Club Gent

Na de nederlaag tegen het mature Eendracht Aalst wou KSVO zich herpakken in de uitmatch op Racing Club Gent. Dat is gelukt, KSVO ging met de drie punten lopen in Oostakker na een winninggoal van Phil Canoot in de slotfase.

KSVO moest het doen zonder de geschorste Jari Timmerman (schorsing van drie weken werd herleid tot twee weken, laatste schorsingsdag) en last minute ook zonder Jules Vanhaecke, die ziek afbelde, waardoor Jari Van De Maele toegevoegd werd aan de selectie.

KSVO begon met : Iket; Oumedjeber, Willem, Benoot, Bragard; Degryse, Declerck, Vanhaeren, Claeys; Van Den Bossche, Canoot. Op de bank zaten Nicolaas Deman, Arvid Lenihan, Jari Van De Maele en Milan Van De Maele. Die laatste maakt dat KSVO de verplichte jongere (-21) in de selectie had.

Over de andere afwezigen (Maus, Vermander, Plasschaert) iets verder in dit artikel meer uit de mond van trainer Kurt Delaere.

KSVO was dominant in de eerste helft. En scoorde al vroeg, toen doelman Londot een poging van de op rechts weggestuurde Darren Degryse niet goed onder controle kreeg en de goedgevolgde Dylan Vanhaeren simpel binnenkopte (0-1, na 4 minuten). De roodwitten waren zeker de betere ploeg maar vergaten de score uit te diepen en aan de overkant loopt er een speler die altijd en over scoort, ook tegen KSVO vorig seizoen. Een man van de zestien die ook wel weegt op een defensie : Joran Triest. Hij werd na een lange bal een beetje ruimte gegund en werkte even na het halfuur de gelijkmaker binnen (1-1, 32′). Lang duurde lokale vreugde niet want bij een volgende Oostkampse mogelijkheid was het wel raak. Louis Declerck werd na een aanval vrij gevonden in de zestien en plaatste de bal beheerst binnen (1-2, 35′). KSVO kreeg daarna twee kansen op 1-3 maar kon die niet omzetten. En zo ging KSVO niet met een voorsprong naar de kleedkamers want de onvermijdelijke Triest liep kort voor de pauze weer even vrij in de zestien en die bewees zijn opportunisme met de gelijkmaker (2-2, 43′).

Na de pauze werd het evenwichtiger, niet echt verzorgd, maar op en af. De spelersgroep van trainer Elimane Coulibaly is vrij jong maar vooral fysiek sterk en knokte zich weer volledig in de match. Het spel ging snel en met veel intensiteit. Scheidsrechter Wahhabi had het voor de rust kunnen beperken tot één gele kaart, deelde er na de rust nog zes uit, ook met enkele opstootjes. Bij KSVO kregen eerst Zico Claeys en dan ook Bragard en Benoot geel, ook de thuisploeg kreeg er nog drie waarvan ééntje voor Triest na een akkefietje met Thijs Benoot.

Halfweg de tweede helft (na 69 minuten) kwam Arvid Lenihan in de ploeg ten koste van Yani Van Den Bossche. Coulibaly gooide na 70 minuten twee verse krachten in de ploeg. Die zorgden niet voor de winninggoal maar het bleef wel spannend. Jari Van De Maele verving zo’n tien minuten voor tijd Darren Dgryse Waar het op 2-2 leek te eindigen zorgde Louis Declerck met een actie vanop rechts voor het voorbereidend werk, aan de tweede paal kwam Phil Canoot opdagen en die gleed de voorzet in doel (2-3). De doelpuntenmaker werd nog vervangen door Milan Van De Maele, een soort tijdwissel en applausvervanging tegelijk. De resterende minuten (niet veel extra tijd) leverde geen kansen of doelpunt meer op voor Gent, waardoor KSVO zo de zege in de wacht sleepte.

Komend weekend ontvangt KSVO Ninove, om 19u30 aan De Valkaart. Er waren slechts drie matchen op zaterdagavond,. Wat ook de resultaten van de andere zondagmatchen wordt, KSVO blijft sowieso in de topvijf.

 

(Daniel C.)

 

Kurt Delaere : verdiend op basis van eerste helft

Kurt Delaere was tevreden met deze zege, zo bleek toen we hem op zondag contacteerden. “Een verdiende zege, vooral op basis van de eerste helft waarin we dominant waren en waar we halfweg een voorsprong hadden verdiend, misschien zelfs met meer dan één goal verschil. Dat het niet zo was is ook de verdienste van die dekselse Joran Triest, die een afwerker pur sang is, niet alleen tegen ons bijna altijd scoort maar hij is altijd in de zestien levensgevaarlijk. We hadden meer moeten scoren voor rust maar het is wat het is. In de tweede helft was het meer gelijkopgaand, misschien niet zo voetbal technisch goed meer, de thuisploeg ging fysisch tot het uiterste. Beide ploegen kregen wat mogelijkheden en dan is het altijd fijn als je het zo kort voor tijd lukt om nog eens te scoren. En dat het Phil is die de beslissende goal is doet mij plezier en zal ook voor hem iets betekenen..Met de 11 op 18 kan ik leven. Het hadden er 13 kunnen zijna ls we tegen Merelbeke die 2-1 niet hadden prijsgegeven in de extra tijd. Anderzijds pakken we die twee punten misschien terug in deze match op Gent, het leek op 2-2 te zullen eindigen. Uiteindelijk sta je na 30 matchenw aar je hoort te staan.”

Dat Timmerman en Vanhaecke er door schorsing en ziekte niet bijwaren stond al in de aanhef. Kurt Delaere schetst ook de situatie van de andere afwezigen.

