Kurt Delaere na bekeruitschakeling : “Ontgoocheld in resultaat, niet in prestatie”

Kurt Delaere was begrijpelijk ontgoocheld na de uitschakeling in de bekermatch maar had geen slecht woord over voor zijn spelersgroep. “Het resultaat valt dik tegen en de uitschakeling is een streep door de rekening. We gaan nu een aantal oefenmatchen moeten inlassen en zowel de spelersgroep als de technische staf hebben liever bekermatchen met inzet dan oefenmatchen die toch een meer vriendschappelijk karakter hebben. We liggen eruit en dat is voetbal. We hebben het aantal kansen “geturfd” en dan kwamen we aan veertien stuks voor ons. Kansen dus die een doelpunt hadden kunnen opleveren en dan is één goal veel te weinig. Zij kwamen aan twee kansen en benutten er één en troffen via dezelfde speler ook de paal. Zijn afstandsschot vanop 30 meter beschouw ik niet als een kans. Qua efficiëntie waren zij dus beter. Ik kan niet zeggen dat ik hier met een ontevreden gevoel sta. Zoveel kansen krijgen en niet benutten is een manco natuurlijk, op training gaan de ballen er wel goed in. Deze match deed me denken aan de competitiematch vorig seizoen op Jong Lede, op een veel slechter veld weliswaar. We kregen toen 13 uitgespeelde kansen en scoorden slechts één keer en in de slotminuten benutten zij hun enige kans en verloren we twee punten. Dat is voetbal soms, normaal win je dit soort matchen als vandaag 9 op de 10 keer.”

Ook de ‘panenka-misser” van Zico Claeys en de misser van Phil Canoot konden op begrip rekenen. “Een panenka die binnen gaat is mooi, een die de keeper pakt oogt altijd schlemielig. Eén die op de onderkant van de lat gaat is pech. Zico nam zijn verantwoordelijk en net als Phil zit hij daar wel mee, ik neem hen niets kwalijk.”

Over de rest van de voorbereiding is de gewezen aanvaller wel tevreden. “We krijgen veel kansen en gaven tegen Wervik en Wielsbeke bijna niets weg. Tegen de KVO-beloften wel wat meer. Ik ben relatief tevreden over de ganse voorbereiding. We wisselen veel omdat we geen risico’s nemen, lichtgeblesseerd of onvoldoende trainingen in de week betekent dat je niet speelt. De concurrentie is fel toegenomen, er is op iedere positie wel een wisselmogelijkheid. Straks mogen er in de competitie maar vijftien op het wedstrijdblad, en momenteel hebben we 23 spelers in de A-kern, straks zijn ze allemaal fit. Ik ben blij met die keuzestress die er soms wel zal zijn. Liever dat dan slechts vijftien spelers ter beschikking te hebben. En ik ben overtuigd dat we iedereen wel nodig zullen hebben in de loop van de competitie. Of die onderlinge competitie de groepssfeer kan aantasten ? Dat denk ik niet”

(Daniël C.)