KSVO gaat onderuit bij Voorde-Appelterre : 5-1

Er waren de afwezigen bij KSVO. Lucas Maus en Olivier Vermander zijn al langere tijd onbeschikbaar en door de blessures van Arvid Lenihan en Thijs Benoot (daarover hieronder meer) en het feit dat er een interland was en Dylan Vanhaeren met de Rode Duivels moest zijn om zijn werk als analist waar te nemen ontbraken vijf spelers uit de kern, de meesten onder hen ook titularis.

De match was in feite bij de rust gespeeld want toen stond er al 4-1 op het bord. Dat KSVO in de tweede helft domineerde maar niet kon scoren en de thuisploeg een kwartier voor tijd bij hun eerste kans na rust nog een vijfde keer konden scoren was pijnlijk maar niet beslissend. Dat was de aanvangsfase wel. 

Kurt Delaere kon wel rekenen op Mehdi Oumedjeber terwijl Benoit Onraet als centrale verdediger speelde. Op de bank zaten naast Darren Degryse drie jongens die de voorbije weken met de beloften speelden of toch niet in de selectie zaten : Jari Van De Maele, Jari Timmerman en Maxim Cornelis, die laatste maakte dat KSVO met de jongeren-regel in orde ws.

Al na 48 seconden stond het 1-0. Malik de Drie werd in de diepte gestuurd en werkte af door de bal onder Milan Iket te schuiven. Vooraleer KSVO zich goed en wel herstelde was de 2-0 een feit, meteen ook het tweede gevaar van de thuisploeg. Een voorzet vanop rechts, door Gil Figys binnengekopt (2-0, 5′). KSVO koud gepakt in de openingsfase. Meteen bleek hoe belangrijk gasten als Arvid Lenihan (ongebreidelde inzet, sterk in de duels) en Thijs Benoot (secuur, sober en risicoloos verdedigen) zijn. Ook het loopvermogen en infiltratiewerk (en scorend vermogen) van Dylan Vanhaeren werd gemist. Bovendien is de balans zwaar : vier gele kaarten voor Phil Canoot, Broes Willem en in het slot ook Darren Degryse en de trainer, en die gele kaart van Broes Willem was zijn derde, waardoor hij tegen Zelzate geschorst is. Alsof het defensive compartiment van KSVO nog niet genoeg getroffen is.

Hoe dan ook, na de 2-0 liep de thuisploeg verder uit met het tweede doelpunt van Gil Figys, halverwege de eerste helft (3-0, 23). Even later trapte Phil een vrije trap, keeper lost, Jules Vanhaecke tikte de rebound binnen (3-1, 26′) maar even later was het weer prijs aan de overkant toen Figys zijn hattrick kon voltooien (4-1, 33′). Dat was meteen ook de zware ruststand. KSVO werd overvleugeld voor de pauze.

Na de pauze speelde KSVO eindelijk zoals het hoort maar scoren zat er niet in. Er waren de kansen met Zico Claeys die op de lat besloot, ien Plasschaert die net tekort kwam om af te ronden en Jules Vanhaecke die in één tegen één niet voorbij doelman Maxim Figys (broer van) geraakte. De 4-2 viel evenwel niet én dan weet je dat het kan gebeuren. De eerste goed uitgevoerde counter werd door de ingevallen Movoto afgerond (5-1, 73′). In de absoluut slotminuut werd Louis Declerck nog getorpeteerd, maar er volgde geen fluitsignaal en dus ook geen geel (of erger) van wege referee Van Laere, die niet bepaald sterk floot. Een verbale reactie daarover leverde Kurt Delaere nog geel op. Nog voor het uur had Kurt drie spelers gewisseld Canoot (geelgeboekt), Oumedjeber -één van de resterende verdedigers- en Yani Van Den Bossche voor Timmerman, Degryse en Van De Maele, een kwartier voor tijd viel ook Maxim Cornelis in voor Plasschaert.

