KSVO houdt Eendracht Aalst in bedwang (2-2) : twee verloren punten of een gewonnen punt ?

KSV Oostkamp heeft tegen Eendracht Aalst gelijk gespeeld in een match die bol stond van spanning. Een vroege 2-0 voorsprong leek KSVO in de zetel te zetten maar bij de rust was die voorsprong al uitgewist. Na rust waren de bezoekers sterker maar bij cruciale fases zat het voor KSVO niet mee. Uiteindelijk konden beide ploegen zich wel verzoenen met het gelijkspel. Ook trainer Kurt Delaere is met de 4 op 6 tegen Eendracht Aalst wel tevreden. Wie had gedacht dat KSVO tegen de traditieclub met veel meer financiële slagkracht die punten zou afhandig maken ? Wellicht weinigen. De vier op zes was ook terecht.

KSVO moest de diensten van Milan Iket missen, hij herviel in de heupblessure, die eerst verleden tijd leek maar toen hij vorige week bij de penalty op én tegen Zelzate tegen de grond ging bleek hij weer hinder te ondervinden. Emiel Martens dus onder de lat. Aan de andere kant was Arvid Lenihan na ziekte weer paraat, waardoor Figo Suffys weer naar de bank verhuisde. Daar zaten andermaal ook Dildick, Puskas en Timmerman.

KSVO begon fel en meteen dominant, aan weerszijden was er al na 2 minuten een prangende fase geweest. Aalst dat de nog niet lang geleden 0-4 indachtig de nadruk op een sterk (defensief) blok zette werd niettemin toch wat in de miserie gespeeld. Yari Devriendt pakte de eerste gele kaart van de match, om een aanval van de roodwitten te stuiten en toen vijf minuten later Claeys in de zestien zwaar onderuit gehaald werd door Wantens (een nogal domme fout) kon niet anders dan voor penalty worden gefloten. Broes Willem zette hem om (1-0). Amper een paar minuten later bereikte Bragard op links PhiL Canoot, die de bal nipt en netjes binnenhield en achteruit legde, waar de goed inlopende Dylan Vanhaeren zijn tiende van het seizoen maakte (2-0). Waardoor Dylan medetopschutter wordt met Jules Vanhaecke. KSVO kreeg nog een dot van een kans in de 21ste minuut, toen de val na een corner over de lijn leek te gaan maar net niet Het middenveld van KSVO in een uitmuntende regie van Louis Declerck heerste. Daarom kwam de 2-1 wel uit de lucht vallen. Via Mitch Dekuyper kon Paneel voor 2-1 zorgen. Dat zorgde niet meteen voor paniek, maar controlevoetbal zit er niet meteen in voor KSVO die altijd probeert te voetballen. Misschien een werkpuntje. Op een tegenaanval van de bezoekers op slag van rust leek Ben Yagan uit offside te vertrekken, ging in het duel met Arvid Lenihan gemakkelijk liggen. Aan het protest hielden Lenihan maar ook Diego Bragard en trainer Kurt Delaere geel over van een zwak leidende referee Arne De Beuckelaer. Paneel liet het niet aan zijn hart komen en knalde de 2-2 binnen.

In de tweede helft was Aalst beter, waren er meer slordigheden bij KSVO waar enkel Declerck helemaal overeind bleef. Maus, Vanhaeren en de nochtans voor rust zeer sterk spelende Zico Claeys konden minder vlot combineren. Er waren wat afstandsschoten maar niet echt open kansen. Toen Martens even aarzelde redde Lenihan met enig geluk op de lijn. Martens moest in de 70ste minuut redding brengen, even later deed Lenihan dat nog een keer. Willem maakte een één-tegen-één onschadelijk. In de 77ste minuut een schoolvoorbeeld van een rode kaart toen Benoot onderuit werd geschoffeld, echt een smerige fout, maar De Beuckelaere hield het karton op zak. Thomas Doore kwam goed weg. Benoot had minuten lang verzorging nodig en toen hij even later in een spurtduel met Dylan George (die nochtans naar de buitenkant ging) samen tegen de grond ging (kruisende spelers) was de referee veel strenger. Rood voor Thijs, volgens diens eigen reactie heel onterecht.. Met tien was het voor KSVO pompen of verzuipen maar ze hielden stand. Claeys en Vanhaecke werden nog vervangen door Puskas en Timmerman. In de extra minuut ging een vrije trap nog net over.

Zo bleef het 1-1. Als je 2-0 voorstaat hoop je de drie punten binnen te halen, maar uiteindelijk speel je ook tegen een ervaren ploeg die ook een klein kwartier met een man meer mocht spelen.

KSVO speelde met : Martens; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Declerck, Maus, Vanhaeren, Claeys (80’Puskas); Canoot (61’Dildick), Vanhaecke (85’Timmerman). Niet gespeeld : Suffys.

