Postformatie : forse winst voor beloften (1-6), reserven winnen prestigeduel (2-1)

Op vrijdagavond al speelden de beloften van Jeffrey Vandepoel op het veld van een zwakspelend Rumbeke (voorlaatste) en haalde het daar met forse 1-6 cijfers. Tristan Deblieck en Seppe Hoppe zorgden voor een 0-2 tussenstand, vooraleer een owngoal Rumbeke -alleen theoretisch weer in de match bracht- maar nadien liep KSVO uit naar het half dozijn met goals van Maxim Gyde (twee op een rij, goed voor 1-3 en 1-4, de ingevallen Luca De Blauwe en uiteindelijk nog eens Tristan Deblieck. Speelden vanaf minuut één : Yentl van Severen, Ismaël Van Cleven, Arne Zarka, Guinten Puype, Sebbe Blaton, Josse Vienne, Tristan De Blieck, Maxim Gydé, Tibo Hoste en Foeke Buffel. Vielen in :Luca De Blauwe en Elias Van Troeye (die normaal bij de U17 uitkomt). KSVO blijft zo in de topvijf en speelt woensdag om 20 uur op het veld van Sparta Petegem.

Op zaterdag speelden de reserven (met Steven Verkeyn als T1 en Jeffrey Vandepoel als T2, ook Hans Mulier (TJVO) zat op de bank) op De Valkaart tegen Wenduine dat voor de aftrap op plaats drie stond, Wenduine, met twee punten meer dan KSVO. Door de winst wipt KSVO over Wenduine naar plaats drie.

Aan de rust zag het er niet zo goed uit want het stond toen 0-1 na een doelpunt van bezoeker Depoorter, even na het halfuur.Nochtans was KSVO dominant geweest maar de ezoekrs kon een corner benutten. In het vierde kwartier zorgde Luka Talloen voor de gelijkmaker, en nog een kwartier later (70′) zorgde dezelfde aanvaller voor de winst : 2-1. Twee keer was Theo Kasongo Sabury de aangever, hijzelf had tot twee keer toe de 3-1 aan de voet maar het telkens lukte niet. KSVO gaf niets meer weg en creërde nog kansen genoeg voor minstens nog twee goals, maar de 2-1 bleef wel op het bord.

Speelden : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Nils Nagels (85’Ismaël Van Cleven), Matthias Clement, Milan Van De Maele, Theo Kasongo Sabury, Nils Haezebrouck (63’Quinten Puype), Luka Talloen, Luca De Blauwe, Josse Vienne (75’Foeke Buffel).

Zeventiende match zonder nederlaag voor KSVO, wiens laatste nederlaag zelfs dateert van de eerste periode.

Door de winst heeft KSVO’s invallersteam nu de derde plaats in handen, met één punt voorsprong op Wenduine maar blijft het vooral in de running voor de eindronde. Komende speeldag is zaterdag 15 april en dan volgt een heel zware opdracht, uit bij leider Varsenare dat net als Wingene twaalf punten voorsprong heeft op KSVO. Deze teams maken uit wie de titel pakt, KSVO kan een sleutelrol spelen in het titeldebat. En zelf een rol spelen als het in de eindronde geraakt, dan weknkt mogelijk derde provinciale…

(Daniel C.)