Probleemloze zege voor KSVO bij hekkensluiter Erpe Mere : 1-4

Na de ongelukkige 0 op 6 tegen Olsa Brakel en Jong Essevee (vooral die thuismatch had net zo goed op 2-0 als op 0-2 kunnen eindigen) heeft KSVO uit bij de allerlaatste Erpe Mere orde op zaken gezet met een probleemloze zege. Geen moment maakte de thuisploeg de indruk om iets te kunnen rapen tegen de roodwitten.

Behalve de geblesseerden (de onfortuinlijke Thijs Benoot en Vermander, Suffys, Dildick en Lannoo) waren er ook twee geschorsten :Claeys voor zijn derde geel, Bragard na zijn uitsluiting vorig weekend.

Maus en Vanhaeren keerden terug na respectievelijk blessure (Lucas) en verplichtingen bij de Rode Duivels (Dylan). Eerstgenoemde werd in verdediging gedropt, zijn positie als controlerende middenvelder ging naar Senne Decloedt.

De match op het kunstgras langs de Oudenaardsesteenweg kon voor KSVO niet beter beginnen.. De wedstrijd was nog geen volle minuut bezig en KSVO scoorde al. Na een prima aanval over een zestal pionnen met als eindpion Jules Vanhaecke die zijn vijftiende van het seizoen nette (0-1). KSVO bleef baas en domineerde voluit, er was geregeld gevaar en toen Plasschaert zich in de rechthoek doorzette en uithaalde kon keeper Godijn wel afweren maar Phil Canoot was attent en benutte de rebound (0-2). Het broodje leek gebakken, Godijn pakte een aantal gekadreerde pogingen al gingen ook een aantal pogingen net naast of voorlangs. KSVO leek probleemloos de rust te halen en de 0-3 leek voortdurend in de maak. Er was één gevaarlijke actie van de thuisploeg kort voor de rust, een gevaarlijke voorzet week af op een Oostkampse verdediger en de bal schampte voorbij Iket de paal. De 0-2 ruststand was gevleid voor de Oost-Vlamingen. Kort na de rust viel dan toch de 1-2 toen de eerste goeie kans werd binnengewerkt door Callebaut, Milan Iket kwam nochtans goed uit maar werd toch aangelopen en hoewel negen op tien keeer in zo’n fase de scheidsrechter voor overtreding op de doelman floot deed referee Huyghe dat niet. De bal ging in doel en de treffer werd gevalideerd. Lang duurde de hoop van de veroordeelde ploeg -die via de eindronde mee promoveerde maar volgend seizoen weer zakt- niet want na een handsbal van een verdediger wees Huyghe al even gedecideerd naar de stip. Broes Willem haalde vanop de stip hard uit en 1-3.

Daarna nam KSVO met controlevoetbal en combinaties uit, er zaten kansen op 1-4 of 1-5 er in, die 1-4 kwam er uiteindelijk toch. In het slotkwartier kwamen er vervangingen : Puskas voor Declerck, Van De Maele voor Jules Declerck en in de voorlaatste minuut De Kerpel voor Plasschaert. Er was nog een vreugdemoment toen Jari Van De Maele, één minuut nadat hij was ingevallen, door de lokale defensie werd geloodst en kalm bleef : voorbij de doelman en binnen (1-4) Dat Jari bejubeld werd door zijn ploegmaats bewijst de goeie sfeer in deze spelersgroep Dat doelpunt werd hem gegund. De mooiste goal van KSVO was de eerste, de meest bejubelde die van Jari !

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Maus; Plasschaert (89’De Kerpel), Declerck (73’Puskas), Vanhaeren, Timmerman; Canoot, Vanhaecke (83’Van De Maele). Emiel Martens was de vierde bankzitter.

Doelpunten : 1’Vanhaecke 0-1; 21’Canoot 0-2; 48’Callebaut 1-2; 55’Willem (pen) 1-3; 84’Van De Maele 1-4.

Eén vroege gele kaart voor een thuisspeler.

