Tweede oefenpartij van KSVO en tweede ruime zege : 4-1 tegen Wielsbeke

Na een deugddoende en goed verlopen amusante stage en een trainingsdag op dinsdag werd woensdagavond de tweede oefenpartij afgehaspeld op De Valkaart. De tegenstander : Wielsbeke, ploeg uit de derde amateurreeks, die getraind wordt door Dieter Lauwers, de voorganger van Kurt Delaere bij KSVO, die er zijn vierde seizoen aanvat, ook zijn laatste gaf hij al mee.

Vier spelers ontbraken in de selectie van KSVO. Lucas Maus heeft wat overbelasting aan de rug (zijn tere plek zei hij zelf) en nam geen risico. Jari Timmerman was op reis. Benoit Onraedt geraakte tegen Meulebeke geblesseerd aan de knie en een scan zou moeten uitwijzen of het al of niet een ernstig letsel is. Rien Plasschaert deed wel de opwarming mee maar bleef 90 minuten op de bank omdat hij een trainingsachterstand heeft. Ook Thijs Benoot ontbrak, hij had weer last van de enkel. Hopelijk valt het voor Thijs en Benoit mee en halen ze de competitiestart..

Kurt Delaere maakte gebruik van 19 spelers. Dit waren de elf die begonnen : Deman; Maxim Cornelis, Willem, De Kerpel, Bragard; Degryse, Van De Maele Milan, YariVan Den Bossche en Vanhaeren; Canoot en Jari Van De Maele. Twee nieuwelingen (Degryse en Van Den Bossche) en twee beloften (Cornelis en Milan Van De Maele). Nicholas Deman bleef 90 minuten onder de lat, Milan Iket bleef op de bank. KSVO begon sterk en creeƫrde een drietal kansen, de mooiste was voor Jari Van De Maele, maar doelman Van Renterghem redde spectaculair. Na 9 minuten was het toch 1-0, na een actie Milan Van De Maele-Canoot scoorde Bragard met een schotje in de hoek (1-0). Dezelfde doelman duwde ook nog een harde knal van Jari Van De Maele vanonder de lat en KSVO legde een rustig meesterschap aan de dag. Rond het halfuur kwamen de bezoekers toch wat in de match, Steelant werd op rechts weggestuurd, alleen voor doel maar Deman redde met de voet. Kort voor de rust was de derde doelpoging van Jari Van De Maele toch de goeie. Canoot stak Jari goed diep en die legde tussen Beeuwsaert en de onoordeelkundig uitgekomen doelman binnen (2-0).

Halfweg kwamen Oumedjeber (voor Cornelis), Lenihan (voor De Kerpel), Declerck (voor Milan Van De Maele), Vermander (voor Degryse), Claeys (voor Van Den Bossche), Onyema (voor Canoot) en Vanhaecke (voor Jari Van De Maele). Vermander stond amper twee minuten op het veld toen hij voor 3-0 zorgde en vijf minuten later scoorde ook Jules Vanhaecke nadat doelman Van Renterghem nogal knullig de bal loste (4-0). Op het uur mochten ook Willem, Bragard en Vanhaeren gaan rusten, kwamen in hun plaats Milan Van De Maele, Cornelis en De Kerpel die allen terugkeerden en nog een half uur speelden. Cornelis centraal in defensie. Nadien verwaterde de match wat, de bezoekers konden op hoekschop en met het hoofd scoren via Steelant (4-1), de eerredder zoals men het noemt. In de absolute slotfase kregen Vanhaecke en Onyema nog een paar kansen maar de 4-1 bleef op het bord. Taktisch waren er wel een paar experimenten zoals Oumedjeber op rechtsback, die het daar prima deed. De beloften Maxim Cornelis en Milan Van De Maele deden het goed, De Kerpel zit sowieso al in de A-kern.

De volgende oefenmatch is komende zaterdag, om 19u30 tegen Jong Cercle, ook op De Valkaart. De ploeg die komend seizoen ook hun thuismatchen op De Valkaart zal spelen (en niet meer in Ruddervoorde) en dit afwisselend met KSVO.