Postformatie : sterke prestatie beloften met winst beloond, ook reserven winnen overtuigend

Vrijdagavond al zetten de nationaal spelende beloften een sterke prestatie neer op het veld van RC Harelbeke, dat wel probeerde mee te voetballen, maar geklopt werd met duidelijke 3-7 cijfers. De KSVO-jongens onder leiding van trainer Jeffrey Vandepoel speelden één van de beste wedstrijden van hun seizoen en koppelden goed voetbal aan efficiëntie. Halfweg stond het 0-3. Renzo Gevaert opende na een assist van Jeroen Ide, die zelf voor de 0-2 zorgde op assist van Tristan Deblieck. Nog voor de pauze scoorde Jari Van De Maele op voorzet van zijn broer Milan (0-4). Het festival ging door na de rust met de treffer van Deblieck op assist van Sebbe Blaton (0-4) en diezelfde Blaton leverde een nieuwe assist op, goed voor het doelpunt van Thibault Dejaegere (0-5). De 0-6 was er weer één van Jari Van De Maele, dit keer op voorzet van Tibo Hoste. Na dat half dozijn kroop er niet abnormaal wat nonchalance in de ploeg, waardoor Harelbeke drie keer kon tegenscoren. Het orgelpunt was de zevende treffer voor KSVO, de tweede van de avond voor Dejaegere, op voorzet van Sebbe Blaton die voor liefst drie assists zorgde.

Begonnen aan de match : Yentl Van Severen, Renzo Gevaert, Andreas De Kerpel, Arne Zarka, Matthias Clement, Milan Van De Maele, Thibault Dejaegere, Jeroen Ide, Jari Van De Maele, Sebbe Blaton, Tristan Blieck. Vielen in : Tibo Hoste, Seppe Hoste en Jente Dormaels. Met Van Severen, De Kerpel, Ide en Jari Van De Maele dus vier kernspelers in deze ploeg

Zaterdag werkten de reserven in vierde provinciale hun match af op eigen terrein tegen SK Steenbrugge. De ploeg van Steven Verkeyn won met 3-0. Een piepjong elftal met vijf spelers van zestien op het terrein en allemaal spelers tussen 16 en 19. Deze gasten wonnen voor de tweede week op rij en hielden nu ook een clean sheet. In de tweede helft debuteerde Foeke Buffel, pas zestien sedert afgelopen week Halfweg stond het nog 0-0 maar in het vierde kwartier scoorden Luca De Blauwe en Maxim Cornelis (tweede week op rij) en in de slotfase zette Jersey Jonckheere de eindstand op het bord.

Speelden voor KSVO : Yentl Van Severen, Maxim Cornelis, Wout Devos, Ismaël Van Cleven, aanvoerder Quinten Puype, Guillaume Coulier, Jersey Jonckheere, Theo Kasongo Saburym Luca De Blauwe, Senne Moelaert, Tibo Hoste. Vielen in : Arno Daenens, Foeke Buffel en Tibo Vanbossel Bleef als doelman op de bank : Kasper Van Lerberghe. Sommige spelers maakten zowel minuten bij de beloften als bij de reserven, alleen Yentl Van Severen maakte twee keer de 90 minuten vol.

(Daniël C.)