KSVO verliest in extra tijd twee punten in Merelbeke (2-2)

Op zaterdag won Jong Cercle gemakkelijk van hekkensluiter Erpe-Mere (3-0) en legde leider Lokeren-Temse achtervolger Sparta Petegem over de knie (1-0) waardoor de ploeg van Hans Cornelis nu echt wel naar de titel racet. Negen punten voorsprong op Jong Cercle en al 12 op Sparta Petegem. KSVO kon in Merelbeke een goeie zaak doen, naaste achtervolger RC Gent verloor immers thuis van Dikkelvenne en bleef dus al zeker achter op KSVO.

Het werd een 2-2 gelijkspel, de vierde keer na Nieuwjaar dat die uitslag op het bord komt, twee keer thuis (Aalst en Oudenaarde, twee keer uit, RC Gent en nu Merelbeke). Het betekent in de stand dat KSVO op gelijke hoogte komt met Sparta Petegem, gedeelde derde plaats, dat de voorsprong op nummer vijf (RC Gent) nu twee punten bedraagt en dat van de achtervolgers enkel Aalst twee punten inloopt.

Op Merelbeke kon Kurt Delaere geen beroep doen op Broes Willem (geelgeschorst), evenmin op de nog niet fitte Neil Dildick (na werkongeval) en evenmin op Arvid Lenihan. Zico Claeys kwam terug na ziekte en pakte zijn plaats weer in op het middenveld en daardoor verdween Martin Puskas uit de ploeg. Overigens nog iets rechtzetten : Martin was degene die vorige week bij de 2-1 van Phil Canoot op de doelman knalde waardoor Canoot de rebound kon benutten en Martin had ook een assist bij de 4-3. Zoals eerder was Lucas Maus de centrale verdediger die de positie van Willem overnam.

Nog voor het openingskwartier rond was stond de thuisploeg op voorsprong. De ervaren centrumspits en goalgetter Nico Binst werd doorheen het Oostkmpse centrum gestuurd en werkte keurig af (1-0). Lang konden de Oostvlamingen niet genieten van hun voorsprong. Jules Vanhaecke kroop in de rol van aangever en vond het hoofd van Phil Canoot die met zijn tweede treffer in evenveel weken (en nu in totaal vijf) voor de gelijkmaker zorgde (1-1). Op het harde en niet zo goed bespeelbaar terrein leek combineren voor beide ploegen vrij moeilijk, halfweg stond die stand nog op het bord.

Bij de rust twee wissels bij KSVO. Suffys en Timmerman moesten de plaats ruimen voor Rien Plasschaert en Martin Puskas, een volledige flankwissel dus. Al snel kwam KSVO op voorsprong, de assist kwam van Dylan Vanhaeren, Jules Vanhaecke rondde keurig af in de linkerbenedenhoek (1-2). Nummer veertien als we het goed hebben. Na een boeiende maar niet hoogstaande tweede helft leek KSVO met drie punten naar huis te zullen gaan. Phil Canoot werd net voor het einde van de reglementaire speeltijd nog vervangen (door Jari Van De Maele), en in de extra speeltijd liep het toch nog verkeerd. Jordi Van Laere scoorde alsnog de gelijkmaker in de 93ste minuut. Extra zuur uiteraard voor de roodwitten.

KSVO speelde met : Iket; Suffys (46’Plasschaert), Maus, Benoot, Bragard; Timmerman (46’Puskas), Declerck, Vanhaeren, Claeys; Canoot (88’Van De Maele), Vanhaecke. Niet gebruikte wisselspeler : Emiel Martens.

Doelpunten : 14’Binst 1-0; 18’Canoot 1-1; 48’Vanhaecke 1-2; 93’Van Laere 2-2.

Scheidsrechter Beerens trok twee gele kaarten, één voor elke ploeg. Die voor KSVO was er één voor Rien Plasschaert, zijn derde en dat betekent dat hij zaterdag de topper tegen Jong Cercle zal moeten missen. Bij winst komt KSVO naast Cercle’s beloftenteam. Die match wordt op het gebruikelijke tijdstip van 19u30 op De Valkaart gespeeld.

(Daniel C.)

Beloften pakken vier op zes in drie dagen, reserven winnen derby tegen Ruddervoorde

De beloften moesten twee keer aan de bak deze week Woensdag werd een in onderlinge afspraak inhaalmatch gespeeld tegen FC Gullegem. Het werd een 5-3 zege tegen het nummer vijf. Het team van Jeffrey Vandepoel, geassisteerd door Steven Verkeyn, maakte er een doelpuntenrijke match na een sterke prestatie van KSVO. Scoorden : Luca De Blauwe (drie keer) en Arno Daenens (twee keer), laatstgenoemde is nog maar zestien.

Kwamen in actie : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Jente Dormaels (80’Josse Vienne), Milan Van De Maele, Sebbe Blaton (72’Ismael Van Cleven), Tristan Deblieck, Luca De Blauwe, Arno Daenens (65’Matthias Clement) en Jersey Jonckheere (85’Maxim Gydé).

Veel van die acteurs moesten op vrijdagavond om 20 uur alweer aan de bak, dit keer uit bij het nummer twee, Westhoek. Daar werd het 2-2, een heel goed resultaat toch wel na opnieuw een sterke prestatie. Vooral een fysiek sterke tegenstanders, maar de roodwitten behaalden een verdiend punt. Opnieuw was Luca De Blauwe goed voor een doelpunt (assist Maxim Cornelis), en Tristan Deblieck (assist Arno Daenens). Vier spelers speelden liefst 180 minuten in drie dagen, veel anderen speelden over de twee matchen meer dan 120 minuten. .

De vijftien die voor het gelijkspel zorgden : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis (52’Seppe Hoppe), Adreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Jente Dormaels, Milan Van De Maele, Jeroen Ide (65’Matthias Clement), Tristan Deblieck, Jersey Jonckheere (56’Sebbe Blaton), Luca De Blauwe (56’Sebbe Blaton), Arno Daenens. Opmerkelijk : het heroptreden van Jeroen Ide na blessurezorgen en studieredenen gedurende een dik uur, en van de A-kern stond behalve Jeroen ook nog eens Andreas De Kerpel in de ploeg.

De KSVO-beloften staan na deze speeldag gedeeld vierde met evenveel punten als Gullegem.

De reserven van hun kant hebben zaterdag de derby tegen Daring Ruddervoorde B gewonnen met 4-1. De prestatie was -ondanks de duidelijke cijfers- eerder aan de matige kant.

De acteurs waren : Thibo Decloedt (3 matchen in vier dagen !), Ismael Van Cleven, Wout Devos (45’Theo Kasongo Sabury), Nils Nagels (66’Fabrice Beuselinck ), Quinten Puype, Theo Vanbossel (79’Remi Destickere), Foeke Buffel, Luka Talloen, Nils Haezebrouck, Jose Vienne, Matthias Clement.

KSVO kwam snel op achterstand, Emiel Verschaeve zorgde na 3 minuten voor 0-1 en ook het tweede doelpunt voor rust, de gelijkmaker, kwam van een Ruddervoorde speler, maar Frederik Cordie scoorde wel tegen zijn eigen kamp (1-1). Rond het uur scoorde KSVO twee keer in evenveel miuten : Nils Haezebrouck zorgde voor de 2-1, één minuut later was het Foeke Buffel die voor de 3-1 tekende. Nils Haezebrouck legde in de 82ste minuut voor de 4-1 eindstand.

(Daniel C.)