Beloften nipt onderuit in Merelbeke, invallers verliezen ook van Blankenberge B

Vrijdagavond gingen de beloften van KSVO nipt onderuit bij Merelbeke, dat als tweede in de stand slechts één punt minder heeft dan leider Sparta Petegem. De ploeg van Jeffrey Vandepoel kon weer een vrij competitieve ploeg opsellen al was dat er één zonder enige speler uit de A-kern. Het werd een 2-1 nederlaag. KSVO blijft na dit verlies halfweg in de buik van de klassering.

KSVO speelde met Thibo Decloedt, Renzo Gevaert, Remi Desticker, Guillaume Coulier, Seppe Hoppe, Mattthias Clement, Josse Vienne, Foeke Buffel, Tibo Hoste, Nicolas Tocco en Tristan Deblieck. Na een uur kwam Sander Desmet in voor Nicolas Tocco, na 67 minuten nam Elias Van Troeye de plaats in van Tristan Deblieck en tien minuten later ruimden Remi Desticker en Tibo Hoste plaats voor Rune Groosman en Huub De Sutter.

Komende vrijdag spelen de beloften thuis, op de Valkaart, om 20 uur tegen Wielsbeke, de voorlaatste.

De reserven speelden zaterdagavond, om half zeven, tegen KSC Blankenberge B, dat slechts vier ploegen onder zich had. Toch werd het een verrassende nederlaag, 2-3. Trainer Vandepoel en teamafgevaardigde Andy Haezebrouck moesten uit een stilaan ingekrompen B-kern beroep doen op een tiental spelers die ook daags voordien hadden gespeeld met de beloften, hetzij als starter hetzij als invaller. Vroeg in de match zette Luca De Blauwe KSVO vanop de strafschopstip op 1-0, maar na tien minuten stond het alweer 1-1, na een doelpunt van Jersey Jonckheere (ex-KSVO). Na 26 minuten zorgde Luca De Blauwe met zijn tweede voor 2-1, maar amper twee minuten later maakte Kerckhove voor een nieuwe gelijke stand, de 2-2 bleef tot de rust op het bord. Een klein kwartier voor tijd scoorde Ryckelynck voor de bezoekende winst.

KSVO blijft weliswaar vierde maar had zich mits winst buiten bereik van de naaste achtervolgers kunnen plaatsen. Er zijn nog vijf matchen te gaan (zes voor sommige clubs).

De volgende speeldag brengt de KSVO-invallers naar leider KM Torhotu B, dat weliswaar de adem van Varsenare B in zijn nek voelt maar toch aan een uitstekend seizoen bezig is met 21 gewonnen matchen op 24. Aftrap zondagnamiddag om 15 uur op de Velodroom.