Gunstige bekerloting voor KSVO : twee keer op rij thuis tegen haalbare tegenstanders

De bekerloting voor de eerste rondes van het nieuwe seizoen gebeurden begin deze week. KSVO mag niet klagen met deze loting voor de Croky Cup. Of het net als vorig jaar tot een vierde match komt is nog afwachten maar het is in elk geval een gunstige loting.

Nadat de bekercompetitie start op 31 juli voor de clubs uit de lagere reeksen komt KSVO op zondag 7 augustus in actie. Het ontvangt op de Valkaart om 16 uur (normale aanvangsuur in de beker, uitzonderingen worden zelden toegestaan) de winnaar van het duel tussen KSK Grembergen en FCS Mariekerke-Branst. KSK Grembergen is een eerste provincialer uit Oost-Vlaanderen (regio Dendermonde), Mariekerke-Branst is een club uit Antwerpen die net naar eerste provinciale is gepromoveerd. Zij vechten hun onderling duel één week eerder uit. Indien KSVO de match van 7 augustus wint en zich kwalificeert speelt het op 14 augustus opnieuw thuis. De tegenstander komt dan uit één van vier clubs, die op 31 juli en 7 augustus onder elkaar uitmaken wie telkens verder gaat, slechts één van hen kan op het appel verschijnen. KVK Wellen is een Limburgse club die in derde amateurs speelt en dus vorig jaar op het niveau van KSVO, maar wel in de andere reeks. Royal Oreye Union is hun tegenstander op 31 juli, een club van slechts 15 km verder maar wel over de taalgrens. De winnaar neemt het dan op 7 augustus op tegen ofwel Esperanza Pelt, derde amateur (ook de B-reeks), club die in de eindronde geraakte maar door het ons welbekende Erpe-Mere werd uitgeschakeld, club die net als KSVO overkomt naar tweede amateur. Peltl neemt het op tegen Etoile Elsautoise, nog een club van uit de Waalse regio, dat tweede eindigde in hun eerste provinciale reeks.

Kansen dus voor KSVO om verder te gaan in de Croky Cup maar voorzichtigheid is geboden, bekervoetbal is altijd iets speciaals. Eerst die eerste match op 7 augustus overleven.

(Daniël C.)