“Bij Olivier Vermander werd een scheurtje in de meniscus vastgesteld, dus geen afgescheurde kruisbanden, niet zo’n dramatische blessure als vorig seizoen, waarvoor Ollie zelf vreesde. Er moet nog even afgewacht worden of het zo kan genezen of er toch een kleine operatie nodig is, we zijn hem nog een aantal weken kwijt. Lucas Maus begint dinsdag met de looptraining, een jongen die de ganse voorbereiding en competitiestart miste en vorig seizoen quasi altijd speelde. Het zal nog enige tijd vergen vooraleer hij weer wedstrijdklaar is maar er is einde aan de tunnel na zijn stressfractuur. Rien Plasschaert speelde vorige week een halve match, maakte nu de 90 minuten vol bij de beloften. Binnenkort is hij weer selecteerbaar. Voor volgend weekend zijn ook Jari Timmerman en Jules Vanhaecke weer beschikbaar, dus dat is alleen goed nieuws.”

 

(Daniel C.)

 

Postformatie : zowel reserven als beloften winnen met twee goals verschil

Vrijdagavond waren de beloften aan de slag thuis tegen de B-ploeg van Eendracht Wervik. Vorige week wonnen de youngsters van KSVO met 3-5 op Eendracht Aalter, nu werd het spiegelbeeld bekomen : 5-3 winst, weer dus twee goals verschil. Naast TVJO Hans Mulier zat deze keer Steven Verkeyn door omstandigheden op de bank.

Vier spelers van de A-kern stonden in de ploeg met De Kerpel, Onraet, Plasschaert en Jari Van De Maele. Dat Rien Plasschaert de 90 minuten volmaakte (vorig weekend een halve match) is in elk geval een stap in de goeie richting voor deze flankspeler die vorig seizoen bij KSVO al heel wat goeie presaties leverde. .

KSVO speelde met volgende ploeg : Brent Speeckaert, Maxim Cornelis (80’Elias Van Troeye), Seppe Hoppe, Andreas De Kerpel, Renzo Gevaert, Rien Plasschaert, Benoit Onraet, Foeke Buffel (60’Josse Vienne), Luka Talloen (60’Luca De Blauwe), Jari Van De Maele, Luka Talloen (60’Luca De Blauwe), Jari Van De Maeleen Tristan Deblieck.

Kasper Van Leirsberghe bleef als doelman op de bank.

Halfweg stond het 3-1. Jari Van De Maele zorgde voor 1-0 en Tristan Deblieck dikte aan tot 2-0. De bezoekers konden tegenscoren maar Jari Van De Maele zorgde dan voor de 3-1. Na de pauze kwamen de bezoekers in goed vijf minuten tijd op gelijke hoogte, KSVO was even niet bij de les. Ze konden de zaken nog rechtzetten. Invaller Luca De Blauwe zorgde voor de 4-3 en Jari Van De Maele zorgde voor de 5-3, een hattrick, weliswaar geen echte maar toch. ’s Anderendaags werd Jari, die het weekend voordien ook al twee keer scoorde op Aalter, dan door trainer Kurt Delaere opgebeld of hij zich kon vrijmaken om deel uit te maken van de selectie omdat Jules Vanhaecke ziek was. Hoewel Jari de 90 minuten volmaakte stemde hij in en met de A-ploeg maakte hij de laatste tien minuten in Oostakker vol. De spits die van Varsenare werd overgenomen wacht geuldig op een speelkans bij de A-ploeg maar doet intussen zijn job bij de beloften.

Door de overwinning komt KSVO’s beloftenteam op een gedeelde tweede plaats samen met Merelbeke, op drie punten van de ongeslagen leider Sparta Petegem, dat nog het maximum van de punten heeft.

Komend weekend, meer bepaald vrijdagavond om 20 uur, speelt KSVO-beloften uit bij Mandel United.

De reserven (in vierde provinciale B) namen het zaterdagavond -op hetzelfde wedstrijduur als de A-ploeg- op tegen de ploeg van SK Dennenheem Hertsberge, getraind door Jeffry De Busschere, ex-speler (en ex-jeugdtrainer) van KSVO, wiens familie jarenlang diensten bewees bij KSVO. In de line-up van Hertsberge, ook Ruben Dekens, nog een oud speler van KSVO die even kwam piepen in de A-ploeg een aantal jaren geleden en zoon van Philip, lange tijd in de Oostkampse technische staf Het werd een 2-0 zege, pas de tweede zege van KSVO, die geleid werd (bij wijze van uitzondering) door Jeffrey Vandepoel met naast hem ploegverantwoordelijke Andy Haezebrouck. Het was Tibo Hoste die de match besliste met twee treffers, één op het uur en één een dik kwartier later.

Dit was de ploegopstelling van KSVO : Thibo Decloedt, Huub De Sutter (61’Michiel Meyskens), Remi Desticker, Ismaël Van Cleven, Elias Van Troeye (24’Kelvin Amponsah), Guillaume Coulier (66’Nicolas Tocco), Tibo Hoste, Maxime Negoue Oueda, Matthias Clement, Tijs Debussche (70’Fabrice Beuselinck) en Nils Haezebrouck.
Spijtig incident na 24 minuten : Elias Van Troeye moest met een ernstige enkelblessure,die mogelijks een langdurige afwezigheid meebrengt, het veld worden afgeholpen

Komend weekend, zondag om 15 uur, gaan de reserven op bezoek bij KFC Damme (tweede in de klassering) waar de nieuwe voorzitter nu Vincent Goemaere is, een paar maand geleden nog voorzitter van Cercle Brugge.

(Daniel C.)