Verlies tegen KVO-beloften (1-3), bekerwinst zondag is belangrijker

Dinsdagavond speelde KSVO tegen de beloften van KVO, match die oorspronkelijk gepland stond op zaterdagavond maar verschoven werd naar dinsdag. De roodwitten verloren met 1-3 tegen een technisch sterke tegenstander -zonder één A-kernspeler in de rangen- dat in de tweede helft zijn zege wettigde.

De thuisploeg was het eerste half uur sterker. Door diverse redenen o.a  ziekte ontbraken Milan Iket, Broes Willem, Louis Declerck en Rien Plasschaert. Wellicht zien we een aantal van hen zondag wel opdraven. Andere titularissen begonnen op de bank. Niettemin dwong KSVO met gezonde pressing de tegenstander terug. Heel vroeg had een lob van de als centrumspits uitgespeelde Olivier Vermander geen succes, maar toen Dildick onderuit werd gehaald wees referee Patrouille naar de stip en dit keer mikte Vermander wel raak (1-0). De thuisploeg domineerde maar de kustploeg bewees dat het fel kan verdedigen. Net voor het halfuur een eerste doelpoging van de bezoekers, ruim over. De volgende twee acties waren wel raak. Bonsu Kwasi, pas 19 maar al een boom van een kerel, werd in de diepte gestuurd, hield Maus af en kon in twee tijden Emiel Martens kloppen (1-1). Dildick werd afgezonderd in de rechthoek maar vanuit een schuine hoek geraakte hij niet voorbij doelman Verlinde. De tegenaanval was wel succesrijk. Bragard ontzette in de voeten van diezelfde Bonsu Kwasi die het geschenk in dank aannam en in de hoek plaatste (1-2). Op dat moment wat gevleid, vlak voor het rustsignaal kopte Tom Lannoo een kans op de gelijkmaker net over.

Met drie nieuwe namen gaf Kurt Delaere aan niet geheel ontevreden te zijn. Het aantal wissels bij de kustploeg was groter en nu stonden bij hen een aantal lichtgewichten op het veld die wel technisch sterk waren. In de 53ste minuut kopte De Schepper de eerste kans na rust binnen (1-3). Nadien waren de kustjongens baas, Martens hield de 1-4 van het bord met een heel goeie tussenkomst; Op het uur waren bij KSVO nog vijf nieuwe jongens ingebracht, waaronder titularissen als Vanhaecke en Canoot. Drie keer kreeg Jules Vanhaecke de kans op de aansluitingstreffer, twee keer alleen voor doel gezet, telkens lukte het niet. Ook Ide en Canoot konden de aansluitingstreffer niet maken, tussenin bleef KSVO ook dreigend. De jonge Renzo Gevaert, die uit de beloftenselectie van KVO komt, maakte opnieuw een goeie invalbeurt bij onze roodwitten.

Doelpunten : 11’Vermander (pen.) 1-0; 30’Bonsu Kwasi 1-1; 36’Bonsu Kwasi 1-2; 53’De Schepper 1-3.

KSVO speelde met : Martens; Suffys (46’Lenihan), Maus, Benoot (60’De Kerpel), Bragard (60’Gevaert); Lannoo (46’Van De Maele), Vanhaeren (46’Ide), Decloedt, Dildick (60’Timmerman); Vermander (60’Vanhaecke), Claeys (60’Canoot). Niet gespeeld : Van Severen.

Bekermatch tegen FCS Mariekerke-Branst

Zondagnamiddag speelt KSVO thuis in de Croky-cup tegen de Antwerpse eerste provincialer FCS Mariekerke-Branst. Deze ploeg uit de regio Bornem ging vorige zondag winnen bij de Oost-Vlaamse eerste provincialer SK Grembergen, nadat het halfweg 1-0 in het krijt stond maar na rust na de gelijkmaker en een rode kaart voor de thuisploeg in het slotkwartier de zaken helemaal recht trok en met 1-3 won. Deze ploeg, in blauw-wit-geel is pas in de negentiger jaren opgericht, vertoefde lang in de lagere provinciale reeksen en pas sedert 2020 in de hoogste provinciale reeks. Voor KSVO is het een belangrijke match want als ze winnen spelen ze een week later weer thuis. Onderschatting zou ongepast zijn, in bekermatchen zijn er altijd verrassingen. De eventuele  tegenstander in de volgende ronde weten we pas zondag want ook dat duel tussen twee winnaars wordt op eenzelfde tijdstip afgehaspeld.

De aftrap zondag is om 16 uur, zonder concurrentie van nationaal voetbal want de Brugse clubs spelen op dat moment niet. Iedereen op post ?

(Daniel C.)