KSVO kan intense match op Dikkelvenne (net) niet met winst afsluiten : 3-3

De volledige dertiende speeldag werd op zaterdagavond afgewerkt, gezien de amateurclubs niet op zondag mochten spelen omwille van de concurrentie met de Rode Duivels die zondagnamiddag tegen Marokko speelden op het WK.

KSVO moest naar Dikkelvenne dat in de buik van de klassering stond. Het werd een intense match op een heel zwaar veld met wisselend scoreverloop. En met heel veel animo, gekruid met zes goals, elf gele kaarten waarvan één speler van de thuisploeg er twee kreeg op een dik kwartier van het einde. KSVO kon nog twintig minuten tegen tien voetballen, leek in blessuretijd nog de winst binnen te halen maar in de ultieme slotseconden kreeg de thuisploeg nog de gelijkmaker over de lijn. Een gelijkspel dat aanvoelde als een nederlaag. Niettemin blijft KSVO op een gedeelde vierde plaats staan met nog een inhaalmatch (woensdag op Torhout) te goed.

KSVO startte met Jules Vanhaecke op de bank, de topschutter was tien dagen in Senegal geweest en was pas donderdag weer op het oefenveld verschenen. Het defensieve kwartet bleef staan, Tom Lannoo stond weer op het middenveld rechts en liep Dylan Vanhaeren er iook weer bij. Naast Vanhaecke zaten Suffys, Dildick en Puskas op de bank.

KSVO begon zo goed als met een achterstand. Een vrije trap, na 2 minuten, ging via eerst Willem en vervolgens Maus tegen het lichaam van Dennis Vanvaerenbergh en de ex-beloftespits van Club Brugge scoorde zonder het goed te beseffen (1-0). De vroege achterstand bleef niet heel lang op het bord. Na 8 minuten effende Zico Claeys met het hoofd na een hoekschop van Louis Declerck. Het ging goed op én neer en nog in de eerste twintig minuten had de thuisploeg al twee keer geel, maar ook een nieuwe voorsprong vast. Een vreemde goal want wat bedoeld was als een voorzet kreeg door de wind wat effect mee en de voorzet (?) van Gordts waaide in de bovenhoek binnen (2-1). KSVO reageerde en kreeg kansen via Phil Canoot. Hij besloot een goed uitgespeelde actie op de doelman en zag een degelijke poging ook voorlangs lopen. Zo bleef het bij de rust 2-1, al hadden de roodwitten al het betere van het spel en had de thuisploeg nog voor de rust een derde geel aan zijn broek van referee Yves Verslycken die streng floot.

De tweede helft probeerde KSVO de lakens te verzetten en na een kleine tien minuten voerde Kurt Delaere een eerste wissel door met Neil Dildick voor Tom Lannoo. Nog in dat vierde kwartier kreeg ook KSVO zijn gele kaarten voor vleugelverdedigers Arvid Lenihan en Diego Bragard. Op het uur scoorde Dylan Vanhaeren de gelijkmaker door een vrije trap aan de tweede paal binnen te koppen (2-2). KSVO probeerde op dat elan door te gaan. Vanhaecke kwam van de bank voor Louis Declerck die al heel veel had gegeven en net voor het ingaan van het laatste kwartier kreeg thuisspeler Vic Seurynck zijn tweede geel en moest de thuisploeg met tien verder. Kansen voor de 90ste minuut kreeg KSVO nog : Neil Dildick zag een goal afgekeurd voor buitenspel en zat een doelpoging op de lijn gekeerd, ook aan de thuiszijde was er een poging van een aanvaller die door Willem werd gekeerd. Nog twee gele kaarten voor KSVO ook in dat slotkwartier, ééntje voor Dylan Vanhaeren en in de laatste minuut voor Neil Dildick. Helaas voor beiden hun derde en dus geschorst voor het komende duel. Ook de thuisploeg kreeg in de slotfase nog twee gele kaarten. In de laatste tien minuten kwamen Suffys en Puskas nog in voor Lenihan en Claeys. De ref zorgde door de vervangingen aan beide zijden en de vele gele kaarten voor wat extra speeltijd. In minuut 93 kwam KSVO nog op voorsprong. Neil Dildick kapte zich in de zestien behendig vrij en besloot laag in de hoek (2-3). De winninggoal leek het en de eerste seizoenstreffer voor Neil De thuisploeg mocht nog aftrappen en de actie leverde zowaar nog een goal op voor invaller Pouillon (3-3). Meteen na die goal werd afgefloten. Een opdoffer voor KSVO.