KSVO speelde met : Iket; Oumedjeber (56’Degryse), Willem, Onraet, Bragard; Plasschaert (76’Cornelis), Declerck, Claeys, Canoot (56’Timmerman); Van Den Bossche (76’J.Van De Maele), Vanhaecke.

Komende zaterdag komt Zelzate op bezoek. De ploeg uit de Gentse regio was twee weken terug leider, maar verloor nu van Eendracht Aalst. Aftrap op De Valkaart om 19u30.

In de rangschikking zakt KSVO weg naar de gedeelde achtste plaats, al dient daarbij opgemerkt dat de leiders (Eendracht Aalst en Voorde-Appelterre) twee punten voorsprong hebben op de derde, het duo Gullegem (dat won van rode lantaarn KM Torhout) en Zelzate en dat er slechts twee punten verschil zit tussen die nummers drie en de nummers acht en negen. Zeven ploegen dus binnen een marge van twee punten. In deze reeks lijkt het toch allemaal dicht aan elkaar te hangen.

Kurt Delaere : “We waren niet wakker, juiste ingesteldheid ontbrak”

Ook in minder goeie momenten is trainer Kurt Delaere aanspreekbaar, al kon hij zijn ontgoocheling niet verbergen. “We waren niet wakker bij de aftrap, zij starten fel en zelfs na de 2-0 kwam er bij ons geen verbetering. We scoorden wel tegen na de 3-0 maar ik kan niet zeggen dat de 4-1 halfweg niet terecht was. Met zo’n instelling kun je tegen iedereen verliezen en deze tegenstander is dan nog eens niet “iedereen”. Het lag niet aan de tactiek, niet aan de jongens die hun kans kregen, niet aan de opstelling, het lag enkel en alleen aan de ingesteldheid. Wat ik niet gewoon ben van mijn ploeg. We zijn pas beginnen voetballen na de rust. In feite was het in dat eerste halfuur van de tweede helft eenrichtingsvoetbal van ons, maar die 4-2 viel niet ondanks een aantal kansen. Valt die 4-2 vroeg na de rust krijg je misschien nog een match. Nu werd het nog erger omdat ze hun eerste counterkans van de tweede helft benutten om er 5-1 van te maken. Nu moeten we ons proberen te herpakken tegen een goed voetballende ploeg als Zelzate; . We zijn Arvid en Thijs een paar weken kwijt, we missen zaterdag ook Broes Willem door schorsing en misschien moeten we kijken of er nog meer gehavenden zijn na deze match. De spoeling is dunner geworden door die blessures en schorsing, we gaan moeten improviseren. Dat zijn zorgen voor later deze week. Nu blijkt dat in deze reeks alles kan, kijk maar naar de resultaten van deze speeldag.”

Thijs Benoot minstens nog vijf weken, Arvid Lenihan wacht nog af hoe lang hij out is

Tegen Ninove verloor KSVO drie verdedigers door blessures : Benoot en Oumedjeber voor de rust, Lenihan halfweg de tweede helft. Voor Mehdi Oumedjeber was het een vleeswonde die genaaid diende te worden. Hij wou wel trainen op dinsdag maar dat ging niet door. Donderdag hernam hij en zo kwam hij in de selectie. De blessure van Thijs Benoot werd vrij vlug vastgesteld : een scheurtje in de hamstrings. Verwachte afwezigheid  :vijf weken en dan voorzichtig hernemen, dus zeker nog vijf weken vanaf nu. Voor Arvid Lenihan was de knieblessure zwaar schrikken en is het nog afwachten hoe erg het is. “De eerste dagen zat mijn knie dubbel zo dik als de andere, donderdag is er veel vocht uitgetrokken, maar hij bleef nog steeds dikker dan de andere. Ook gewoon gaan was “voorzichtigkes”, en pas vrijdag was er een MRI die uitsluitsel moet brengen. Ik kan niet vergelijken met eerdere blessures. Ik ben al eerder een paar keer een paar weken out geweest maar nooit door een knieblessure. Is het een scheurtje in de meniscus dan is het misschien mogelijk dat dit  zonder operatie kan. Indien een operatie nodig is kan het langer zijn. En wat ik niet wil horen is dat het afgescheurde kruisbanden zijn.”