KSVO won maar dat deden ook RC Gent (de ploeg in vorm), Merelbeke en Jong Cercle.. Met vier ploegen op plaats twee dus, enkel Petegem pakte maar één punt maar blijft wel op twee punten hangen. Nog twee andere clubs blijven in de running voor de topvijf.

Komend weekend geen competitievoetbal in de reeks. KSVO herneemt op zaterdag 15 april met een thuismatch op De Valkaart tegen Wetteren dat in acuut degradatiegevaar komt.

(Daniel C.)

Kurt Delaere :”ons seizoen kan nu al niet meer stuk”

Op zondag deze keer geen scoutingswerk voor trainer Kurt Delaere, want alle mogelijke tegenstanders hadden al gespeeld op zaterdag en dan mocht de Moerbruggenaar zijn aandacht toespitsen op de koers, de Ronde van Vlaanderen. Hij was opgetogen na de zaterdagprestatie.

“We heben een goeie match gespeeld, weer heel veel kansen gecreeërd, een vlotte overwinning en de cijfers konden nog hoger. Een hele snelle voorsprong na een schitterende combinatie gaf ons de ideale opener en we gaven niets weg vooraleer we ook de 0-2 maakten. Heel even ging een lokale poging via een afgeweken bal tegen de paal, het had toen al 0-3 moeten staan. Toen ze vlak na rust toch konden tegenscoren had ik een tussenkomst van de arbitrage verwacht, normaal wordt een doelman in zijn grote backlijn beschermd, nu niet. Niettemin, een detail want we scoorden al snel de 1-3 en nadien was het domineren en controleren. Jari Van De Maele scoorde de goal die het meest bejubeld werd, duidelijk dat hij heel goed in de groep ligt. Jari komt van Varsenare, twee reeksen lager en het is voor hem een leerjaar geweest. Hij heeft al progressie gemaakt en kan nog stappen zetten. Op training laat hij regelmatig zien wat hij kan, hij is goed bezig en voor volgend seizoen rekenen we ook op hem.”

Over de situatie in de rangschikking was Kurt ook formeel. “We staan op vijf matchen van het einde tweede, weliswaar gelijk met drie andere ploegen. Dat is sowieso wat anders dan dat je op de tiende of elfde plaats alleen nog kan ambiëren om in de linkerkant van de tabel te komen. Wij willen de eindronde spelen, het zou niet logisch zijn dat we dat ontkennen. Toen het seizoen begon was het behoud doelstelling één, nadien werd het een probleemloos seizoen en na Nieuwjaar de topvijf. En nu de eindronde. Lukt het : zoveel te beter, zo niet is het geen drama. Sowieso hebben we een seizoen gespeeld dat nu al niet meer stuk kan. De gretigheid is er in elk geval nog bij mijn spelers.”

Jari Van De Maele : “Genoten van mijn eerste doelpunt”

Vorig seizoen speelde hij nog in eerste provinciale bij Varsenare, in het tussenseizoen maakte hij een transfer naar KSV Oostkamp, twee reeksen hoger. De 21-jarige aanvaller moest in de heenronde vooral bij de beloften spelen, na Nieuwjaar zaten er heel wat invalbeurten in en nu zijn eerste goal. Een uurtje later dan de trainer kregen we hem aan de lijn.

“Het is een feestje geworden gisterenavond, ik heb een beetje uitgeslapen. “Uiteraard wist ik bij mijn overgang dat ik naar Oostkamp kwam dat twee reeksen hoger speelde en dat dit dus een aanpassings- en leerjaar zou worden. Ik voel wel de progressie die ik maak, ik had verwacht dat zo’n seizoen zou worden. In de spits lopen bij ons Jules Vanhaecke en Phil Canoot, ervaren pionnen die al nationale reeksen meemaakten. Ik heb van hen veel geleerd en doe dat nog. Voor mij was het allemaal nieuw. Voor Nieuwjaar was ik vooral bij de beloften aan de gang. Ook mijn jongere broer Milan speelt normaal bij de beloften, op het middenveld, nu speelt hij vooral met de reserven omdat die nog in aanmerking komen voor de derde periode. Sedert de jaarwisseling zat ik op twee of drie keer na altijd bij de selectie, al waren het altijd invalbeurten. Maar de spelersgroep is hier schitterend, een echt toffe bende, ze vingen me goed op en zien ook dat ik altijd gretig ben met inspanningen en werk voor de ploeg, ook al is dan maar voor tien minuten of een kwartier. Ik was blij met mijn doelpunt en heb genoten van de ganse avond, maar al de spelers gunden mij dat ook. Op langere termijn , volgend seizoen, hoop ik op meer selecties en meer invalbeurten en misschien eens starten. Nu nog eens volledig focussen op de rest van de competitie, er zijn nog vijf matchen en wie weet volgt er nog een eindronde. Ik ben er klaar voor.”

