Laatste thuismatch eindigt in mineur : 2-3 verlies tegen Wetteren

Na de winst in Merelbeke leek er nog een 7de plaats in te zitten -als het allemaal wat meezat- maar dat was helaas niet het geval. De laatste thuismatch van het seizoen eindigde in mineur met een onverwacht (en onverdiend) verlies tegen rode lantaarn Wetteren.

Nigel Smith koos voor dezelfde formatie op één wijziging na : Jules Vanhaecke was weer volledig fit en kreeg de voorkeur op de vertrekkende Yani Van Den Bossche. Op de bank behalve Yani ook drie bankzitters die er vorig weekend zaten : Jari en Milan Van De Maele en Benoit Onraet.

KSVO begon wel met de bedoeling om de winst te en was ook wel baas, maar het afwerken en/of de laatste pass liet soms te wensen over. Veel was er niet aan de hand tot op het halfuur uit het niets bezoeker Seppe Lecour voor 0-1 zorgde. Dan kwamen een paar goeie mogelijkheden op de gelijkmaker maar de goal viel niet én tot overmaat van ramp kwam Wetteren op slag van rust op een dubbele voorsprong : opnieuw Lecour zorgde voor 0-2.

KSVO kwam gedreven uit de kleedkamer en scoorde al vroeg de aansluitingstreffer via een geplaatste schot van Jules Vanhaecke in de hoek, onbereikbaar voor de doelman (1-2). De terugkeer van KSVO leek afgeremd toen een paar minuten later Broes Willem een in feite terechte rode kaart pakte voor het onderuit halen van een doorbrekende speler. Met tien voor nog bijna veertig minuten. Toch kwam KSVO nog voor het uur op gelijke hoogte via Dylan Vanhaeren met een harde kopbal (2-2) en even leek KSVO er ook op en over te gaan en trof bij twee doelpogingen het doelhout of de 3-2 was er effectief gekomen.Scheidsrechter Christophe Windels was net dat iets strenger voor de thuisspelers dan voor de bezoekers, want na twee gele voor de bezoekers nu ook geel voor Timmerman opleverde. Yani Van Den Bossche kwam na 78 minuten in voor Phil Canoot en Claeys pakte ook geel. In het slot ging het nog helemaal verkeerd : de ref verloor een beetje de teugels, de bezoekers scoorden zowaar nog in de slkotminuut en KSVO kreeg nog twee frustratie-kaarten voor Bragard en Declerck. Zo eindigde de match op 2-3.

Een nederlaag met gevolgen : Bragard (zesde) en Declerck (ook zesde) pakten een fatale gele kaart en missen de slotmatch, Broes Willem wacht ook een schorsing.

KSVO zakt zo naar plaats negen die nog bedreigd wordt door RC Gent (winst op Mandel), Gullegem en KM Torhout (winst tegen Jong Cercle). De laatste match brengt KSVO zondag naar Dikkelvenne, de huidige nummer twee.

Aalst was vorige week al kampioen maar zag zijn licentie in eerste instantie geweigerd (er is beroep aangetekend). Hoe de einderonde er zal uitzien wordt volgend weekend beslist.

Onderaan zit er nog leven in Harelbeke dat in de slotminuut won van Aalst, en tegelijk met het verlies van Mandel nu op één punt komt. De ploeg van Kurt Delaere moet wel naar Jong Essevee dat nog knokt om over Jong Cercle te springen, Mandel moet naar Sparta Petegem dat verrassend won en nu zelf nog de degradatie kan ontlopen als het wint van Mandel thuis en Harelbeke niet wint op Jong Essevee. Verrassende ontknopingen in de slotfase van de competitie dus.

Voor KSVO leek de terugronde er iets te veel aan en is de schwung er wat uit al was deze nederlaag er ook met extra pech

(Daniel C.)

Jules Vanhaecke : “match die we altijd moeten winnen”

“We kunnen niet ontkennen dat onze tweede seizoenshelft veel minder was dan de eerste. Toch moest het vandaag zo niet afgelopen zijn. Ze scoren de 0-1 terwijl het al 1-0 had moeten zijn, ook na die goal konden we op gelijke hoogte komen en dan scoren ze kort voor rust nog eens. Toch kwamen we in de tweede helft goed terug met mijn gelijkmaker en dan lag de weg open. Broes werd uitgesloten en toch kwamen we met tien terug tot 2-2 en dan dacht ik dat we er nog gingen voorbij geraken. We troffen twee keer het doelkader, het zat ook wel echt niet mee. De scheidsrechter begon gaandeweg de tweede helft ook wat de teugels te verliezen en begon kaarten uit te delen en trof wat rare beslisingen. Wat nog kaarten zorgde uit frustratie. En dan verliezen we in de slotminuut ook nog eens met één van hun weinige mogelijkheden na rust. Dit verlies is bijzonder zuur en niet verdiend, maar het is wat het is. In Dikkelvenne hebben we niets te verliezen. We gaan er ons zeker nog een laatste keer voor geven. Hier thuis hebben we 2-1 gewonnen van hen, dikverdiend, wie zegt dat er weer niet iets mogelijks is zoals in Merelbeke ?”

