Jong en oneervaren KSVO niet opgewassen tegen leider Eendracht Aalst : 4-1

Zondagnamiddag moest KSVO op bezoek leider Eendracht Aalst, die sedert de kapitaalsinjectie ineens beter begint te spelen maar nog altijd de adem van Ninove (op drie punten) in hun nek voelt. KSVO was fel vertimmerd : geschorsten Oumedjeber, Willem en Vanhaecke, met Dylan Vanhaeren, sporadisch getraind, werd geen risico genomen en dat Lenihan, Bragard, Maus, Timmerman, Vermander en Plasschaert geblesseerd zijn is niet nieuw. Maxim Cornelis kwam weer in de ploeg op rechtsback, Andreas De Kerpel -normaal een centrale verdediger- speelde linksback, en voorin stond Phil Canoot nog eens als diepe spits, Jari Van De Maele was rechteraanvaller, Yani Van Den Bossche in steun. Op de bank vier youngsters (Standaert, Milan Van De Maele, Deblieck en Hoste).

De thuisploeg begon fel, al in de eerste minuut werd een poging van Mputu, op pass van Mrsic, net op tijd afgeblokt. Even later was het wel prijs. Diezelfde Mputu, die uitblinker zou worden, kopte en voorzet van dichtbij in, de bal ging net over de lijn en dat werd gezien ondanks de bal nog ontzet werd (1-0). De eerste tegenactie, via Degryse, werd voorlangs besloten. Halfweg de eerste helft -KSVO was wel aanwezig in het spel- kwam de thuisploeg op 2-0, na slecht uitverdedigen was Mputu goed voor zijn tweede treffer (2-0). KSVO kwam meteen weer in de match nadat Jari Van De Maele twee minuten later in meerdere tijden een voorzet binnenwerkte (2-1). Van Den Eynde kopte een voorzet naast, Mputi bediende Mrsic,, maar die poging wed ggered, en Iket stopte ook nog een poging van woelwater Mputu.Halfweg 2-1.

Na de pauze moest Iket al snel een nieuwe kopbal van Van Den Eynde vanonder de lat duwen. En toen kwam een ongelukkige fase, toen een verre inworp van Geenens door Benoit Onraet ongelukkig in eigen doel werd gewerkt (3-1, 54′). Geenens verijdelde dan een aansluitingstreffer van KSVO.. Dat had de spanning kunnen terugbrengen. Intussen was Claeys vervangen door Milan Van De Maele. Mrisic kopte naast een kwartier voor tijd. Na 80 minuten was Ayaz gevaartlijk, de bal werd ontet, maar in minuut 84 was hij wel succesvol na technische foutjes in de afweer en op voorzet van Mputu (4-1). Daar bleef het bij.

De ploeg : Iket; Cornelis, Onraet, Benoot, De Kerpel; Degryse (81’Deblieck), Declerck, Claeys (65’M.Van de Maele), Van Den Bossche (74’Hoste), J.Van De Maele, Canoot. (Niet gespeeld : Standaert).

KSVO leek te groen achter de oren voor dit ervaren Aalst, niet verwonderliik als je tien spelers uin de A-kern moet missen en je vier jongens moet opstellen of inbrengen die voor de start van de competitie in de beloftenkern zaten.

Door de nederlaag blijft KSVO weliswaar zevende, maar Jong Essevee volgt op één puntje. Zaterdag komt RC Gent -bedreigde ploeg- op bezoek. Aftrap om 19u30.

(Daniel C.)

Nigel Smith : onervaren ploeg en individuele foutjes

De trainer was mild in zijn beoordeling van de match. “Aalst was misschien een maatje te groot, maar we hebben het hen ook iets te gemakkelijk gemaakt. Nochtans deden we het in spel soms redelijk mee maar zeker drie van de vier goals waren weggeefdoelpunten. Individuele fouten.  Aalst is best een goeie ploeg, had een overdosis van ervaring vergeleken met ons. Tibo Hoste had eerder al een keer minuten gekregen maar is nog een neofiet, voor Tristan Deblieck was het zijn debuut en Milan Van De Maele zit ook nog maar net in de selectie. Niettemin vind ik dat onze jonge ploeg niets kan verweten worden qua inzet en mentaliteit. Het was in feite een hoogdag voor de KSVO-jeugd, vier jongens uit de eigen opleiding speelden vandaag mee. We wisten dat het vandaag moeilijk ging zijn. Aalst beschikt over drie goeie aanvallers die het onze jonge ploeg moeilijk maakten, ook in de andere linies zit er bij hen ervaring. Dat Milan (Iket) de vorige speeldagen tien goals incasseerde was geen aanleiding om te twijfelen. We hebben twee goeie keepers. Noodgedwongen speelden we met een paar nieuwigheden, Phil nog eens als diepste man zoals in het verleden, Andreas voor het eerst als linksback. De komende matchen willen we onze rug weer rechten, er keren zeker twee of drie sterkhouders terug.”

(Daniel C.)

