Moeizame zege voor KSVO tegen Rhodienne De Hoek (2-1) maar alle trofeeën binnen

Een feestweekend (inhuldiging tribune en kleedkamers, open deur dag, feestlunch, viering 65 jarig bestaan) werd afgesloten met een match tegen hekkensluiter Rhodienne De Hoek. De bezoekers konden de degradatie niet meer ontlopen, enkel met zes op zes nog de laatste plaats ontwijken. In feite was de match eerder pro forma dan wel nog superbelangrijk.

Het werd een eerder moeizame zege tegen de hekkensluiter, maar wel verdiend. Uiteindelijk leverde het KSVO meer op dan alleen maar de 23ste zege op 29 matchen. Omdat Lebbeke verloor van Erpe Mere werd de voorsprong nog uitgebouwd : 14 punten boni op één match van het einde ! Het betekende meteen dat -na de glansprestatie en zege tegen Vigor Hamme- men na de tweede periode nu ook al zeker is van de derde periode. De titel en de drie periodes binnengehaald, alle trofeeën binnen behalve de topschutterstitel (wellicht).

Bij KSVO stonden Vermander en Ide aan de aftrap. Declerck en Decloedt begonnen op de bank, naast de herstelde Broes Willem en daar zat ook de jonge Matthias Clement, nog geen 18 en uit de beloftenkern. Al in de eerste minuut loste doelman Carpentier een flauw schotje en verwerkte dat in corner, maar nadien zou de bezoekende doelman het prima doen. Na vijf minuten werd Vanhaecke gelanceerd op rechts, kon zelf besluiten maar zocht Phil Canoot, die graag de topschutterstitel wilde. De voorzet werd onderschept. Phil zat voor de aftrap aan 27 goals, maar Thomas Zwart (Lochristi) zat aan 29 goals, terwijl intussen Cochiere (Tempo Overijse), die vorig weekend vier keer scoorde, op 25 goals was gekomen. Er werd wat te veel gezocht naar Phil als eindpunt, terwijl Rhodienne zelf zich niet ingroef en met 2 spitsen speelde en offensieve flanken. Zo moest Iket na 18 minuten de 0-1 vermijden van Van Der Vannet. Het leek geen doelpuntenkermis te zullen worden, KSVO was iets te slordig. Alleen toen Vanhaeren op rechts Vermander vond en diens voorzet door Bragard werd ingekopt kwam de voorsprong op het bord (25′), één minuut later schoot Canoot centimeters over. Na een mooie actie van Vanhaeren en Claeys werd Canoot dicht bij de kleinste rechthoek gevonden, maar Phil trapte naast de voorzet. Milan Iket was bij de pinken, hij redde even later de gelijkmaker van Sese die voor hem opdook. Halfweg 1-0.

Meteen na de koffie werd diezelfde niet zo snelle aanvaller centraal diep gestuurd, geen buitenspel, en hij werkte deze keer wel af (1-1). Meteen het sein van KSVO om iets feller te gaan spelen. De bezoekers kwamen nauwelijks nog voor Iket, al leek die Jari Weytjens, linksmidden (en zoon van de voorzitter) een aardige voetballer. De bezoekers hielden stand tot er een prachtige actie werd afgerond. Vermander tikte door naar Dylan Vanhaeren die op rechts aan de haal ging en net op tijd een goeie voorzet gaf naar de tweede paal waar Phil Canoot opdook en goed afwerkte (2-1). Een goal uit het boekje. Phil schoot nauwelijks 100 seconden later weer rakelings naast en stuitte oook nog eens op de doelman. Het bleef bij 2-1, Phil kreeg na overtreding in de slotminuut nog de enige gele kaart van de match van referee Hillewaere.

Na minder dan een kwartier na de rust waren Claeys en Vanhaecke vervangen door Decloedt en Declerck, even later ging Vermander naar de kant voor Broes Willem. Waardoor Vanhaeren schaduwspits werd en Van De Water op rechtsmidden ging acteren, het ging hem nog behoorlijk af ook. In de slotfase kwam ook Clement nog in voor Ide.

Dit waren de KSVO-vijftien : Iket; Lenihan, Van De Water, Benoot, Bragard; Vermander (67’Willem), Vanhaeren, Ide (82’Clement), Claeys (58’Decloedt); Vanhaecke (58’Declerck), Canoot.

Doelpunten : 25’Bragard 1-0; 46’Sese 1-1; 64’Canoot 2-1.

Phil Canoot kwam met zijn goal op 28 goals, maar concurrent Thomas Zwart maakte er twee met Lochristi op Melsele (3-4) en komt op 31 goals. Cochiere (Tempo Overijse) verloor met zijn ploeg met 4-0. Zonder mirakels eindigt Phil als tweede in de topschutterstand.

Zondag 1 mei trekt KSVO naar Anzegem, dat 3-3 speelde op KM Torhout en door dit resultaat mathematisch zeker is van het behoud.

Kevin Deslypere : KSVO voor altijd in mijn hart

De assistent van Kurt Delaere, Kevin Deslypere, zat voor de laatste keer op de bank bij een thuismatch van KSVO. Zondag doet hij het ook voor de laatste keer buitenhuis.

“Vandaag speelden we niet zo’n goeie match maar we winnen wel verdiend. Er zat veel afval in ons spel, maar uiteindelijk zaten enkele titularissen op de bank en werder er enkele posities anders ingevuld. Ik heb hier een hele mooie en lange periode achter de rug. Als speler van de préminiemen tot én met de eerste ploeg, later ook jeugdtrainer bij een aantla ploegen tot en met de beloften en als assistent bij de eerste ploeg. Waar ik veel heb geleerd. Ik draag KSVO voor altijd in mijn hart en op zekere dag zal ik hier terugkeren. Nu trek ik naar 1 B-ploeg Deinze. Daar krijg ik de verantwoordelijkheid over de tweede ploeg, de beloften. Rond de krokusperiode werden de contacten gelegd, Deinze heeft mij en KSVO verschillende keren gescout. Ze wilden iemand die met de jeugd kan werken, en als profiel ook enige ervaring heeft met de eerste ploeg. Die contacten waren met de Japanese eigenaars (ook uit Singapore). Toen al wist ik dat de samenwerking met de technische staf van de eerste ploeg ging stopgezet worden. Dat is evenwel mijn zorg niet. Ik kijk uit naar deze la,s, zoals ik met zo veel voldoening terug kijk op mijn tijd bij KSVO.”t it

(Daniël C.)