Geel voor twee bezoekers en voor vier Oostkampenaars : Bragard, Lenihan, trainer Delaere en Dylan Vanhaeren. Gele kaarten met gevolgen want volgend weekend op Gullegem moet Kurt Delaere de diensten missen van de beide flankverdedigers, zowel Arvid Lenihan als Diego Bragard kregen hun derde geel. En voor Benoot wordt het afwachten wat de schorsing zal zijn.

In het klassement blijft KSVO vierde en blijft het één punt voorsprong hebben op de nummers vijf, Aalst en Racing Club Gent. Enig leider is Lokeren-Temse dat met 1-0 won van Jong Cercle dat derde is. Tussen hen in staat Sparta Petegem dat 3-3 speelde tegen Oudenaarde. Kurt Delaere hoopt zo lang mogelijk in de topvijf te blijven en dat is zeker haalbaar. Ook de uitmatch op Gullegem wordt zondag gespeeld om 15 uur, het is immers de laatste speeldag in de tweede periode.

Risicomatch : prima organisatie, geen incidenten

Zoals bekend werd de match tegen Eendracht Aalst met gesloten loketten en met enkel voorverkoop gespeeld. KSVO organiseerde de risicomatch op puike manier, zoals eerder al tegen dezelfde tegenstander en ook nog eens, iets verder terug in de tijd, tegen RC Mechelen.. Er waren aparte ingangen, voor de bezoekende supporters die met een combiregeling naar Oostkamp kwamen. Een viertal bussen, niet volledig gevuld, maar goed voor zowat 100 supporters, door twee supportersclubs. En met een aantal bestuursleden en VIPS was de Aalsterse delegatie goed voor zowat 120 man. Aalst had een viertal stewards mee, de aanhang kreeg een aparte strook aan de kant van de Albrecht Rodenbachstraat (zijde dug-outs) in een soort overdekte zone en uiteindelijk bleven incidenten helemaal uit. Wat uiteindelijk het belangrijkste is.

(Daniël C.)

Postformatie : reserven winnen uit bij FC Knokke B : 1-3

De nationaal spelende beloften kwamen niet in actie. Door examens en blessures geen wedstrijd voor hen dit weekend, zij treden komend weekend (op vrijdagavond) weer aan met een thuismatch tegen  KSV Oudenaarde.

De reserven kwamen zaterdagavond wel in actie, uit bij FC Knokke B. Een match in het Olivier-stadion op het terrein van de A-ploeg. De ploeg kon putten uit de resterende spelersgroep dus met zowel enkele beloften als spelers die doorgaans bij de reserven spelen. Het werd een 1-3 overwinning, waarbij KSVO vanuit een achterstand terugkwam om nog met duidelijk verschil te winnen. Steven Verkeyn was de T1 en de coach van de beloiften, zijn collega Jeffrey Vandepoel, fungeerde als T2. Op de bank bij de tegenstander een coach die Oostkampse roots heeft en ooit bij KSVO onder de lat stond : Ludo De Schepper.

Nu stonden er bij KSVO drie jongeren van amper 16 aan de aftrap. De eerste helft evolueerde evenwichtig met nogal veel slordigheden. KSVO gaf veel vrije trappen weg, kreeg ook door een paar gele kaarten. In totaal zou KSVO er drie krijgen, de thuisploeg geen enkele. De 0-0 ruststand was niet onterecht, er waren te weinig kansen. KSVO zou beter voor de dag komen na de rust met beter voetbal. Toch kwam het 1-0 achter na een ongelukkige owngoal van Foeke Buffel. Knokke ging voluit aan het wisselen, en haalde zijn eigen niveau naar beneden. Dan waren de invalbeurten van KSVO sterker. Eerst scoorde Nils Haezebrouck de gelijkmaker, meer dan verdiend want KSVO was al een tijdje baas. We waren toen net dicht bij het laatste kwartier. In de slotfase gingen de roodwitten met de volle buit lopen. De ingevallen Luka Talloen scoorde vijf minuten voor tijd de 1-2 en in de slotminuut zorgde Milan Van De Maele voor de 1-3.

Doelpunten : 59’Buffel (o.g.) 1-0; 74’Haezebrouck 1-1; 85’Talloen 1-2; 90’Van De Maele 1-3.

Kwamen in actie : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Foeke Buffel (79’Arne Daenens), Milan Van De Maele, Nils Haezebrouck, Jersey Jonckheere (46’Josse Vienne), Luca De Blauwe, Theo Kasongo-Sabury (66’Tibo Vanbossel), Jente Dormaels (59’Luka Talloen).

Een mooie zege voor de reserven die in de tweede periode ongeslagen blijven met een 20 op 24. Ze zetten druk op leider Varsenare in deze periode. Na een 9 op 30 in de eerste periode is deze tweede periode een bewijs van de progressie. Met eindronde-kandidaat Aartrijke staat komend weekend een mooie affiche op het pogramma, de voorlaatste match in deze tweede periode. De KSVO-reserven staan nu vijfde in het totaal klassement.

(Daniel C.)