KSVO buigt in Wettteren achterstand om in verdiende zege (1-3), Dylan Vanhaeren bij alle goals betrokken

KSVO heeft zijn eerste uitzege beet, na winst bij RFC Wetteren, in de volksmond nog altijd Standaard Wetteren. Na een gelijkspel op Westhoek (dat een zege kon geweest zijn) en twee nederlagen bij de beloftenteams, Jong Essevee (3-1) en Jong Cercle (2-1) werd nu op Oostvlaamse bodem wel gewonnen. Sterk is dat KSVO na een mindere eerste helft en een gelijkopgaande eerste tien minuten na rust de roodwitten van Kurt Delaere het helemaal overnamen en er met een sterk laatste 35 minuten nog drie keer scoorden en nog evenveel goeie kansen niet benutten. Ideaal als reclame voor de topper tegen Lokeren-Temse van zondag a.s.

Eerste uitzege

Broes Willem (na schorsing) en Thijs Benoot (na heupblessure) waren weer fit en kwamen in de ploeg, Maus keerde terug naar zijn positie op de zes, Dildick was terug en begon op de bank waar ook Senne Decloedt en Figo Suffys plaats namen. Tom Lannoo en Jari Timmerman verdwenen weer uit de kern. Rien Plasschaert lijkt out tot eind december, toch een domper voor de jonge rechterflank die wel behekst lijkt want eerder viel ook Olivier Vermander al voor maanden uit.

De eerste helft kon KSVO niet bekoren. Wetteren bewees dat de overwinning bij Oudenaarde (nummer zes uit het klassement) geen toeval was geweest want ze waren baas in de eerste helft. Geholpen door een heel vroege voorsprong want Kenneth Devuldere kon al na twee minuten op hoekschop de thuisploeg op voorsprong brengen (1-0). Heel veel open kansen kreeg de thuisplioeg niet, Milan Iket moest wel twee tot drie reddingen uit zijn mouw schudden om de 2-0 te vermijden, het enthousiasme en loopvermogen van de thuisploeg leek groot, terwijl de bezoekende elf hun gewone patronen niet op de mat kregen. Gelukkig werd de schade halfweg beperkt tot één doelpunt acherstand. Negatief waren de gele kaarten die Dylan Vanhaeren en Jules Vanhaecke al pakten.

Na de pauze zagen de toeschouwers in het Marcel De Kerpel-stadion dat Wetteren nog een tiental minuten verder borduurde maar dat KSVO ook helemaal in de match zat. En dat werd met het vorderen van de speelminuten alleen maar sterker, het laatste halfuur zag je dat een aantal thuisspelers op hun adem hadden getrapt en dat KSVO steeds dominanter werd. De gelijkmaker kwam er na een hoekschop van Phil Canoot die door Dylan Vanhaeren krachtig werd ingekopt (1-1). De zoveelste assist voor Phil, die wel nog niet heeft gescoord dit seizoen. Direct erna een dubbele wissel, Canoot en Claeys gingen eruit voor Dildick en Suffys. Phil had immers rond de 55e minuut geel gepakt voor protest en de trainer wou wellicht geen risico nemen om komend weekend zonder aanvallers te zitten. De gele kaart die Jules Vanhaecke voor de rust had gepakt was immers zijn derde, waardoor de topschutter van KSVO komende zondag niet van de partij is tegen Lokeren-Temse. En Phil is immers wel een ervaren speler geworden maar je weet maar nooit. Nauwelijks vijf minuten na die dubbele wissel bracht die al op.Neil Dildick stuurde de bal knap diep, in de loop van Dylan Vanhaeren die net als vorig weekend tegen Zelzate zijn koelbloedigheid behield en voor de 1-2 zorgde. De thuisploeg kon geen vuist meer maken, KSVO domineerde en creeërde kansen die niet benut werden. Delaere bracht met Decloedt voor Declerck nog wat defensieve weerbaarheid, maar de voorsprogn kwam niet in gevaar. Het werd een tiental minuten voor tijd ook nog 1-3, nadat Vanhaeren met een puike bal in de verste zone Jules Vanhaecke vond die binnenkopte. Daarna kwam er nog een kans voor KSVO maar het bleef 1-3.

Er werd gewoontegetrouw een rondootje gemaakt met Dylan Vanhaeren als feestvarken in het midden. Mooie traditie…

Referee Kenneth Dhonr was gul met gele kaarten. Drie voor de thuisploeg, vier voor de roodwitten met Vanhaeren, Vanhaecke (schorsing), Canoot en Benoot.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Claeys (64’Suffys), Maus, Vanhaeren, Declerck (78’Decloedt); Canoot (64’Dildick), Vanhaecke. Emiel Martens bleef 90 ‘ op de bank.

