Postformatie : winst voor beloften en reserven !

Vrijdagavond al speelden de beloften op het veld van KVE Drongen dat in de onderste helft van de rangschikking staat. Her werd een vlotte 1-4 zege.

Met jongens als Olivier Vermander, Tom Lannoo, Martin Puskas, Jari Van De Maele, de heroptredende Maxime Cottignie en met enig goodwill ook Andreas De Kerpel stonden er wat A-kernspelers op het terrein. Vermander en Van De Maele speelden één helft, Puskas en Cottignie een uur. Die “versterking” resulteerde ook in het scoreverloop want het werd 0-4 via goals van jawel Vermander, Puskas, Van De Maele (allemaal voor rust) en na rust via de ingevallen Clement. Via een strafschop kon de thuisploeg tegen scoren, maar in feite was het een eenzijdige match waarin KSVO veel te sterk was.

Trainer Jeffrey Vandepoel stelde volgende ploeg op : Yentl Van Severen, Sebbe Hoppe, Andreas De Kerpel, Arne Zarka, Maxime Cottignie (60’Ismael Van Cleven), Guillaume Coullier, Tom Lannoo, Martin Puskas (60’Milan Van De Maele), Olivier Vermander (46’Tibo Hoste), Tristan Deblieck), Jari Van De Maele (46’Mathias Clement).

Met nog drie matchen voor de ploeg staan de KSVO-beloften op een vierde plaats. Dikkelvenne is de primus met tien punten voorsprong op de tweede.

Zondagnamiddag wonnen de reserven van Steven Verkeyn met liefst 4-1 van Heist B. Het werd een probleemloze zege die nog hoger had kunnen uitvallen. Halfweg stond het al 2-0 na goals van Luka Talloen (aanvoerder), 19′ en een wereldgoal van rechtsback Maxim Cornelis, 39′, die net als zijn pa Hans een weekend had dat hij iets kon vieren. Vader de titel, hij een schitterende goal. Vlak na rust nam KSVO het wat licht op wat resulteerde in de snelle aansluitingstreffer van Singh maar tegen het einde van het vierde kwartier ging KSVO weer duwen. Er werden nog wat kansen gemist maar dan kregen de bezoekers die bijzonder potig speelden twee keer een rode kaart, in de 75e en 79e minuut, telkens een tweede geel. Tussenin (77′) had Milan Van De Maele de score op een veiliger 3-1 gebracht en invaller Foeke Buffel zorgde in de slotfase (85′) voor de 4-1.

KSVO speelde met Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Remi Desticker, Nils Nagels (80’Tibo Hoste), Quinten Puype, Tibo Vanbossel, Teheo Kasongo Sabury (80’Nils Hazebrouck), Milan Van De Maele, Luka Talloen (54’Foeke Burffe), Josse Vienne, Luca De Baluwe (40’Jente Dormaels).

KSVO ’s B-elftal heeft meteen zijn laatste thuismatch gespeeld, zal wellicht vijfde of zesde eindigen (het heeft 2 punten achterstand op Westkapelle en Wenduine , de nummers vier) en evenveel punten als Torhout KM. Komend weekend trekt KSVO met één punt achterstand in de derde periode op Wingene en evenveel punten als KM Torhout, naar Beernem. Datzelfde Wingene is kampioen in vierde provinciale tenzij ze op de slotdag een enorme pandoering zouden krijgen. Ze hebben drie punten meer en een match meer gewonnen dan Varsenare. Toch een mooi seizoen voor het team van Steven Verkeyn en zijn terreincommissaris Andy Haezebrouck.

(Daniel C.)