KSVO meteen uitgeschakeld in beker na 1-1 en reeks onwaarschijnlijk aantal gemiste kansen. Eruit met strafschoppen (3-4) tegen Mariekerke-Branst

In de Beker zijn er altijd verrassingen en daar heeft de 2de ronde in de Croky Cup, die waarin onze roodwitten van KSVO mochten aantreden, geen uitzondering op gemaakt. KSVO ging onderuit na een match met genoeg kansen om drie matchen te winnen. Maar zuiverheid in de afwerking was een pijnpunt net als het feit dat sommige spelers niet op hun beste niveau acteerden en ook een portie tegenslag (twee keer doelhout) en een uitstekende doelman bij de bezoekers  mee speelden.

Ook andere ploegen werden uitgeschakeld door lager spelende clubs, zoals reeksgenoot KM Torhout dat eruit ging met strafschoppen na een 0-0 tegen Witgoor Dessel dat een reeks lager speelde; De hoop om binnen twee ronden (met tegenstanders die lager speelde) uit te komen tegen eerste nationaler Lokeren-Temse (zelf slechts met de hakken over de sloot) is is voor Kurt Delaere en zijn ploeg vervlogen.  Tegenstander Mariekerke-Branst ontvangt volgende week derde amateurclub Wellen, normaal had dit de tegenstander van KSVO kunnen en moeten zijn. KSVO heeft nu geen doel meer voor de competitiestart en moet op zoek naar andere oefenmatchen om de weekends tot de start te vullen. Oefenmatchen die wel al gepland staan : a.s donderdag (11/8) tegen Voorde-Appelterre en donderdag 18/8 tegen Exc. Zedelgem.

Bij de bezoekers, de eerste provincialer uit provincie Antwerpen, twee namen die een belletje deden rinkelen. Kenny Van Hoevelen, 39 jaar intussen, speelde op het hoogste niveau bij KV Mechelen, ook bij OH Leuven en Westerlo, bij Eendracht Aalst en in Nederland bij RKC. Hij was na zijn profcarrière even bij de” werkloze profvoetballers” vooraleer lagere regionen op te zoeken bij FCS Mariekerke-Branst te belanden toen zij in tweede provinciale belanden, op zijn 37ste. Deze centrale verdediger kent alle trukken en maakte er zondag op de Valkaart gretig gebruik van, niet echt ter orde geroepen door de referee. Conor Laerenbergh is een gewezen belofte van FC Antwerp en Beerschot, waar hij de eerste  ploeg haalde zonder ooit titularis te worden. Nadien zakte hij af naar ploegen als Sint-Niklaas, Avanti Stekene, Wolvertem-Merchtem, Dikkelvenne en zit nu voor de tweede keer bij Mariekerke-Branst. Hij is een sluwe aanvaller met een krachtig schot en dat zou KSVO ondervinden.

De eerste tien minuten was een beetje aftasten, maar KSVO nam toch direkt het initiatief. Pas na twaalf minuten het eerste doelgevaar maar meteen vier kansen in één fase.  Vanhaecke (2x), Canoot en Bragard stonden in één aanval aan het kanon, de doelman Siemons lag een keer in de weg, één keer op een been en twee reddingen op de lijn, waarvan de laatste poging door Van Hoevelen, zittend en tegen zijn handen. Referee De Geyter floot niet.  Dylan Vanhaeren, die de beste man op het veld zou worden, werd vlak erna door de verdediging geloodst, de doelman redde weer.  Phil Canoot liet zich opvallend vaak terugvallen want de dubbele gordel (een 4-4-2 bij de bezoekers) gaf weinig ruimte. Toch ook te veel opvallend  balverlies bij de spits en bij de thuisploeg die wel rustig baas was. Op een inzenden van Vanhaeren ging de doelman toch eens onder de bal door, Vanhaecke was verrast en kon niet koppen.  Na een inzenden van Timmerman trof Vanhaeren de lat. En dan de surprise. Eerste counter, goed inzenden van Jacken en Laerenbergh bewees zijn neus voor goals : goed inlopend en scorend (0-1). Tegen de gang van het spel in.  Op een terugleggen van Plasschaert werd de poging van Vanhaeren weer van de lijn gehaald en in de slotminuut zonderde Canoot diezelfde Plasschaert af die op de keeper besloot. Halfweg 0-1, efficientie bij de bezoekers honderd procent, bij de thuisploeg totaal afwezig.

