KSVO zet scheve situatie tegen FC Gullegem helemaal recht in slotfase : 3-1. 

KSVO heeft een verdiende maar moeizame zege behaald tegen FC Gullegem. Lange tijd zag het er naar uit dat de roodwitten puntenverlies gingen lijden en zelfs de eerste thuisnederlaag leek niet denkbeeldig met een 0-1 tussenstand tien minuten voor het eindsignaal. In een minuut tijd scoorde KSVO echter twee keer en het dikte de score nog aan met een derde (strafschop)goal.  Een bittere pil voor Gullegem, dat evenwel niet onsportief maar wel defensief uitpakte en rekende op een counters van de kaatsende spits Dekiere en flankaanvallers (of middenvelders) als Moerkerke en Aaron Dhondt.  Door de zege blijft KSVO bovenaan kamperen. 

Vergeleken met de voorziene opstelling van de afgelaste match in Torhout kon Kurt Delaere rekenen op Diego Bragard, waardoor Figo Suffys weer naar de bank verhuisde.  Dildick en Vanhaeren waren geschorst. 

Al na twee minuten was er een een serieuze kans voor KSVO nadat Bragard de eerste van vele rushes had besloten met een laterale keiharde pass. Vanderbeken kon de voorzet afweren in de voeten van Tom Lannoo, die zijn poging zag geblokkeerd door opnieuw Vanderbeken en een verdediger. Anderhalve minuut later knalde Louis Declerck vanuit de tweede helft maar rakelings over.  KSVO bleef baas tegen een tegenstander die in een 4-4-2 speelde met Notebaert in de rug van spits Dekiere en de flankspelers Moerkerke en Dhondt.  Men zag het technisch overwicht van de thuisploeg maar ook al meteen de moeilijkheid om de laatste pass zuiver te geven. Bovendien waren niet alle thuisspelers even scherp, zeker in het offensieve vlak.  Even voor het halfuur had Tom Lannoo een mooi diep balletje voor de goed weglopende Phil Canoot die alleen voor Vanderbeken opdaagde maar dan toch te onstuimig besloot, en dus niet binnen het kader. Unieke kans gemist. Er werd nogal wat balverlies geleden in de Oostkampse rangen maar Gullegem leek er niet van te kunnen profiteren. Op rechts won Arvid Lenihan al zijn duels, bleef koelbloedig in het uitverdedigen en zette steeds gepast door.  Toch viel het bezoekend doelpunt echt wel uit de lucht. Aaron Dhondt, ex-beloftespeler van Cercle Brugge die nadien een heel parcours doorliep (Izegem, Beveren-Waasland, Knokke, Mandel United en dan Gullegem) bewees zijn technisch kunnen door vanop links de paar meter ruimte die hij had te benutten om hard en geplaatst de verste bovenhoek te viseren (0-1, 42′). Prachtige goal, tegen de gang van het spel in maar ook dat is voetbal. En bijna werd het nog 0-2 toen een vlotte en snelle tegenprik doorgang verleende aan Dekiere, de centrumspits viseerde de verkeerde kant van de paal. Oef ! Halfweg 0-1. 

Na de pauze zette KSVO de dominantie verder, maar we moesten blijven vaststellen dat het laatste stuk (de pré-assist of assist) te dikwijls niet zuiver was.  Bovendien bleken de centrale verdedigers Vansuypeene en Henneuse fysiek ijzersterk in de duels met Vanhaecke en Canoot.  Kansen op een nieuwe countergoal kregen de bezoekers niet echt. Kurt Delaere bracht Jari Timmerman in voor Tom Lanoot, Jari ging iets dieper op rechts spelen en deed dat vrij aardig. Ook Louis Declerck die heel veel werk verzette op techniek werd na 70 minuten naar de kant gehaald voor Martin Puskas, wiens eerste acties niet lukten. Er was even appel voor een penaltyfout toen de doorgelopen Vanhaecke een forse por kreeg van Henneuse, maar de overigens goed leidende referee Beerens zag er geen graten in  BrandonVanderbeken, die van Gullegem naar KM Torhout verhuisde maar na twee seizoenen naar de Gullegemse stal terugkeerde, bleek bovendien heel betrouwbaar in het luchtruim.  Veel slordigheden maar wel aanhoudend aanvallen van de thuisploeg. Bij een zoveelste hoekschop van KSVO, we waren dan al 80 minuten aan het spelen, ging Vanderbeken dan toch eens in de fout. De bal kon hij niet goed intercepteren of verwerken en in het geharrewar ging de bal over de lijn. Een echte frommelgoal.  Broes Willem liep juichend naar de middenstip, had de bal in eerste instantie ook gekopt maar of de bal al of niet een bezoeker had geraakt vooraleer binnen te gaan kon niemand bevestigen.  Referee Beerens schreef het in op de wedstrijdblad als een doelpunt van Broes. (1-1). Minder dan een minuut later kon KSVO al weer scoren, al had de stadionklok intussen een andere minuut aangegeven. De aftrap na de gelijkmaker leverde balverlies op halfweg de helft van KSVO, meten ging het op rechts richting Jules Vanhaecke die de ruimte koos, twee verdedigers kwamen nog terug maar hij ontweek ze en schoot vanuit een schuine hoek de 2-1 binnen. Situatie helemaal rechtgezet.  Even later werd Jules weer weggestuurd, deze keer liepen Canoot (achtervolgd door een verdediger) op links en Jari Timmerman op rechts mee, maar de topschutter van KSVO koos voor eigen succes en knalde over.  Een minuutje later mocht hij naar de kant voor Figo Suffys, Jari Timmerman schoof een rijtje vooruit naar de aanval.  Het werd nog 3-1 drie minuten voor tijd toen een actie op links via Canoot de infiltrerende Puskas bereikte. Die werd in de zestien onderuit geschoffeld door rechtsback Doornaert, die geel kreeg en met penalty bestraft werd. Een veel zuiverde strafschop niet; Broes Willem benutte die en schoot hard binnen (3-1).Vierde seizoenstreffer voor Broes. Net voor die goal had ook Arvid Lenihan, voor zijn tweede overtreding van de avond, geel gekregen. 

