Postformatie : winst voor zowel beloften als reserven

Het werd ook een goed weekend voor de postformatieteams van KSVO. De beloften van trainer Jeffrey Vandepoel wonnen vrijdagavond al tegen Rumbeke. Het werd 2-0. Tegen een defensief ingestelde tegenstander kreeg KSVO voor de rust diverse grote kansen maar in de afwerking werd gefaald. De bezoekers uit de Roeselaarse regio kregen één grote kans, maar Emiel Martens redde prima. Het duurde tot de 75ste minuut eer Maxim Cornelis, 16 jaar, als invaller de score opende met een prima schot van buiten de zestien. Cornelis -zoon van Hans- speelde bij zijn invalbeurt op de positie waar ook zijn pa zijn successen behalde : als rechtsback. In de tweede helft scoorde Andreas De Kerpel met een vrije trap het tweede doelpunt. De A-kernspelers die werden ingezet in dit treffen waren doelman Emiel Martens, verdediger Andreas De Kerpel, middenvelder Jeroen Ide en aanvaller Jari Van De Maele (die ’s anderendaags op de bank zit bij de fanionploeg en laattijdig inviel). Sebbe Blaton wordt doorgeshoven naar de A-kern en zal vanaf komende week wekelijks één keer meetrainen (op dinsdag) met de A-kern. De beloften staan momenteel op een gedeelde vijfde plaats.

Zondagnamiddag dan wonnen de reserven (vierde provinciale B) de derby op het veld van Daring Ruddervoorde B met 1-3. De ploeg van Steven Verkeyn liep snel uit tot 0-2 via doelpunten van Wout Devos en een own-goal op strakke pass van Puype. Nog voor de rust deed thuisspeler Neyrinck iets terug (1-2), rond het uur maakte Tibo Hoste de kloof weer groter (1-3) en de zege werd niet meer bedreigd.