De tweede helft was twee minuten bezig of het festival van gemiste kansen ging door. Vanhaecke knalde van dichtbij hoog over. Dertig seconden later was Laerenbergh op links aan de haal, hij poeiderde op de paal. Gelukje voor KSVO of het stond toen 0-2.  De thuisploeg bleef wel komen. Bragard op de keeper, rebound Timmerman naast. De ingevallen Vermander met een goeie actie, zijn schot strandde op de paal. En dan toch de gelijkmaker. De eveneens ingevallen Dildick met de voorzet, Canoot met de afwerking (1-1). Er op én erover ?  Neen, nochtans kansen genoeg. De doelman redde ene poging van Bragard, rebound Dildick naast. Afgekeurde goal Vermander (terecht, offside). Laerenbergh probeerde het nog eens vanop bijna 30 meter, de knal ging een metertje naast. Dildick schakelde in de 76e minuut Vermander een kans voor, het schot was niet hard genoeg.  In de 78ste minuut schoot Vanhaecke nog een wenkende kans hoog over.  In de laatste tien minuten gooide de thuisploeg veel ballen voor doel, maar Van Hoevelen en zijn maats kopten alles weg en ook de doelman bleef op zijn lijn betrouwbaar keepen.  Ze speculeerden duidelijk op de strafschoppen en haalden hun doel.

In de penalties waren de eerste twee van de bezoekers, die mochten beginnen, binnen, net als elfmeters van Vermander en Vanhaecke. Vervolgens redde Iket de poging van Jacken. 2-2 en de kans voor KSVO om in de nabeurt de leiding te nemen.  Zico Claeys naar de stip. Zijn ‘panenka’ bedroog wel de doelman maar ging tegen de onderkant van de lat en niet over de doellijn. Het ongenoegen op de tribune was groot. Vervolgens zetten Laerenbergh en Dildick de stand op 3-3, de laatste penaltynemer was Mertens die raak trof (3-4). Phil Canoot trad als laatste man aan voor KSVO en zag zijn strafschop door Siemons gestopt. De gebruikelijke vreugdetaferelen bij de bezoekers en ontgoochelde gezichten bij de thuisspelers.

Zelden zoveel kansen zien missen in één match, en de bezoekende doelman was uitstekend op zijn lijn, terwijl sommige thuisspelers -zowel van de starters als de invallers- niet op hun scherpst acteerden. Geen slecht woord over de defensie : Lenihan-Maus, Benoot en Bragard gaven quasi niets weg.

Doelpunten : 36’Laerenbergh 0-1; 59’Canoot 1-1.

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Maus, Benoot, Bragard; Plasschaert (51’Vermander), Vanhaeren, Decloedt (68’Claeys), Timmerman (58’Dildick); Canoot, Vanhaecke

Niet gespeeld : Martens, Suffys,  de jarige Jeroen Ide (20 geworden zondag) en Lannoo.

Louis Declerck was pas terug, Broes Willem werd voorzichtigheidshalve nog langszij gehouden. Van De Maele en De Kerpel vielen naast de selectie, die voor de competitie weer tot 15 zal worden gereduceerd.  De jonge Renzo Gevaert die de voorbije twee oefenmatchen inviel heeft in de match tegen de KVO-beloften (tot vorig jaar speelde bij de U18 van KVO) zijn hand gebroken en is een tijdje out.