Doelpunten : 2’Devuldere 1-0; 65’Vanhaeren 1-1; 70’Vanhaeren 1-2; 81’Vanhaecke 1-3.

KSVO blijft na negen speeldagen in de topvier, gedeeld derde met Sparta Petegem. Jong Cercle verloor zaterdag voor het eerst (1-3 tegen Merelbeke) en Aalst kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Oudenaarde (2-2). Aalst blijft leider met twee punten boni op Jong Cercle en drie op het duo KSVO-Petegem.

Voor de match tegen Lokeren-Temse van zondag (aftrap om 15 uur) kunnen nog kaarten bekomen worden op vrijdag ter gelegenheid van de match van de beloften en zaterdag in de kantine van 14 tot 17 uur.

Dylan Vanhaeren :”We bewijzen dat we onze plaats hebben in deze reeks”

Vorige week al scoorde Dylan Vanhaeren de gelijkmaker tegen Zelzate, op Wetteren was hij zonder meer de matchwinnaar met twee goals, die een 1-0 in een 1-2 omtoverden en als toetje de assist bij de 1-3. De kilometervreter die ook bijklust bij Cercle Brugge waar hij samen met de Brit Stuart Metcalf video-analist is (alleen niet als KSVO tegelijk met Cercle speelt) en die taak ook nog met een aantal jongens deelt , is ongewijfeld de man in vorm. Hij staat inmiddels met vijf goals achter zijn naam in negen matchen, niet onaardig voor een middenvelder.

“Het is inderdaad nog een leuke avond geworden, maar dat was het voor de rust zeker niet We waren nochtans verwittigd, Wetteren had gewonnen op Oudenaarde en we hadden zelfs beelden gezien, we wisten min of meer wat we konden verwachten. Toch startten zij bijzonder goed met een snelle goal na hoekschop en om een of andere reden kwamen we nooit in ons normale spel. Ze maakten veel meters en waren de betere ploeg, Milan had nog een paar reddingen in huis en bij de rust was hun voorsprong zeker gewettigd. Al waren het geen mogelijkheden waarbij we uit verband werden gespeeld. In het vierde kwartier hielden ze nog even hun niveau maar kwamen we beter voor de dag en na een uur bleken we zonder meer de dominante ploeg. Ze konden het niet meer belopen, ik denk dat ze alles hadden gegeven. Ik denk niet dat ze nog één kans gekregen hebben. We scoorden nog drie keer maar hadden nog meer kansen. Al bij al een verdiende zege, na de rust en na het uur zeker hebben we onze technisch en fysiek overwicht getoond.”

Dylan kon natuurlijk niet zijn eigen rol niet ontkennen. “Als middenvelder is het leuk om ook af en toe eens te scoren, de jongste twee matchen lukt dat zeer goed. Ik kom graag in beide zestienmeter-gebieden, om mee te verdedigen en offensief om ook mijn steentje bij te dragen. Met Lucas Maus staat er als defensieve middenveld iemand achter mij die altijd het defensieve in de gaten houdt en toch ook goed mee voetbalt. Het is allemaal geen toeval. De concurrentie is groot, je zou op training de intensiteit moeten ziet, het gaat er echt competitief aan toe, zonder echter uit de hand te lopen. De band in deze spelersgroep is immers heel goed, we maken elkaar beter. De resultaten bewijzen dat. Vorig seizoen wist ik dat ik de goeie beslissing had genomen om hier te tekenen, en dat is nog altijd zo, we zetten goeie resultaten neer door onze collectiviteit en samenhang, uiteraard ook door onze kwaliteiten. We bewijzen echt wel dat we in deze reeks thuis horen. Na bijna één derde van de competitie staan we nog altijd in de top. Met een traditieclub als Lokeren komende zondag, een match waarin heel wat jongens uit onze jonge spelersgroep uitkijken, krijgen we weer een topper als affiche.”

(Daniël C.)

Postformatie : nederlaag voor reserven, winst voor nationale beloften

De nationale beloften wonnen verijdagavond bij Eendracht Aalter met 2-3. Mooi resultaat, zonder A-kernspelers, want enkel met Yentl Van Severen als iemand die eventueel op het scheidsirechtersblad van de eerste ploeg zou komen als er een van de doelmannen uitvalt. Jong Oostkamp zouden we het team kunnen noemen, staat nu op een gedeelde zesde plaats met zestien punten uit negen matchen. Zes spelers van de beloften traden ’s anderendaags aan met de reserven, in vierde provinciale tegen Varsenare. Het drietal Blaton, Hoste en Hoppe als (late) invallers, drie anderen in de basis. Jente Dormaels, Stan Lamote en Thibault Dejaeghere. Met wisselend succes. De jaeghere bracht KSVO immers 1-0 voor maar toen de match op 1-1 leek te eindigen was Stan Lamote met een late owngoal de pechvogel, want zo werd het 1-2.