KSVO gaat (onverdiend) onderuit tegen Jong Essevee : 0-2

We hadden het niet zien aankomen en wellicht weinigen met ons. Jong Essevee kwam zowaar winnen op De Valkaart, de manier waarop is een ander paar mouwen. Deze tweede thuisnederlaag kwam hard aan. Het is nu 0 op 6 en voor de tweede keer op rij dat KSVO niet scoort, heel uitzonderlijk. En ook de tweede ploeg die tegen KSVO zes op zes pakt, want in de eerste periode ging KSVO aan de Gaverbeek met 3-1 onderuit. Het had allemaal anders kunnen verlopen, maar één zaak is zeker. De overwinning voor de in het blauw spelende bezoekers was zeer gevleid. Al stond de nieuw aangestelde T1 van de Waregemse beloften, Sandrijn De Schepper, na afloop te glunderen en hoorden we hem zeggen dat er zelfs hogere cijfers in zaten. Tja, helemaal in de slotfase toen KSVO met tien stond en er man tegen man werd verdedigd of zelfs met een numerieke minderheid, toen wel. Voordien zeker niet..

De reeks onbeschikbaren was iets te veel van het goeie voor onze roodwitten : Dylan Vanhaeren ontbraken wegens zijn verplichtingen bij de nationale ploeg. Verder was Senne Decloedt geelgeschorst en konden door blessures geen beroep gedaan worden op Thijs Benoot (voor rest van het seizoen), Figo Suffys, Lucas Maus (had al last in Brakel, trainde niet voluit en zaterdag werd beslist om hem niet op te stellen teneinde de rest van het seizoen niet in gevaar te brengen), Neil Dildick, Tom Lannoo en Olivier Vermander. De rest van de A-kern waren de vijftien op het scheidsrechtersblad (met uitzondering van Jeroen Ide). Zo stond de pas aangetrokken Maxime Cottignie aan de aftrap als linker centrale verdediger, maar voor we een oordeel konden vellen -zijn eerste tussenkomsten waren goed- moest hij al na dertien minuten vervangen worden met een blessure die toch ernstig leek. Enter Andreas De Kerpel, normaal bij de beloften (of reserven) uitkomend, hij zou een degelijke invalbeurt kennen vooraleer trainer Kurt Delaere in de slotfase alles op alles zette en hem verving. In dat eerste kwartier was KSVO wel baas zonder echt uitgesproken kansen, die kwamen er pas na het kwartier. Twee keer in evenveel minuten, eerst op een voorzet van Diego Bragard, Rien Plasschaert -als offensieve middenvelder- infiltreerde goed maar zijn poging werd net afgeblokt. Daarna was er een identieke fase, nu kwam de voorzet van Phil Canoot, Plasschaert’s poging ging rakelings naast. Toen doelman Dobbels werd opgejaagd door Phil Canoot schoot hij de bal pardoes tegen Phil aan, gelukkig voor hem ging de bal net naast de voor hem goeie kant van de paal. KSVO domineerde voluit en gaf niets weg. Tot op het halfuur. Arvid Lenihan miste zijn interceptie op links tegen Sylla, de tussenkomst van Broes Willem lukte ook niet, en nadat de bal in eerste instantie werd afgeweerd kon Hallaert in tweede instantie toch Demuynck bereiken, die de bal netjes naast Iket in de hoek prikte (0-1), volledig tegen de gang van het spel in. De bezoekers verdedigden niet uit, het enige pluspunt voor de bezoekers was dat er altijd wel twee man voorin bleven hangen, meestal Sylla en Demuynck of anders ook eens Hallaert of Cappelle. Die moesten iets proberen te doen met de meestal lukraak weggetrapte ballen. Er viel in het derde kwartier waarin KSVO wel goed combineerde maar alleen tot aan de rechthoek, nog één kans. Vanhaecke dribbelde in de breedte tot hij kon uithalen, zijn poging ging voorlangs. Met een 0-1 gngen de bezoekers met een gevleid resultaat de kleedkamer in.

