Postformatie : 4e prov ploeg wint uit bij FC Knokke B : 1-3

De nationaal spelende beloften kwamen niet in actie. Door examens en blessures geen wedstrijd voor hen dit weekend, zij treden komend weekend (op vrijdagavond) weer aan met een thuismatch tegen  KSV Oudenaarde.

De reserven kwamen zaterdagavond wel in actie, uit bij FC Knokke B. Een match in het Olivier-stadion op het terrein van de A-ploeg. De ploeg kon putten uit de resterende spelersgroep dus met zowel enkele beloften als spelers die doorgaans bij de reserven spelen. Het werd een 1-3 overwinning, waarbij KSVO vanuit een achterstand terugkwam om nog met duidelijk verschil te winnen. Steven Verkeyn was de T1 en de coach van de beloiften, zijn collega Jeffrey Vandepoel, fungeerde als T2. Op de bank bij de tegenstander een coach die Oostkampse roots heeft en ooit bij KSVO onder de lat stond : Ludo De Schepper.

Nu stonden er bij KSVO drie jongeren van amper 16 aan de aftrap. De eerste helft evolueerde evenwichtig met nogal veel slordigheden. KSVO gaf veel vrije trappen weg, kreeg ook door een paar gele kaarten. In totaal zou KSVO er drie krijgen, de thuisploeg geen enkele. De 0-0 ruststand was niet onterecht, er waren te weinig kansen. KSVO zou beter voor de dag komen na de rust met beter voetbal. Toch kwam het 1-0 achter na een ongelukkige owngoal van Foeke Buffel. Knokke ging voluit aan het wisselen, en haalde zijn eigen niveau naar beneden. Dan waren de invalbeurten van KSVO sterker. Eerst scoorde Nils Haezebrouck de gelijkmaker, meer dan verdiend want KSVO was al een tijdje baas. We waren toen net dicht bij het laatste kwartier. In de slotfase gingen de roodwitten met de volle buit lopen. De ingevallen Luka Talloen scoorde vijf minuten voor tijd de 1-2 en in de slotminuut zorgde Milan Van De Maele voor de 1-3.

Doelpunten : 59’Buffel (o.g.) 1-0; 74’Haezebrouck 1-1; 85’Talloen 1-2; 90’Van De Maele 1-3.

Kwamen in actie : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Foeke Buffel (79’Arne Daenens), Milan Van De Maele, Nils Haezebrouck, Jersey Jonckheere (46’Josse Vienne), Luca De Blauwe, Theo Kasongo-Sabury (66’Tibo Vanbossel), Jente Dormaels (59’Luka Talloen).

Een mooie zege voor de reserven die in de tweede periode ongeslagen blijven met een 20 op 24. Ze zetten druk op leider Varsenare in deze periode. Na een 9 op 30 in de eerste periode is deze tweede periode een bewijs van de progressie. Met eindronde-kandidaat Aartrijke staat komend weekend een mooie affiche op het pogramma, de voorlaatste match in deze tweede periode. De KSVO-reserven staan nu vijfde in het totaal klassement.