(Daniel C.)

Darren Degryse naar RC Harelbeke, Laurenz Simoens naar KSVO

Het zijn de laatste dagen en weken voor Darren Degryse bij KSVO. Darren trekt naar het Racing Harelbeke van Kurt Delaere., de flankspeler en zoon van Marc had duidelijk na het vertrek van Delaere laten blijken dat hij dit spijtig vond en dat hij veel vertrouwen kreeg van hem. Hij vindt hem volgend seizoen dus terug bij de paarswitten. Of dat in tweede amateurs zal zijn of in derde amateurs wordt pas volgend weekend duidelijk. De club van Delaere toont ook interesse in Yani Van Den Bossche. Inkomend is er de transfer van Laurenz Simoens (26), ex-jeugdprodukt van Cercle Brugge die via de beloften van Cercle even kwam ruiken aan de A-kern maar nadien -vanaf 2017- in het amateurvoetbal terecht kwam. Hij speelde bij FC Gullegem, KM Torhout en Westhoek. Simoens is ook zaalvoetballer op het hoogste niveau geweest en probeerde dat te combineren dit seizoen met voetbal bij tweede provincialer Jong Male, de ploeg van toekomstig trainer Stijn Desmet, die in de slotminuut de promotie aan zijn neus zal voorbijgaan (5-5 tegen Daring Brugge) en nu in de eindronde moet proberen de overgang te maken. Intussen beoogde Simoens ook al een carrière als bokser. Nu heeft hij gekozen voor KSVO

(Daniel C.)

Postformatie : reserven winnen doelrijpe derby in Hertsberge, beloften speelden niet

Zoals verwacht speelden de beloften vrijdagavond niet, ze gaven forfait voor hun match tegen KM Torhout KM door een gebrek aan inzetbare spelers en tegelijk omdat de reservencompetitie voorrang kreeg, de invallers hebben nog een kleine kans op promotie en dus werd beslist om daar op alles in te zetten. Het team van Jeffrey Vandepoel moest wel niet ver reizen, naar SKD Hertsberge. Aftrap om 15 uur op hetzelfde moment als dat van de A-selectie.

De ploeg van ex-KSVO-er Jeffry De Busschere mag dan wel in de staart van de rangschikking staan, voor een derby konden ze zich opladen en tot het uur zaten ze ook in de match. Ze kwamen snel op voorsprong na tien minuten via Martens, al konden ze niet lang profiteren want vier minuten later effende Josse Vienne al (1-1). Tot aan de rust bleef die score op het bord. Jeffrey Vandepoel wist blijkbaar halfweg de juiste snaar te raken want in het derde kwartier namen de roodwitten afstand via Aaron De Muer (50′, 1-2) en Renzo Gevaert (60′, 1-3). De match leek gespeeld maar Vermeulen zorgde 20 minuten later voor de aansluitingstreffer (2-3). Tibo Hoste maakte er weer een kloof van (76′, 2-4) maar thuisspeler Laforce kon op strafschop opnieuw milderen (3-4). In de absolute slotfase kraakte SKD dan toch en dat werd uitgedrukt met twee goals van Nicolas Tocco (83′ en 87′) goed voor 2-6 eindcijfers.

Vandepoel stuurde volgde ploeg het veld in : Kasper Van Leirsberghe, Renzo Gevaert, Seppe Hoppe, Matthias Clement, Elias Van Troeye, Aaron De Muer, Josse Vienne, Foeke Buffel, Tibo Hoste, Luka De Blauwe en Nicolas Tocco. Huub De Sutter, Tijs Debussche en Sander Desmet waren de bankzitters, eerstgenoemde had eerder de U17 aan winst en de titel geholpen in Harelbeke. KSVO pakt zo de vierde plaats.

Nog dit : de U17 vierde dit weekend de titel na 1-2 winst in Harelbeke. Proficiat aan T1 Michiel Meyskens en zijn manschappen.

(Daniel C.)