Jong Cercle moet er ook aan geloven : KSVO wint met 4-2

Derde opeenvolgende oefenmatch voor KSVO op de eigen grasmat en nu moest ook Jong Cercle er aan geloven. Het werd 4-2 voor de roodwitten. Na de 6-0 tegen eerste provincialer Meulebeke en de 4-1 tegen derde amateurclub Wielsbeke moest ook reeksgenoot Jong Cercle voor de bijl. De moeilijkheidsgraad ligt iedere keer iets hoger, de constante blijft : winnen.

Bij KSVO stond al een team op het veld die kon doorgaan als een potentieel A-elftal. Ontbraken wel nog  : Lucas Maus (rug, straks speelklaar), Jari Timmerman (verlof) en Benoit Onraet (geblesseerd).

Jong Cercle heeft minder trainingen in de benen, maar daar tegenover staat dat zes van de spelers op het scheidsrechtersblad mee waren op stage met Cercle, gedurende 8 dagen en twee ervan zelfs (deels) meededen in de met 2-0 verloren oefenpot tegen Servette Genève. Met Bas Langenbick (vierde doelman) en Louis Torrès (teruggekeerd na uitleenbeurt aan Rodez, Frankrijk) stonden twee A-kernspelers op het veld die vermoedelijk niet veel zullen aantreden met de A-ploeg. . Xander Martlé werd ook bij de A-kern verwacht nadat hij vorig seizoen meerdere keren op de bank zat maar nooit speelgelegenheid kreeg bij de A-ploeg en nu niet werd opgenomen in de A-kern.  De boomlange spits Teun Wilke Braams scoorde vorig seizoen ettelijke keren bij de beloften, kreeg een tweetal invalbeurten bij de A-ploeg, geraakte dan gebelesserd  maar vertrok omdat hij een contract zou ondertekenen bij een Mexicaanse profploeg. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan en nu kwam hij weer terug, maar de kans dat de spits met Mexicaanse-Nederlandse nationaliteit een nieuw contract zal krijgen lijkt klein. Hij kreeg nauwelijks iets voor elkaar tegen het duo Willem-Benoot.

KSVO begon met Iket; Lenihan, Willem, Benoot, Oumedjeber; Vermander, Vanhaeren, Declerck, Canoot, Van Den Bossche, Vanhaecke. Nog steeds in oefentruitjes, de echte nieuwe shirts komen er binnenkort aan.

De start van KSVO was net als in de vorige oefenpartijen sterk, met meteen een vroege treffer. Declerck bediende op rechts Olivier Vermander, die gaf een prima kopbal-voorzet en Yani Van Den Bossche werkte keurig af (1-0); Na een tiental minuten gingen de Oostkampse aanvalsgolven wat liggen en het Cercle-middenveld werd sterker, vooral via de kleine maar technisch sterke Gydé. Een voorzet van Van Den Borre op rechts ging voorbij iedereen, tot bij Torrès en de Fransman knalde met zijn linker staalhard binnen (1-1, 15′). Het werd een evenwichtige partij tot KSVO weer op voorsprong kwam. Dezelfde Yani Van Den Bossche krulde vanop links een vrije trap vanop wel 30 meter in doel (2-1, 35′). Doelman Langenbick was verrast dat de verdediger voor hem de bal net niet kon wegkoppen. Een mooie tegenaanval van Cercle over verschillende stations eindigde bij Martlé, die leek te kunnen afdrukken maar Arvid Lenihan had nog een ultieme tackle in huis. Ei zo na werd het nog voor de rust 3-1, toen na een uitbraak op links Canoot voorzette, Vermander kwam een stap te kort om binnen te duwen.

Bij de rust geen wissels bij KSVO, wel een zestal bij Cercle waaronder Wilke Braams en ook Gydé. Een iets rustiger start, Lenihan moest weer op de lijn redden bij een poging van invaller Gega. Op het uur negen wissels bij KSVO : alleen doelman Iket én Arvid Lenihan (reuzematch !) bleven staan. Kwamen in : beloften Maxim Cornelis en Milan Van De Maele, ook De Kerpel, Bragard, Plasschaert, Degryse, Claeys, Jari Van De Maele en Oneyma. De invallers bleken al even gemotiveerd als de spelers die ze vervingen Claeys knalde na een solo maar nipt naast maar had even later prijs toen hij na een inzenden van Plasschaert en een misser van Onyema wel raak trof : 3-1 (72′). Na een scrimmage voor doel scoorde ook Andreas De Kerpel  (4-1, 75′). Vlak voordien had hij een gevaarlijk standje voor de eigen doelmuit weggewerkt. Toen Martlé werd afgezonderd voor Iket was het Milan die met de voet redde. Het werd toch 4-2 nadat Bragard diezelfde Martlé tegen de grond werkte en nu kon de Cerclist vanop de stip wel scoren (4-2, 84′). Daar bleef het bij. Beide opstellingen van KSVO wonnen dus van hun groenzwarte collega’s met 2-1….

De volgende oefenmatch is weer op eigen veld, volgende zondag om 16 uur tegen reeksgenoot Lebbeke; Nadien volgen uitmatchen bij KSV Hoek (9 augustus) en Club Next (op Jan Braydel op 22/8) onderbroken door een bekermatch uit op zondag 13 augustus en een oefenmatch op donderdag 17 augustus tegen Elene-Grotenberge.

(Daniel C.)