(Daniel C.)

Postformatie : forse winst voor beloften (1-6), reserven winnen prestigeduel (2-1)

Op vrijdagavond al speelden de beloften van Jeffrey Vandepoel op het veld van een zwakspelend Rumbeke (voorlaatste) en haalde het daar met forse 1-6 cijfers. Tristan Deblieck en Seppe Hoppe zorgden voor een 0-2 tussenstand, vooraleer een owngoal Rumbeke -alleen theoretisch weer in de match bracht- maar nadien liep KSVO uit naar het half dozijn met goals van Maxim Gyde (twee op een rij, goed voor 1-3 en 1-4, de ingevallen Luca De Blauwe en uiteindelijk nog eens Tristan Deblieck. Speelden vanaf minuut één : Yentl van Severen, Ismaël Van Cleven, Arne Zarka, Guinten Puype, Sebbe Blaton, Josse Vienne, Tristan De Blieck, Maxim Gydé, Tibo Hoste en Foeke Buffel. Vielen in :Luca De Blauwe en Elias Van Troeye (die normaal bij de U17 uitkomt). KSVO blijft zo in de topvijf en speelt woensdag om 20 uur op het veld van Sparta Petegem.

Op zaterdag speelden de reserven (met Steven Verkeyn als T1 en Jeffrey Vandepoel als T2, ook Hans Mulier (TJVO) zat op de bank) op De Valkaart tegen Wenduine dat voor de aftrap op plaats drie stond, Wenduine, met twee punten meer dan KSVO. Door de winst wipt KSVO over Wenduine naar plaats drie.

Aan de rust zag het er niet zo goed uit want het stond toen 0-1 na een doelpunt van bezoeker Depoorter, even na het halfuur.Nochtans was KSVO dominant geweest maar de ezoekrs kon een corner benutten. In het vierde kwartier zorgde Luka Talloen voor de gelijkmaker, en nog een kwartier later (70′) zorgde dezelfde aanvaller voor de winst : 2-1. Twee keer was Theo Kasongo Sabury de aangever, hijzelf had tot twee keer toe de 3-1 aan de voet maar het telkens lukte niet. KSVO gaf niets meer weg en creërde nog kansen genoeg voor minstens nog twee goals, maar de 2-1 bleef wel op het bord.

Speelden : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Nils Nagels (85’Ismaël Van Cleven), Matthias Clement, Milan Van De Maele, Theo Kasongo Sabury, Nils Haezebrouck (63’Quinten Puype), Luka Talloen, Luca De Blauwe, Josse Vienne (75’Foeke Buffel).

Zeventiende match zonder nederlaag voor KSVO, wiens laatste nederlaag zelfs dateert van de eerste periode.

Door de winst heeft KSVO’s invallersteam nu de derde plaats in handen, met één punt voorsprong op Wenduine maar blijft het vooral in de running voor de eindronde. Komende speeldag is zaterdag 15 april en dan volgt een heel zware opdracht, uit bij leider Varsenare dat net als Wingene twaalf punten voorsprong heeft op KSVO. Deze teams maken uit wie de titel pakt, KSVO kan een sleutelrol spelen in het titeldebat. En zelf een rol spelen als het in de eindronde geraakt, dan weknkt mogelijk derde provinciale…

(Daniel C.)