KSVO-weetjes

-Drie gele kaarten in Aalst, voor Zico Claeys, Benoit Onraet en Jari Van De Maele. Voor Zico, wat gefrustreerd door de gang van zaken, zijn tiende van het seizoen. Voor Jari zijn eerste. Benoit Onraet kreeg zijn zesde en moet in de komende match tegen RC Gent aan de kant blijven. Nigel Smith recupeert dan normaliter Mehdi Oumedjeber en Broes Willem en mogelijks ook Dylan Vanhaeren. Die trainde twee keer deze week maar men nam bewust geen riscio omdat hij de overige resterende matchen zou kunnen volmaken. Jules Vanhaecke kreeg na zijn uitsluiting tegen Jong Essevee twee matchen schorsing en moet ook tegen RC Gent nog aan de kant blijven.

-Mehdi Oumedjeber leek te zullen kiezen voor FC Gullegem of Mandel United, allebei dichter bij zijn woonplaats in de regio Rijsel, maar heeft uiteindelijk gekozen voor zijn vorige ploeg, KM Torhout, nauwelijks 15 km van Oostkamp en slechts een kwartiertje minder ver. Na één seizoen bij KSVO keert hij terug naar de Houtlanders, die hem als rechtsback zouden willen uitspelen ter vervanging van Arthur Devos die naar KSVO komt (samen met Jonas Taillieu).

-Sedert een tweetal maanden loopt bij KSVO ook Danny Deconinck rond. Hij is voormalig algemeen directeur bij FC Varsenare (eerste provinciale), maar stopte er eind 2023 omdat hij niet langer op dezelfde golflengte zat inzake sportief beleid. Hij wordt gerechtigd correspondent bij KSVO ter vanging van Ivan Van Hulle, die dit heel lang heeft gedaan. De Coninck zou ook deel uitmaken van de sportieve cel, vooral door Hans Mulier geleid.

-Op de vorige speeldag ging KSVO met 1-5 de boot in tegen Jong Essevee. Uitblinker bij die ploeg was Mohamed Quindo, met een hattrick. Dit weekend deed de linkerspits dit huzarenstukje over met een loepzuivere hattrick (niet onderbroken door tegengoal of goal van een medespeler), wat hen een 3-0 opleverde tegen KM Torhout, dat toch nog punten nodig heeft om uit de gevarenzone te blijven.Het meest bedreigd lijkt ons wel Harelbeke dat slechts één punt thuis hield en op de derde laatste plaats blijft. Wetteren en Sparta Petegem, allebei zwaar verloren, lijken uitgeteld. Tussen nummer dertien (Torhout) en Harelbeke (zestiende) zitten er twee ploegen, die ook nog fel bedreigd zijn (Mandel United en RC Gent). Het wordt spannend onderin de komende weken.

(Daniel C.)

Beloften nipt onderuit in Merelbeke, invallers verliezen ook van Blankenberge B

Vrijdagavond gingen de beloften van KSVO nipt onderuit bij Merelbeke, dat als tweede in de stand slechts één punt minder heeft dan leider Sparta Petegem. De ploeg van Jeffrey Vandepoel kon weer een vrij competitieve ploeg opsellen al was dat er één zonder enige speler uit de A-kern. Het werd een 2-1 nederlaag. KSVO blijft na dit verlies halfweg in de buik van de klassering.

KSVO speelde met Thibo Decloedt, Renzo Gevaert, Remi Desticker, Guillaume Coulier, Seppe Hoppe, Mattthias Clement, Josse Vienne, Foeke Buffel, Tibo Hoste, Nicolas Tocco en Tristan Deblieck. Na een uur kwam Sander Desmet in voor Nicolas Tocco, na 67 minuten nam Elias Van Troeye de plaats in van Tristan Deblieck en tien minuten later ruimden Remi Desticker en Tibo Hoste plaats voor Rune Groosman en Huub De Sutter.

Komende vrijdag spelen de beloften thuis, op de Valkaart, om 20 uur tegen Wielsbeke, de voorlaatste.

De reserven speelden zaterdagavond, om half zeven, tegen KSC Blankenberge B, dat slechts vier ploegen onder zich had. Toch werd het een verrassende nederlaag, 2-3. Trainer Vandepoel en teamafgevaardigde Andy Haezebrouck moesten uit een stilaan ingekrompen B-kern beroep doen op een tiental spelers die ook daags voordien hadden gespeeld met de beloften, hetzij als starter hetzij als invaller. Vroeg in de match zette Luca De Blauwe KSVO vanop de strafschopstip op 1-0, maar na tien minuten stond het alweer 1-1, na een doelpunt van Jersey Jonckheere (ex-KSVO). Na 26 minuten zorgde Luca De Blauwe met zijn tweede voor 2-1, maar amper twee minuten later maakte Kerckhove voor een nieuwe gelijke stand, de 2-2 bleef tot de rust op het bord. Een klein kwartier voor tijd scoorde Ryckelynck voor de bezoekende winst.

KSVO blijft weliswaar vierde maar had zich mits winst buiten bereik van de naaste achtervolgers kunnen plaatsen. Er zijn nog vijf matchen te gaan (zes voor sommige clubs).

De volgende speeldag brengt de KSVO-invallers naar leider KM Torhotu B, dat weliswaar de adem van Varsenare B in zijn nek voelt maar toch aan een uitstekend seizoen bezig is met 21 gewonnen matchen op 24. Aftrap zondagnamiddag om 15 uur op de Velodroom.

(Daniel C.)