A-ploeg verliest laatste oefenmatch tegen Eendracht Elene Grotenberge (2-3)

Vrijdagavond had een deel van de postformatie gespeeld tegen een gemengde ploeg van Bredene’s A-ploeg en provinciale reserven en in de slotminuut verloren (2-3). Op zaterdag won een gemengde ploeg (A-kern en nationale beloften) dan in de vooravond van de B-ploeg van Eendracht Elene Grotenberge, dat net als KSVO beroep deed op een aantal kernspelers gemengd met jonge spelers uit de B-kern. Daar werd het 7-0 voor de roodwitten. Bij de selectie van veertien van die mix-ploeg zaten met Suffys, De Kerpel, Lannoo, Declerck, Ide, Puskas, Jari Vandemaele en Dildick toch een achttal kernspelers. Die de voorbije weken minder aan bod waren gekomen, ofwel speelminuten nodig hadden. Puskas bijvoorbeeld. Het werd dus 7-0 na een 2-0 ruststand. Er waren al 3 jongeren gestart, in het laatste halfuur kwamen er nog een aantal bij. Kurt Delaere coachte voor de rust, na de rust namen Steven Verkeyn en Hans Mulier, die voordien ook de bank bevolkten, over. Eerste coach van de beloften Jeffrey Vandepoel was op reis.

Het goeie voorbeeld van die ruime overwinning kon de eerste ploeg niet waarmaken. Het werd een 2-3 verlies tegen een verrassend goeie tegenstander. De nieuwbakken derde amateurploeg zou wel eens brokken kunnen maken in die reeks. KSVO liet een minder sterke indruk. Suffys en Jari Vandemaele schoven aan op de Oostkampse bank maar bleven daar 90 minuten net als Emiel Martens. KSVO begon met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Plasschaert, Maus (Decloedt), Vanhaeren, Claeys;Vanhaecke, Canoot. Dus slechts één wissel : Senne Decloedt die Lucas Maus in de loop van de tweede helft verving als centrale middenvelder.

KSVO kwam 0-1 achter na een defensieve weggever (17′, 0-1), maar het kon via Canoot halfweg gelijkmaken (1-1, 26′). Na de rust scoorde Rien Plasschaert voor KSVO (56′) en vooral na die voorsprong werden de kansen gemist om de voorsprong uit te bouwen. De bezoekers kwamen naast de thuisploeg (74′), de gelijkmaker was weer een defensieve inidividuele fout en de thuisploeg kreeg een derde treffer tegen in de 88ste minuut. Hoewel de roodwitten twee keer scoorden was de efficiëntie er niet, te veel kansen werden niet benut. En de tegenstander bleek heel snel om te schakelen en bleef doorlopend dreigend. Een niet echt geslaagde generale repeititie maar misschien is dat goed voor een prima première. Ook uit een nederlaag leert men trouwens.

Het echte werk begint in feite komende zaterdag met de thuismatch tegen Sparta Petegem om 19u30. De Oost-Vlamingen waren vorig seizoen de terechte kampioen maar vroegen bewust geen licentie aan voor eerste amateur en wisten dus dat ze niet konden promoveren. Ook nu zegt hun bestuur deze licentie niet te zullen aanvragen al moet het seizoen nog beginnen. Trainer Bert D’Hondt vraagt niettemin minstens een plaats in de topvijf en sommige spelers spreken ronduit hun ambitie over om opnieuw de titel te pakken. Hun laatste oefenmatch verloren ze wel zondagnamiddag tegen KM Torhout (1-2). Voor KSVO is het programma pittig : men speelt drie keer thuis in de eerste vier matchen én één keer uit (tegen Sparta Petegem, naar Westhoek en dan thuis tegen Harelbeke en Merelbeke). Ploegen die de reeks al langer kennen. KSVO gaat snel weten waar ze aan toe zijn.