Geen wijziging het spelbeeld na rust. De thuisploeg meester in het middenveld, dat de bezoekers volledig oversloegen, maar geen doorkomen aan. Na 56 minuten was er zowaar een kans voor de bezoekers toen ze via een verre flankvoorzet aan de tweede paal Sylla vonden. Die streelde de bal in plaats van door te trappen, Iket had er geen probleem mee. Op de snel uitgevoerde counter werd Rien Plasschaert gelanceerd, ondanks truitjetrek geraakte hij in de zestien en koos dan de korte hoek, Dobbels was verrast maar duwde toch in hoekschop. Even na het uur, de ene hoekschop voor KSVO volgde de andere op, werd een bal van Declerck van de lijn gekeerd. KSVO was dominant maar het liep telkens verkeerd bij de pré-assist of de laatste pass zelf. Een technisch foutje van Andreas De Kerpel werd niet afgestraft, Iket duwde in corner. Eerder was Jari Van De Maele al in de plaats gekomen van Rien Plasschaert, daarna volgde ook Puskas -nog een offensieve pion- in plaats van De Kerpel. Waarmee KSVO achterin man tegne man ging spelen. En dan vanuit het niets. Een overtreding van Bragard -die zich een paar keer vergallopeerde in zijn offensieve maneuvers- Diego kreeg geel en wat erger was. Wulleman trapte die vanop 25 meter van tegen de zijlijn, de bal ging over Iket en iedereen heen, tegen de paal en zo binnen (0-2). Een ‘once in a lifetime’-doelpunt voor de jonge flankspeler van Jong Essevee, volgens Kurt Delaere was dat bedoeld als voorzet en dat zou wel eens zo kunnen zijn. Hoe dan ook zuur, een wissel om de boel om te gooien en dan gepakt worden op een doelpunt die niet eens een kans was. Terwijl KSVO bleef aanvallen met de moed der wanhoop, de bezoekers speculeerden op de counter en kregen nog twee grote kansen via invallers Bracke en El Boutaibe (alleen voor doel na een twee tegen één-tegen-twee situatie) maar ze faalden. Hoe dan ook bleef het 0-2 terwijl er even goed een 1-0 had op het scorebord kunnen staan. Toch zagen we een gebrek aan scherpte bij KSVO en toch ook een gebrek aan vele kansen, de enkele die er waren werden niet benut. Zo kwamen Phil en Jules nauwelijks in schietpositie. Zuur ook dat Milan Iket weinig reddingen moest doen en toch twee keer geklopt werden, zijn opponent had meer werk maar bleef ongeklopt.

In de slotfase waren er ook een paar frustraties : zowel Diego Bragard als Milan Iket mopperden en kregen geel, de eerste betekende een tweede en dus mocht Bragard opstappen. Tweede keer dat hij twee keer geel kreeg in maart, het overkwam hem ook in Lokeren. En Milan heeft meeval : scheidsrechter Hillewaere noteerde zijn gele kaart niet op het scheidsrechtersblad, zodat hij met één geboekstaafd blijft.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Cottignie (13’De Kerpel, 77’Puskas), Bragard; Timerman, Plaschaert (68’Van De Maele), Declerck, Claeys; Canoot, Vanhaecke.

Doelpunten : 30’Demuynck 0-1; 79’Wulleman 0-2.

Drie gele kaarten voor de bezoekers, die wel alle trukken van de foor toepassen en wel degelijke professioneel waren op dat vlak : tijdrekken en schwalbes. Vier gele kaarten voor KSVO, twee voor Diego Bragard, die zich moet leren beheersen, Iket en Claeys. En met gevolgen : derde geel voor Zico, die in het samenspel sterk presteerde, en net als Bragard komend weekend aan de kant moet blijven.

Komende zaterdag speelt KSVO op het veld van hekkensluiter Erpe Mere (om 19u30) zo goed als veroordeeld, en zal dus zeker Benoot, Dildick, Suffys, Bragard en Claeys en mogelijks ook Cottignie missen. Daarentegen staat het vast dat Vanhaeren en Maus weer inzetbaar zullen zijn, net als de uit schorsing kerende Senne Decloedt.

In de klassering wordt het worstelen om in de topvijf te blijven. Ook Jong Cercle verloor (op RC Gent). RC Gent en Sparta Petegem delen nu de tweede plaats met Jong Cercle en KSVO, en Dikkelvenne en Aalst volgen op respectievelijk drie en twee punten van KSVO. Petegem bleef in gebreke tegen Gullegem. Merelbeke won zondag an KM Torhout en komt het gelijk met o.a. KSVO en nog twee clubs op de derde plaats. De eindronde is niet meer zo zeker…

(Daniel C.)

