Postformatie : winst voor beloften en reserven, moeizaam gaat ook

De beloften speelden vrijdagavond al tegen Wielsbeke, een laagvlieger (vijfde laatste) en wonnen met 4-1. Cijfers zeggen niets alles want KSVO speelde niet zijn beste partij. Met redenen. Coach Jeffrey Vandepoel :”Prioriteit is momenteel in de eerste plaats de ploeg in vierde provinciale dit in het kader van een mogelijke eindronde. Vrijdag speelden nogal veel jongesn die hoofdzakelijk wat matchritme misten omdat ze afwezig waren wegens studieredenen. Dat zag je ook in het eerste halfuur toen we alle dudels verloren en ook met een achterstand werden geconfronteerd. Niettemin hebben we de zaak nog rechtgezet al speelden we niet echt goed. Tristan Deblieck scoorde drie keer, Josse Vienne één keer. De asssist voor de 1-1 kwam van Foeke Buffel, net 16.”

Met Emiel Martens, Andreas De Kerpel en Jeroen Ide stonden toch drie jongens uit de A-kern in de ploeg.

De spelers die de roodwitte kleuren verdedigden : Emiel Martens, Ismael Van Cleven, Wouter Devos (65’Remi Desticker), Andreas De Kerpel, Nils Nagels (55’Jente Dormaels), Matthias Clement, Jeroen Ide, Josse Vienne, Foeke Buffel (55’Luka Talloen), Maxim Gijdé (61’Arne Zarka), Tristan Deblieck.

De beloften spelen zaterdag om 20 uur tegen Eendracht Aalter, de nummer twaalf. Zelf staat KSVO’s beloftenelftal momenteel vierde in de algemene rangshikking.

De reserven speelden op zondagnamiddag, in Assebroek, uit bij Steenbrugge, in het Daverlo-park. Een aantal van dse betere elementen uit de postformatie was weerhouden voor deze match en speelde daarom bij de reserven omdat die nog kans maken op de derde periodetitel. Het werd een 1-3 overwinning zonder overschot. De thuisploeg kwam kort voor rust op voorsprong via Simoens en pas kort na de pauze kon Luka Talloen, die ook 35 minuten had gespeeld op vrijdag de gelijkmaker scoorde. Hij was samen met nog een speler die op de bank bleef de enige die vrijdag had gespeeld. Pas in de ultieme twee minuten konden Luka Talloen en Sebbe Blaton de eindcijfers in Oostkamps voordeel ombuigen (1-2 en 1-3).

De groep van Steven Verkeyn die op het veld kwamen : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Guillaume Coulier, Quinten Puype, Milan Van De Maele, Sebbe Blaton, Jersey Jonckheere (76’Tibo Vanbossel), Nils Haezebrouck (54’Theo Kasongo-Sabury), Luka Talloen, Luca De Blauwe. Doelman Kasper Van Leirsberghe en Ismael Van Cleven (vrijdag 90 minuten tussen de lijnen) waren de ongebruikte wisselsspelers. Komend weekend speelt de B-ploeg van KSVO op zaterdag thuis tegen KM Torhout, dat op een gedeelde zesde plaats staat naast KSVO. Bedoeling wellicht, in het kader van die eindronde, deze selectie zo goed mogelijk te stofferen.

(Daniel C.)