Postformatie : uitgesproken zege voor reserven bij SKD Hertsberge : 1-6

Terwijl de beloften werkloos bleven door het forfait van Anzegem moesten de reserven van Steven Verkeyn zaterdag aan de slag op het veld van SKD Hertsberge. Op de Breeweg werden het uitgsproken cijfers al verliep het niet zo simpel als de eindcijfers laten vermoeden.

De thuisploeg, al enige tijd getraind door Jeffrey De Busschere, bij ons gekend als speler met een heel goeie traptechniek en inmiddels al jaren bezig in het trainersvak, kon lange tijd meedoen en hield tot kort voor de rust stand. Toen opende Josse Vienne de score (0-1). Hertsberge, toch aan een kwakkelseizoen bezig, plooide helemaal in het vierde kwartier. Vlak na depauze zorgde Luca De Blauwe voor de 0-2 en even later kon Josse Vienne met zijn tweede van de avond de zege zo goed als veilig stellen. Voor de thuisploeg kon Craeye milderen, maar de ingevallen Arno Daenens kon dan met twee goals in vier minuten voor de 1-5 zorgen. Net’ nadat terreinafgevaardigde Andy Haezebrouck met een tweede gele kaart door scheidsrechter Van Oost wandelen werd gestuurd kon Luca De Blauwe met eveneens zijn tweede, dit keer vanop de penaltystip, voor de eindcijfers zorgen.

KSVO B speelde met : Thibo Decloedt, Seppe Hoppe, Ismaën Van Cleven (88’Matthias Clement-, Remi Desticker, Nils Nagels, Milan Van De Maele (73’Tibo Vanbossele), Theo Kasongo Sabury, Nils Haezebrouck (64’Arno Daenens), Luka Talloen (73’Tibo Hoste), Luca De Blauwe, Jose Vienne.

Doelpunten : 40’Vienne 0-1; 46’De Blauwe 0-2; 53’VIenne 0-3; 58’Craeye 1-3; 69’Daenens 1-4; 73’Daenens 1-5. 88’De Blauwe (pen.) 1-6.

Door de zege behoudt KSVO alle kansen in de derde periode en blijft het in het totaalklassement vijfde. Komende zaterdag 1 april speelt het om 18u30 thuis tegen Wenduine.

(Daniel C.)