De opstelling : Iket; Lenihan (79’Suffys), Willem, Benoot, Bragard; Lannoo (54’Dildick), Maus, Vanhaeren, Declerck (64’Vanhaecke); Claeys (79’Puskas), Canoot.

Doelpunten : 2’Vanvaerenbergh 1-0; 8’Claeys 1-1; 18’Gordts 2-1; 59’Vanhaeren 2-2; 93’Dildick 2-3; 94’Pouillon 3-3.

Gele kaarten : 7 voor de thuisploeg, waarvan 2 voor Seurynck, 4 voor KSVO (Lenihan, Bragard, Vanhaeren, Dildick).

Zaterdag speelt KSVO om 19u30 tegen FC Gullegem op de Valkaart, maar eerst is er woensdagavond nog de inhaalmatch op KM Torhout om 20 uur. De volledig te herspelen match op de Velodroom wordt gelijktijdig gespeeld met Jong Cercle-Olsa Brakel in Ruddervoorde, na die matchen hebben alle clubs evenveel matchen gespeeld.

(Daniël C.)

Kurt Delaere :”Gevoel dat we twee punten verloren hebben”

Een gelijkspel op verplaatsing is nooit slecht als je nieuw in de reeks zijt maar niettemin was Kurt Delaere zondagmorgen nog altijd wat ontgoocheld over het resultaat van zaterdagavond. “Als je in het slotkwartier die winninggoal niet lukt en dan wel in de extra speeltijd dan denk je dat de zege binnen is. Als ze dan mogen aftrappen en nog scoren dan voel je alsof je twee punten bent verloren. Het had niet gestolen geweest. Zelfs bij de 2-1 achterstand halfweg vond ik ons de betere ploeg. Mijn collega, Lieven Gevaert, de trainer van Dikkelvenne, gaf na afloop toe dat als er een winnaar moest zijn dan het dan wij waren. Hij was heel tevreden met het punt, wij iets minder. Jules Vanhaecke is wel onze topschutter maar was na tien dagen afwezigheid pas op donderdag weer op training en daarom begon hij op de bank. Mijn vervangingen waren wat taktisch. De eerste om een iets offensiever profiel te brengen toen we nog 2-1 achter stonden. Louis Declerck had heel wat mee gewerkt en gebikkeld hoewel dat niet zijn sterkte is, is ook nog niet zo lang terug en een midweekmatch met een derde in 8 dagen zou misschien iets te veel zijn. Arvid werd gewisseld omdat na die rod kaart voor Seurynck de thuisploeg nog maar met één echt diepe spits stond, waardoor ik een frisse Suffys iets aanvallender kon laten spelen. We hebben veel spelers die de flanken kunnen doen, ook veel middenvelders die centraal spelen, zodat we niet met echte posities spelen. Het is uiteraard jammer dat we woensdag op KM Torhotu de dienstne van Dylan Vanhaeren en Neil Dildick moeten missen, je gaat liefst met je sterkste selectie naar zo’n tegenstander. KM heeft zich met twee opeenvolgende zeges, uit bij Jong Essevee en nu 4-0 tegen Wetteren wel weggewerkt uit de degradatiezone. Je wint niet zo maar 4-0, ik denk dus dat het zeker dikverdiend zal geweest zijn. Ik vermoed dat ze opnieuw dezelfde taktiek zullen toepassen als in de vorige ontmoeting: agressief en assertief in de duels en dan de snelle lange bal of counter. Aan ons om het beter te doen dan de vorige keer. Er zijn twee scenario’s. Bij puntenwinst komen we alleen op de vierde plaats, bij winst staan we op een zucht van de derde plaats. Bij verlies blijven we staan waar we nu staan : gedeeld vierde. In feite is het een match waar we weinig te verliezen hebben, we liggen ver voor op onze doelstelling, maar niettemin wil je toch altijd het best mogelijke resultaat halen,z eker in zo’n derby.”