Arvid Lenihan : “Leren ophouden met zagen”

Voor de tweede week op rij speelde Arvid Lenihan na zijn rugblessure de volle negentig minuten dankzij spierontspanners (inspuitingen). Hij zag goeie maar ook mindere zaken. “We spelen aanvallend en af toe heb je matchen dat het niet lukt -zoals vandaag- en dat de tegenstander alle geluk van de wereld heeft. Het was nu weer wat minder qua uitgespeelde kansen. En de tegenstander kreeg er minder maar werkt wel af. Dat is voetbal en dan moet je niet beginnen zagen. Ik begrijp de frustraties van mijn medespelers maar het brengt niets op, we spelen met iets te veel emoties omdat we niet krijgen wat we verdienen. We moeten ons herpakken, liefst op Erpe Mere al, en ook al staan die onderaan en zijn ze al zeker van degradatie, we gaan ze niet mogen onderschatten. We zien wel wie komend weekend beschikbaar is en wie niet, de ploeg zal door blessures en schorsingen in elk geval nog eens gewijzigd worden.”

Kurt Delaere :”Het zat allemaal tegen vandaag”

Kurt had het lastig met de nederlaag. “Ondanks de 0-1 ruststand was ik best tevreden met wat we voor de rust brachten. Alleen zat vandaag alles tegen. Onze eerste helft was voldoende maar we konden de schaarse kansen niet afwerken. Voor hetzelfde geld loopt die tegen Canoot aangetrapt onzetten van hun doelman binnen. Die lucky-fases bleven afwezig, geen penaltygevallen, geen hoekschoppen die eens goed vielen. En de arbitrage -zonder alles bepalend te zijn – was ook niet in ons voordeel. Sylla bezondigde zich duidelijk aan een schwalbe, zonder geel, even later werd Claeys bij zijn eerste tackle geelgeboekt terwijl het niet eens een fout was. Essevee bouwde niet op en werkte alleen met lange ballen, net als Jong Cercle onlangs. En dan moeten die spitsen er maar iets mee doen. Iedere ploeg speelt met hun identiteit maar dat is niet onze manier van voetbal. Bij alle bediscussiëre ballen floot de referee in hun voordeel. Het was vandaazg echt zo’n dag dat de bal er bij ons niet in wilde. We kregen iets te weinig kansen maar wel genoeg om een beter resultaat te krijgen. En je kunt er niet vanuit dat we toch zwaar gehavend aan de aftrap kwam. Zeven of acht spelers onbeschikbaar, waarvan toch vier titularissen. Nietmand vangt dat zonder problemen op. Volgende week gaan we naar Erpe Mere om te winnen, maar toch even waarschuwen. Ze verliezen veel, maar vaak met één doelpunt verschil. Een simpele wandeling verwacht ik zeker niet.”

(Daniel C.)

Postformatie : uitgesproken zege voor reserven bij SKD Hertsberge : 1-6

Terwijl de beloften werkloos bleven door het forfait van Anzegem moesten de reserven van Steven Verkeyn zaterdag aan de slag op het veld van SKD Hertsberge. Op de Breeweg werden het uitgsproken cijfers al verliep het niet zo simpel als de eindcijfers laten vermoeden.

De thuisploeg, al enige tijd getraind door Jeffrey De Busschere, bij ons gekend als speler met een heel goeie traptechniek en inmiddels al jaren bezig in het trainersvak, kon lange tijd meedoen en hield tot kort voor de rust stand. Toen opende Josse Vienne de score (0-1). Hertsberge, toch aan een kwakkelseizoen bezig, plooide helemaal in het vierde kwartier. Vlak na depauze zorgde Luca De Blauwe voor de 0-2 en even later kon Josse Vienne met zijn tweede van de avond de zege zo goed als veilig stellen. Voor de thuisploeg kon Craeye milderen, maar de ingevallen Arno Daenens kon dan met twee goals in vier minuten voor de 1-5 zorgen. Net’ nadat terreinafgevaardigde Andy Haezebrouck met een tweede gele kaart door scheidsrechter Van Oost wandelen werd gestuurd kon Luca De Blauwe met eveneens zijn tweede, dit keer vanop de penaltystip, voor de eindcijfers zorgen.

KSVO B speelde met : Thibo Decloedt, Seppe Hoppe, Ismaën Van Cleven (88’Matthias Clement-, Remi Desticker, Nils Nagels, Milan Van De Maele (73’Tibo Vanbossele), Theo Kasongo Sabury, Nils Haezebrouck (64’Arno Daenens), Luka Talloen (73’Tibo Hoste), Luca De Blauwe, Jose Vienne.

Doelpunten : 40’Vienne 0-1; 46’De Blauwe 0-2; 53’VIenne 0-3; 58’Craeye 1-3; 69’Daenens 1-4; 73’Daenens 1-5. 88’De Blauwe (pen.) 1-6.

Door de zege behoudt KSVO alle kansen in de derde periode en blijft het in het totaalklassement vijfde. Komende zaterdag 1 april speelt het om 18u30 thuis tegen Wenduine.

(Daniel C.)