KSVO wint vlot oefenmatchen tegen Excelsior Zedelgem (7-0) en Eendracht Aalter (5-0)

Vorig week stonden nog twee oefenmatchen op het programma die ingepland werden na de uitschakeling in de Croky Cup. De derde en tweede laatste oefenmatch van het voorseizoen.

Tegen eerste provincialer Excelsior Zedelgem werd het een makkelijke zege met 7-0. Kurt Delaere koos voor een team met spelers die op hun positie het minst minuten had gemaakt, door welke reden (blessure, ziekte of iets anders) dan ook. Dit waren de startelf : Martens; Lenihan, Willem, De Kerpel; Plasschaert, Lannoo, Declerck, Dildick; Timmerman, Van De Maele, Claeys. De bankzitters waren quasi allemaal kandidaat-titularissen met Iket, Suffys, Maus, Benoot, Bragard, Vanhaeren, Decloedt, Canoot en Vanhaecke. Halfweg één vervanging, in het laatste halfuur nog zes. Enkel Milan Iket bleef op de bank. Bij de eerste provincialer wat jongens die vroeger bij reeksgenoot KM Torhout speelden, toen in derde amateurs zoals Harry Hollevoet, Michael Cornelis en Thibaut Degomme. Kurt Delaere : “We speelden bewust maar met drie verdedigers. We waren twee klassen te sterk voor Zedelgem, vooral als het tempo werd opgetrokken, we scoorden heel vlot en we gaven weinig weg. Emiel Martens was sneller dan hersteld dan verwacht van zijn hoofdwonde en mocht de 90 minuten onder de lat volmaken.”

Tegen Eendracht Aalter werd het 5-0. De Oost-Vlaamse ploeg keert na zestien jaar in provinciale, waarvan tien in eerste en zes in tweede provinciale, terug in het nationale voetbal. Ze werden vierde in het eindklassement maar door een bijkomende stijger promoveren ze. Recent werden ze door Verbroedering Geel uit de beker gewipt (na 1-1 in Aalter en met strafschoppen). Delaere :”Een ploeg met kwaliteiten en een duidelijke structuur. We maakten al een verschil door de rust op het scorebord, en na de rust namen we ook fysiek volledig de overhand. In deze match zocht ik al naar een soort type-ploeg. De selectie was al een beetje zoals voor de competitie met slechts vijf bankzitters.”

KSVO begon met Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Plasschaert, Maus, Decloedt, Dildick; Vanhaecke, Canoot. De invallers waren Martens, Suffys, Lannoo, Declerck en Timmerman. De doelman bleef op de bank.

Trainer Delaere maakt duidelijk waar het op staat :”Door de blessure van Olivier Vermander (hieronder meer) heb ik nu nog 15 jongens van vorig seizoen om uit te kiezen. Van die jongens weet ik wat ze waard zijn en hoe ze zich verhouden tot de medespelers. Daar komen 7 nieuwe jongens bij waarvan één nog geen minuut meegespeeld heeft. Een selectie van 22 waaruit ik momenteel kan kiezen. De komende oefenmatch, zaterdag a.s. tegen Eendracht Elene Grotenberge kadert ook in het vormen van een type-ploeg en selectie.”

Eleene Grotenberge is een fusieploeg opgericht in 2014 die vorig seizoen via de eindronde een plaatsje verwierf in derde amateur. Met Doran Mertens beschikt het over een spits die in de ploegen van derde amateurs waarin hij vroeger speelde makkelijk scoorde. Dus wel een tegenstander van enig niveau. Aftrap om 19u30. Eén week later start de competitie voor KSVO met een thuismatch tegen Sparta Petegem, vorig seizoen in feite de rechtsgeldige kampioen in tweede amateur maar het wou omwille van de de licentievoorwaarden niet promoveren. Ook die match wordt afgetrapt op zaterdag (3 september) om 19u30 op de Valkaart.

Martin Puskas vervangt ongelukkige Olivier Vermander, maanden out

Wat eerst een lichte blessure leek bleek nadien veel erger. Olivier Vermander heeft ziijn kruisbanden gescheurd en staat zes maanden aan de kant. “Een streep door de rekening, van de speler zelf, en van onze club” aldus Kurt Delaere. “Olivier was een basisspeler vorig seizoen, meestal als rechtsmidden. Ook in de voorbereiding speelde hij op die positie en we hebbne hem ook eens als diepe spits uitgespeeld. Om hem te vervangen moesten we snel schakelen en dat hebben we gedaan door Martin Puskàs binnen te halen. Een heel goeie voetballer, die vooral vanop links voetbal, ook centraal kan spelen. We hebben nu opnieuw evenveel opportuniteiten, links en rechts op het middenveld. Al is het vooral heel sneu voor Olivier die gedreven was tijdens de voorbereiding.”

Martin Puskàs heeft de Belgische en Hongaarse nationaliteit. Hij is 23 sedert februari en kwam in 2012 in België aan. Tot dan speelde hij bij de jeugd van het Hongaarse Veszprém. Daarna trok hij naar PSV Eindhoven waar hij drie jaar bij de jeugd vertoefde. Vervolgens volgde Cercle Brugge waar hij bij de U17 begon en speelde tot en met de U21 en ook regelmatig bij de beloften. Hij kreeg op zeker moment ook een contract aangeboden maar de doorbraak naar de A-kern bleef uit, in tegenstelling tot een aantal andere jongens (Vanhoutte, Decostere).. Ondertussen was de aanvallende middenvelder ook nog Hongaars international bij de U16 en U18. Puskas speelde vorig seizoen bij KM Torhout, en onderhandelde er niet echt in het tussenseizoen en liet een deadline passeren. Hij was vervolgens in beeld bij FC Knokke, Gullegem, Harelbeke en Roeselare-Daisel maar telkens ging het niet door. Puskàs die vorig seizoen zes keer scoorde voor KM Torhout kwam tot een akkoord met KSVO. De speler heeft nog altijd de droom om prof te worden niet opgegeven. Met KSVO speelt hij alvast een reeks hoger dan vorig seizoen. De integratie moet nog wel plaats vinden.

(Daniël C.)