KSVO zet Wielsbeke in tweede oefenmatch opzij met duidelijke cijfers (3-0)

KSVO had zijn eerste oefenmatch tegen Eendracht Wervik gemakkelijk gewonnen (7-1) maar de ploeg uit derde amateur was ook een zwakke opponent. Dat bij KSVO vlot gescoord en gecombineerd werd was weliswaar een feit, maar de tegenstander maakte het ook niet zo moeilijk. Vorig weekend, van vrijdag tot zondagmorgen, trokken Kurt Delaere en zijn staf met de kern op stage naar Oudenaarde, een teambuilding waar wat diverse activiteiten op het programma stonden. Wakeboarden, waterski, padel en een ludieke fotozoektocht o.a. Variatie troef, zaterdagavond ging men in groep kijken naar Zulte Waregem-Seraing om ex-ploegmaat Stan Braem aan het werk te zien, helaas kreeg die slechts enkele speelminuten. Na een uitgebreid zondagontbijt werd de terugtocht aangevat.

Dinsdag werd er getraind, woensdagavond stond een oefenpartij tegen het KSC Wielsbeke van ex-trainer Dieter Lauwers op het programma. Die ploeg, vorig seizoen kampioen in eerste provinciale, speelt dit seizoen ook in derde amateurs, net als Wervik, maar maakte een veel solidere indruk en was een betere waardemeter. Toch was het overwicht van KSVO dat een reeks hoger uitkomt, groot en konden de cijfers zelfs hoger opgelopen zijn.

Bij KSVO ontbraken om diverse redenen tweede doelman Emiel Martens, verdediger Thijs Benoot, middenvelder Louis Declerck, en flankaanvaller-aanwinst Rien Plasschaert.

Lucas Maus begon -als enige aanwinst in de basis- in het centrum van de verdediging naast Broes Willem, met Lenihan en Bragard op de flanken. In het middenveld speelde Jeroen Ide naast Dylan Vanhaeren, de flanken werden bezet door Tom Lannoo en Jari Timmerman. Voorin acteerden Phil Canoot en Jules Vanhaecke die om beurten afhaakten. Tien spelers op de bank waarvan alleen belofte Thibault Dejaeghere en derde doelman Yentl Van Severen niet invielen.

In de eerste helft was KSVO volop baas maar kreeg toch stevig weerwerk van Wielsbeke, dat alleen in het derde kwartier kon dreigen. Phil Canoot scoorde al na vier minuten na een doorbraak en voorzet van Jari Timmerman (1-0). Even over halfweg lanceerde Canoot op links de doorstomende Bragard die in zijn gekende stijl vaart maakte en op de lat poeierde, de goedgevolgde Timmerman liep de bal binnen (2-0) en even na het half uur trapte Canoot een vrije trap rechtstreeks binnen (3-0). Behalve nog een kans waren de thuisploeg in donkerblauw met rode accenten dus erg efficiënt. De eerste doelpoging van Wielsbeke (naast) kwam er pas na 37 minuten, twee minuten later werd een doelpunt afgekeurd voor buitenspel en een beloftevolle aanval in de slotminuut met een aanvaller door op rechts werd afgebroken door een fout van Broes Willem, die hem terecht de (enige) gele kaart opleverde.

Na de rust zes wissels bij KSVO met aanwinsten Suffys, Dildick en Van De Maele en vertrouwde gezichten als Decloedt, Claeys en Vermander. KSVO kreeg nog tal van kansen, vooral in het vierde en het laatste kwartier, maar het vizier van Dildick, Van De Maele en Claeys stond niet goed afgericht. Supereffcient voor de rust, geen efficientie na rust. Wielsbeke kwam nog aan één mogelijkheid. Toch zagen we heel knappe dingen van de 21-jarige aanvaller Van De Maele, die goeie acties op de mat legde. Rond het uur nog twee wissels : Maus en Bragard verlieten het terrein voor de aangetrokken De Kerpel en belofte Renzo Gevaert. Deze laatste, pas 19, liet als linksback heel mooie zaken zien zowel in het uitverdedigen als in aanvallend opzicht. Gescoord werd er dus niet meer.

Dit waren de acteurs voor KSVO : Iket; Lenihan (46’Suffys), Willem, Maus (61’De Kerpel), Bragard (63’Gevaert); Lannoo (46’Vermander), Vanhaeren (46’Decloedt), Ide, Timmerman (46’Dildick); Canoot (46’Claeys), Vanhaecke (46’Van De Maele).

Een hoopgevende prestatie die uiteraard bevestigd moet worden. Zaterdag speelt om 19u30 tegen de beloften van KV Oostende. Het weekend nadien start de Croky Cup met een thuismatch voor KSVO op zondag om 16 uur.