In het weekend was het resultaat van die MRI er nog niet, dat resultaat wordt pas maandag verwacht. Indien het afgescheurde kruisbandletsel is spreken we over meerdere maanden tot een half jaar. In geval het een scheurtje is wordt toch ook rap op vijf of zes weken gerekend.

(Daniel C.)

Postformatie : zowel beloften als invallers verliezen thuismatch

Het was niet zo’n leuk weekend voor de postformatie-teams. Zowel de beloften als de invallers gingen thuis onderuit en verloren met duidelijke cijfers.

Vrijdagavond waren het de beloften die niet opgewassen bleken tegen het sterke Westhoek, dat dan ook hoger in de rangschikking meedraait en met 1-4 kwam winnen. Trainer Jeffrey Vandepoel (met naast hem Thibo Decloedt, doelman en tegelijk ploegafgevaardigde) zag hoe net voor de rust scheidsrechter Nathan Acke Seppe Hoppe uitsloot, waardoor de kansen op puntengewin nog werden verkleind. Van de A-kern liep enkel Andreas De Kerpel 90 minuten tussen de krijtlijnen. Andere potentiële kandidaten voor de beloftenploeg ontbraken, deels om in de selectie van de A-ploeg te komen, deels om andere redenen.

Dit waren de veertien die in actie kwamen : Brent Speeckaert, Renzo Gevaert, Seppe Hoppe, Andreas De Kerpel, Matthias Clement (70’Josse Vienne), Guillaume Coulier (65’Ismaël Van Cleven), Milan Van De Maele, Tibo Hoste (58’Luka Talloen), Foeke Buffel, Luca De Blauwe en Tristan Deblieck.

KSVO handhaaft zich in de middenmoot met 12 punten en reist vrijdag naar het sportcentrum van Sporting Club Blankenberge, dat het met minder punten moet doen. Kan KSVO na twee nederlagen op rij opnieuw aanknopen met de overwinning ?

Op zaterdagavond beten ook de invallers in vierde provinciale B in het zand tegen het B-team van KM Torhout. Dat het toch pas in de slotfase onderuit ging is misschien een opsteker, want tenslotte waren de bezoekers de leiders en na hun 2-4 zege in De Valkaart nu zelfs helemaal alleen, met 19 op 21 (één punt meer dan Varsenare). Terwijl de KSVO-reserven het moeten doen met vier nederlagen in de laatste vijf matchen. Het blijft steken op zes punten.

Nochtans bracht Luka Talloen KSVO op voorsprong na tien minuten (1-0) maar nog voor de rust zorgde KM voor omgekeerde cijfers via Taelman (28′) en de ervaren Carette (38); De bezoekers hebben meer “oudere” spelers in hun rangen tegenover de younsters van KSVO. Die lieten zich toch niet doen en toen Matthias Clement na 78 minuten de gelijkmaker en de 2-2 scoorde leek er puntenwinst in te zitten. De vreugde was evenwel van korte duur, want twee minuten later zorgde Denolf voor 2-3 en in de slotminuten werd het via Vereecke zelfs nog 2-4 toen KSVO risico’s nam. Steven Verkeyn en ploegafgevaardigde Andy Haezebrouck moesten berusten in de nederlaag.

Dit was het team dat aantrad : Thibo Decloedt, Huub De Sutter (87’Kelvin Amponsah), Michiel Meyskens, Ismaël Van Cleven, Rune Groosman (62’Tijs Debussche), Matthias Clement, Foeke Buffel, Josse Vienne, Maxime Negoue Oueda (60’Nils Haezebrouck), Luka Talloen en Nicolas Tocco.

Komende zaterdag spelen de KSVO-reserven uit bij SK Wenduine dat ook in de onderste regionen van de rangschikkign kampeert. Aftrap om 19u30.

(Daniel C.)