KSVO omzeilt moeilijke klip op Voorde-Appelterre (1-2) en behoudt zijn riante voorsprong

KSVO heeft zondag in de vooravond (aftrap om 17u30 om de concurrentie van de Ronde van Vlaanderen te ontwijken) de moeilijke uitmatch op Voorde-Appelterre -de nummer acht van de reeks- tot een goed einde gebracht en de drie punten meegebracht naar Oostkamp.

Het kan niet altijd een spektakelstuk zijn zoals vorig weekend tegen KM Torhout. Zaterdag had die ploeg gelijkgespeeld tegen Wolvertem-Merchtem en zichzelf matematisch uitgespeeld voor de titel, maar FC Lebbeke nam wel vlot de maat van het zieltogende Sint-Niklaas (0-4). Om de kloof van 8 punten te behouden was winst dus welkom.

KSVO kon geen beroep doen op Arvid Lenihan (griep), Niels Van De Water was geschorst en Senne Decloedt was op zaterdag voor het eerst papa geworden en bleef bij zijn partner en kindje. Tom Lannoo werd uitgespeeld als rechtsachter, Olivier Vermander hernam zijn plaats in het elftal, en ook Milan Iket was opnieuw inzetbaar. Dat KSVO na een 1-0 achterstand terugkomt en die nog omzet in een overwinning bewijst de mentale kracht en weerbaarheid van onze roodwitten. Dat de zege dit keer niet met mooi combinatievoetbal werd geboekt zal niemand in de KSVO-familie deren.

Al na vijf minuten mocht Jules Vanhaecke zich aan de stip melden na een duidelijke penaltyfout. Jules kon de elfmeter niet omzetten en zo het overwicht, dat er zeker in het eerste kwartier was omzetten op het scorebord. Meer zelfs, bij de eerste de beste schietkans zorgde thuisspeler Finidi Vandendriessche met een fraai afstandsschot voor 1-0. KSVO reageerde quasi onmiddellijk, binnen de vier minuten zorgde Phil Canoot ervoor dat de fraaie gelijkmaker een feit was, nummer drieëntwintig voor hem. Bij de rust stond die stand ook nog op het veld. Na de pauze werd het niet bepaald mooi, maar wel fel en met veel duelkracht. Het veld liet niet echt goed voetbal toe. Nog voor het uur zorgde Broes Willem met een kopbal voor de voorsprong. KSVO hield die voorsprong tot het eind, een kwartier voor tijd kreeg thuisspeler Donmez zijn tweede geel, zodat de thuisploeg met tien eindigde. KSVO sleepte de overwinning binnen zonder heel veel weg te geven of zelf te creeëren.

Referee Bultynck trok 7 keer geel. Vijf voor de thuisploeg waarvan twee voor eenzelfde speler. Bij KSVO werden Broes Willem (kort na zijn doelpunt) en Zico Claeys geboekt.

KSVO speelde met : Iket; Lannoo, Willem, Benoot, Bragard; Vermander (72’Timmerman), Declerck, Vanhaeren, Claeys (80’De Waele); Canoot, Vanhaecke (85’Ide). Emiel Martens was de vierde bankzitter.
Doelpunten : 27’Vandendriessche 1-0; 31’Canoot 1-1; 58’Willem 1-2.

Broes Willem :”We stoppen niet !”

Voor de tweede week op rij was Broes Willem beslissend op het scorebord. Tegen KM Torhout scoorde hij de gelijkmaker vanop de stip, zondag was hij succesvol met een kopbal na een hoekschop. Willem, die rond de jaarwisseling even out was, speelt een beresterk seizoen. Met Thijs Benoot vormt hij een stevig stuitstuk achterin en hij is ook de man die zich offensief doet gelden met infiltraties, strakke lange ballen en op stilliggende fases.

“We hebben een atypische match gespeeld, op een terrein dat geen academisch of combinatievoetbal toeliet. Voor de rust waren we de betere ploeg en stond het 1-1. We zeiden tijdens de rust dat de thuisploeg zeker te pakken was. Het belangrijkste was de drie punten meepikken en daarin zijn we geslaagd. Onze voorsprong blijft intact. We stoppen niet en we zijn weer een stap dichter bij ons doel. We zijn niet echt bezig met het programma van de concurrentie, alleen met het onze. Uiteraard kom je vooraf te weten wat de concurrent deed als die daags voordien spelen. Dus wisten we dat winst nodig was om de kloof in stand te houden.  We hebben volgende week weer een verplaatsing, naar Wolvertem-Merchtem. Bedoeling is om ook die match goed voor te bereiden en ook daar gaan we voor de winst. Normaal zullen alle jongens die vandaag niet beschikbaar waren (Niels, Senne en Arvid) er weer bij kunnen zijn. Onze sterkte is dat we een sterke brede kern hebben. Er kunnen er maar elf spelen, ook al zijn er soms meer dan elf die het verdienen om te spelen. De trainer staat soms voor moeilijke keuzes, maar de concurrentie houdt de groep scherp en we trekken allemaal aan hetzelfde zeel.”

Broes die een verleden bij Cercle Brugge (tot de beloften), Oostnieuwkerke en Winkel Sport achter de rug heeft, mag ook pronken met al zes doelpunten. “Twee op strafschop, twee met het hoofd en twee met de voet. Op stilstaande fases ga ik meestal mee naar voor, samen met Thijs (Benoot), en dan doet het deugd als het eens lukt om te scoren, zoals vandaag.”

De komende speeldag voorziet een (theoretisch gemakkelijke) thuismatch van Lebbeke tegen Jong Lede en de verplaatsing van KSVO naar Wolvertem-Merchtem (zondag om 15 uur) Slaagt KSVO erin om ook daar te winnen dan mag men stilaan de champagne klaarzetten…..

(Daniël C.)