Nog dit : KM stond halfweg 2-0 voor tegen Wetteren, nog voor het uur werd de bezoekende doelman uitgesloten, waarna in het laatste kwartier KM de cijfers verdubbelde. Ruben Pyck is weer fit en begon op de bank en viel in. KM incasseerde geen gele kaarten en kan op doelman Laleman na op zijn volledige selectie beschikken. Afspraak voor de KSVO-fans : woensdagavond op de Velodroom 20 uur.

(Daniël C.)

Postformatie : sterke prestatie beloften met winst beloond, ook reserven winnen overtuigend

Vrijdagavond al zetten de nationaal spelende beloften een sterke prestatie neer op het veld van RC Harelbeke, dat wel probeerde mee te voetballen, maar geklopt werd met duidelijke 3-7 cijfers. De KSVO-jongens onder leiding van trainer Jeffrey Vandepoel speelden één van de beste wedstrijden van hun seizoen en koppelden goed voetbal aan efficiëntie. Halfweg stond het 0-3. Renzo Gevaert opende na een assist van Jeroen Ide, die zelf voor de 0-2 zorgde op assist van Tristan Deblieck. Nog voor de pauze scoorde Jari Van De Maele op voorzet van zijn broer Milan (0-4). Het festival ging door na de rust met de treffer van Deblieck op assist van Sebbe Blaton (0-4) en diezelfde Blaton leverde een nieuwe assist op, goed voor het doelpunt van Thibault Dejaegere (0-5). De 0-6 was er weer één van Jari Van De Maele, dit keer op voorzet van Tibo Hoste. Na dat half dozijn kroop er niet abnormaal wat nonchalance in de ploeg, waardoor Harelbeke drie keer kon tegenscoren. Het orgelpunt was de zevende treffer voor KSVO, de tweede van de avond voor Dejaegere, op voorzet van Sebbe Blaton die voor liefst drie assists zorgde.

Begonnen aan de match : Yentl Van Severen, Renzo Gevaert, Andreas De Kerpel, Arne Zarka, Matthias Clement, Milan Van De Maele, Thibault Dejaegere, Jeroen Ide, Jari Van De Maele, Sebbe Blaton, Tristan Blieck. Vielen in : Tibo Hoste, Seppe Hoste en Jente Dormaels. Met Van Severen, De Kerpel, Ide en Jari Van De Maele dus vier kernspelers in deze ploeg

Zaterdag werkten de reserven in vierde provinciale hun match af op eigen terrein tegen SK Steenbrugge. De ploeg van Steven Verkeyn won met 3-0. Een piepjong elftal met vijf spelers van zestien op het terrein en allemaal spelers tussen 16 en 19. Deze gasten wonnen voor de tweede week op rij en hielden nu ook een clean sheet. In de tweede helft debuteerde Foeke Buffel, pas zestien sedert afgelopen week Halfweg stond het nog 0-0 maar in het vierde kwartier scoorden Luca De Blauwe en Maxim Cornelis (tweede week op rij) en in de slotfase zette Jersey Jonckheere de eindstand op het bord.

Speelden voor KSVO : Yentl Van Severen, Maxim Cornelis, Wout Devos, Ismaël Van Cleven, aanvoerder Quinten Puype, Guillaume Coulier, Jersey Jonckheere, Theo Kasongo Saburym Luca De Blauwe, Senne Moelaert, Tibo Hoste. Vielen in : Arno Daenens, Foeke Buffel en Tibo Vanbossel Bleef als doelman op de bank : Kasper Van Lerberghe. Sommige spelers maakten zowel minuten bij de beloften als bij de reserven, alleen Yentl Van Severen maakte twee keer de 90 minuten vol.