Zege bij KFC Eppegem (1-3), KSVO behoudt zijn voorsprong op naaste achtervolger

Na het eerste competitieverlies bij de Begoniaploeg van Lochristi en de uitslagen van zaterdagavond wist KSVO wat te doen uit bij Eppegem. KM Torhout was niet voorbij Svelta Melsele geraakt na een late gelijkmaker van de thuisploeg (2-2), Lebbeke had wel met duidelijke cijfers (3-0) gewonnen van Tempo Overijse, nummer vier. Mits winst in Eppegem kon KSVO de kloof met Lebbeke op 8 punten houden en die op Torhout uitdiepen tot 11 punten. Eppegem was na het gelijkspel op zaterdag van Anzegem (dat nu op een barrageplaats staat) echt op een degradatieplaats geraakt en moest ook vol aan de bak om daar weg te geraken.

KSVO deed wat het moest, het won met twee goals verschil, al maakte het zich op momenten zelf wat moeilijk. We laten assistent-trainer Kevin Deslypere aan het woord.

“Deze match verdiende zeker geen schoonheidsprijs, het was een overwinning die we verdienden maar gemakkelijk hebben we het onszelf niet gemaakt. We zijn heel goed gestart, en scoren in het openingskwartier via Jules Vanhaecke na een collectieve aanval en via Phil Canoot. Jongens die altijd goed zijn voor een goal, een zekerheid voor ons. In tegenstelling tot op Lochristi maakten we meteen een kloof en onze eerste twintig tot vijfentwintig minuten waren ook wel behoorlijk goed. Louis Declerck had op Lochristi een contactblessure opgelopen en lieten we een weekje rusten, normaal sluit hij komende week aan. Net als Milan Iket trouwens. Na die geoie start hadden we net als in Lochristi een lichte terugval, noem het misschien een vorm van te zelfzeker te zijn. De thuisploeg was strijdlustig maar opteerde vooral voor de lange bal en de tegenactie. Na hun aansluitingstreffer heeft Emiel Martens tot aan onze heel late derde goal twee keer goed moeten ingrijpen, één echt goeie kans uit de hoek gehaald, voor de rest waren ze niet echt gevaarlijk. Vanhaecke had al voor de rust een trap op zijn voet gehad en we hebben hem kort nadien vervangen, met een licht gezwollen voet, want we wilden geen riscio nemen. Tien minuten na de rust viel de thuisploeg met tien na een tweede gele kaart voor hun aanvoerder. Met de inbreng van Timmerman en Ide rond het uur en een kwartier voor tijd voor Vermander en Vanhaeren wilden we nog meer op zoek gaan na de beslissende treffer, met frisse krachten. Het lukte weliswaar pas vijf minuten voor tijd via Jari. Tweede goal na een invalbeurt en voor hem wellicht een beloning, iemand die er volledig voor gaat, die zich nu wil bewijzen want hij heeft een historiek van een langdurige blessure achter de rug en maakte geen minuten daardoor in de ganse eerste helft van de competitie en is pas twee maanden terug fit. Mooi voor hem en voor ons, want je bent nooit zeker van de overwinning met een 1-2 op het bord. Dat ondervonden we op Jong Lede waar we in de sloitminuut nog een gelijkmaker incasseren nadat we de ganse match baas waren. Die derde treffer bracht nu zekerheid. Dat het geen mooie match was is zeker. Dat lag niet alleen aan de thuisploeg en aan ons, maar ook wel aan de staat van het veld. Echt niet goed, wij als ploeg die zelf op kunstgras spelen en ook goed acteren op goeie grasmatten waren zeker in het nadeel, de thuisploeg is het uiteraard gewoon en hun voetbalstijl wordt daar minder door aangetast. Nu, het belangrijkste was de drie punten behalen. We behouden de kloof met Lebbeke en Torhout staat nu op elf punten. Er zijn nog 8 matchen, en we hebben alles in eigen handen. We mikken op de titel, kijken nu vooral naar de komende thuismatch.”

KSVO speelde met : Martens; Van De Water, Willem, Benoot, Bragard; Vermander (54’Timmerman), Decloedt, Vanhaeren (73’Ide), Claeys; Vanhaecke (49’De Waele), Canoot. Arvid Lenihan was de ongebruikte bankzitter.

Doelpunten : 10’Vanhaecke 0-1; 15’Canoot 0-2; 37’Osango 1-2; 85’Timmerman 1-3.

Er waren gele kaarten voor Broes Willem en Diego Bragard, allebei zonder gevolgen. Referee Bury trok twee keer geel voor aanvoerder Rijmenams (en dus rood) en nog eens geel voor een andere thuisspeler.

Zaterdag ontvangt KSVO Svelta Melsele op de Valkaart, aftrap om 19u30.

(Daniel C.)