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Btagard; Lannoo (60’Timmerman), Maus, Claeys, Declerck (70’Puskas); Canoot, Vanhaecke (83’Suffys); Senne Decloedt bleef op de bank. 

Doelpunten : 42’Dhondt 0-1; 80’Willem 1-1; 81’Vanhaecke 2-1; 88’Willem (pen.) 3-1. 

Drie gele kaarten, twee voor de bezoekers en voor Lenihan. 

KSVO blijft ongeslagen thuis. Voor Gullegem, momenteel gedeeld voorlaatste, ziet het er niet zo goed uit. Het team van Jordi Lemiengre won nog maar twee keer, telkens buitenhuis. Thuis kon het nog niet winnen. 

Volgende zaterdag speelt KSVO op het veld van leider Eendracht Aalst. KSVO is na de winst tegen Gullegem opgeklommen naar plaats drie, op één puntje van Lokeren-Temse, dat verrassend thuis verloor van Zelzate. Aalst speelt nog op zondag net als Jong Cercle en Sparta Petegem. Eerstgenoemd elftal kan nog over KSVO naar plek drie wippen of ernaast komen, Sparta Petegem kan nog op gelijke hoogte. Hoe dan ook blijft KSVO ongeacht de resultaten op zondag in de top vier. Sterk werk ! 

(Daniël C.) 

Arvid Lenihan :”Uitstekend weekend voor ons” 

Wat een dijk van een wedstrijd speelde aanvoerder Arvid Lenihan. Denk niet dat hij in de eerste helft één duel verloor en als dat toch het geval was raapte hij zelf die steek op en heroverde hij meteen de bal.  Knap intercepterend, correct en stevig in het duel, mee opkomend wanneer het kon en oog op de defensieve balans met een flankgenoot aan de overkant die altijd voor de diepte kiest. Arvid bleef ook na rust beresterk. Al kreeg hij kort voor tijd met zijn tweede overtreding wel geel. 

“Dat was in feite onterecht want ik dacht dat ik de fout ging meekrijgen. We gingen allebei naar de bal maar ik had hem het eerst. Het was wel wat al glijdend. Hoe dan ook, het geeft niet, als je de match kan winnen maak je daar geen zaak van.  Bedankt voor het compliment over mijn defensieve werk. Het was jammer dat die goal dan toch aan mijn kant valt. Ik ken Aaron Dhondt vrij goed, het is een aardige gast op én naast het veld en hij speelt quasi puur op zijn techniek. Altijd aanvallend vroeger meer als tweede spits, nu vanop de zijkant.  Verdedigend stonden we heel goed, behalve die goal en die kans erna hebben we niets prijs gegeven.  We speelden misschien niet zo zuiver maar we blijven gaan, ook als het niet meezit. Dat verklaart dat we een scheve situatie nog helemaal hebben kunnen rechtzetten.  We zijn fysiek helemaal in orde en we hebben een groep van zo’n 20 tal spelers die altijd ingezet kunnen worden. Ons weekend kan al helemaal niet meer stuk, we blijven net onder de top staan wat ook de andere resultaten zijn of zullen zijn. Lokeren-Temse en Eendracht Aalst reken ik niet mee, dat zijn halve profploegen. Komend weekend moeten we naar Aalst, daar hebben we niets te verliezen.  Niettemin gaan we naar daar om een resultaat te boeken en wie weet één of mee punten te pakken.” 

(Daniël C.) 

Reserven spelen gelijk op KM Torhout 3-3, winst voor beloften 4-3 tegen Drongen 

Zondagnamiddag speelde de reserven van KSVO in Torhout tegen de B-ploeg van KM Torhout, in een bittere koude. Het werd een 3-3 gelijkspel.  KM kwam op voorsprong en liep even na het halfuur zelfs tot 2-0 uit maar eerst scoorde Jersey Jonckheere de aansluitingstreffer en drie minuten later zorgde Luca De Blauwe voor de gelijkmaker. Met 2-2 werd gerust. In het vierde kwartier liep de thuisploeg weer 3-2  uit maar in de slotfase effende Milan Van De Maele vanop de penaltystip. 

Steven Verkeyn stelde volgende jongens op voor KSVO : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis (57’Josse Vienne), Ismael Van Cleven, Guinten Puype, Guillaume Coulier, Jersey Jonckheere, Theo Kasongo Sabury, Luca De Blauwe, Milan Van De Maele, Thibo Vanbossel (65’Nils Haezebrouck). 

De beloften van Jeffrey Vandepoel wonnen vrijdagavond met 4-3 van Drongen. Een hard bevochten duel waarin KSVO twee keer een achterstand ophaalde.  Vier A-kernspelers kwamen in actie :doelman Emiel Martens, Andreas De Kerpel, Jeroen Ide en Jari Van De Maele (in elke linie één), vijf andere spelers kwamen zowel vrijdag én ook zondagnamiddag (met de reserven) in actie. Kwamen tegen Drongen nog in het veld behalve voormelde A-kernspelers : Tristan De Blieck, Renzo Gevaert, Arne Zarka, Seppe Hoppe, Milan Van De Maele, Jersey Jonckheere, Sebbe Blaton,  en als invallers Thibault Dejaeghere, Quinten Puype, Theo Kasongo Sabury en Tibo Hoste.  

(Daniël C.)