A-kern krijgt stilaan vorm : al vijf nieuwkomers, ook al vijf vertrekkers

De samenstelling van de A-kern voor volgend seizoen schiet goed op. Voorzitter Paul Devliegere en zijn sportief-technisch team leverde de voorbije maanden en weken hard werk, mee in overleg met de nieuwe hoofdtrainer Stijn De Smet (die door Kenneth Dhondt en Thierry Kestremond.zal geassisteerd worden).

De vijf nieuwkomers tot nu toe zijn Ron Hadjari (SK Deinze, doelman), concurrent voor Milan Iket, Arthur Devos (KM Torhout, rechterverdediger), Jonas Taillieu (KM Torhout, centrale verdediger), Mauro Devos (KM Torhout, offensieve middenvelder) en Laurenz Simoens (Jong Male, rechteraanvaller of flankmiddenvelder).

Volgende spelers blijven omdat ze nog een contract hebben of hebben bijgetekend. Thijs Benoot, Phil Canoot, Zico Claeys, Louis Declerck, Milan Iket, Arvid Lenihan, Lucas Maus, Benoit Onraet, Rien Plasschaert, Jari Timmerman, Jari Van De Maele, Jules Vanhaecke, Dylan Vanhaeren en Olvier Vermander.   Arvid Lenihan (van in oktober uitgevallen), Lucas Maus (gans seizoen niet gespeeld), Rien Plasschaert (ook uitgevallen met een handblessure/probleem), en Olivier Vermander (uitgevallen op speeldag 3) zijn echter spelers die met een conditionele achterstand het seizoen beeindigden en niet meer inzetbaar waren. Medisch lijken Maus, Plasschaert en Vermander fit te zullen zijn maar uiteraard is voor hen de voorbereiding cruciaal om weer op niveau te komen, eerst metconditietrainingen, voetbaltraining en later oefenmatchen. Voor Arvid ziet het er minder goed : zijn knieblessure is nog niet achter de rug, hij voelt nog steeds pijn. Het kan dat door die fitheid- of blessureproblemen er toch nog iets extra bijkomt.

De zekere vertrekkers zijn Andreas De Kerpel (trekt naar eerste provincialer Varsenare), Darren Degryse (RC Harelbeke), Mehdi Oumedjeber (KM Torhout), Milan Standaert (trekt naar Hoek, Ned.)  en Yani Van Den Bossche (ook RC Harelbeke). De paarswitten van Harelbeke lijken een wel heel Oostkamse inbreng te krijgen, want mogelijk zijn de twee spelers en de trainer die naar daar vertrokken niet de laatste transfer. Wie nog een contract heeft maar blijkbaar met transferplannen rondloopt is Diego Bragard. De linksback die ook een zevental weken buiten strijd was lijkt na een paar Oostkampse jaren te zullen vertrekken. Dan dient de toekomstige ploeg wel nog een afkoopsom te moeten betalen aan KSVO. Hoe dan ook lijkt een linkerverdediger nog op de verlanglijst bij KSVO.

Nieuw in de A-kern zijn twee youngsters die meer of iets minder van de A-ploeg proefden via een paar selecties en een aantal invalbeurten. Maxim Cornelis en Milan Van De Maele hebben hun handtekening gezet onder een contact en zijn dus A-kernspelers.Twee andere die even invielen of speelden, Tibo Hoste en Tristan Deblieck tekenden nog niet.

Er zal wel nog één en ander veranderen (bijkomen of vertrekken) maar in grote lijnen staat nu al een 21-koppige A-kern op papier en nog een vraagteken. Afgelopen seizoen was de kern 20 man sterk bij de aanvang van de voorbereiding, maar debuteerden toch die vier jongeren door de vele blessures vooral. We houden jullie alvast op de hoogte.

(Daniel C.)